oo Otsonikadosta.

Vierailija

O3+ ilmastokatastrofeista.

T.S.16.02.2010 (lyhennelmä) Otsonikerros yhä pulassa!

"Kaikki maailman valtiot ovat mukana 1979 solmitussa Montrealin sopimuksessa, joka on ainoa ympäristö- ja ilmastoalan sopimus, jonka kaikki maailman itsenäiset maat ovat vahvistaneet eli ratfioineet. Otsonikerrosta tuhoavien kemikaalien yhteinen niinkutsuttu OPD eli otsonia tuhoava potentiaali on vähentynyt maahamme tuoduista kemikaaleissa nopeasti. Vielä vuonna 1990 tuontikemikaalien ODP-luku oli yhteensä 2 600 tonnia, mutta 2000-luvun alussa luku oli pudonnut 20 tonniin. Tänään vaarallisten kemikaalien tuonti on loppunut käytännöllisesti katsoen kokonaan.. .Mutta ongelma jatkuu!

Ilmakehän otsoni on keskittynyt stratosfääriin 10-50 km korkeuteen. Yläilmakehän otsoni suojaa kaikkea elämää auringon UV-säteilyltä. Teollisuuskemikaalien (kloori, bromi, ?freon luettelosta kadonnut?) jatkuva rikastuminen stratosfääriin on kuitenkin heikentänyt otsonikerrosta jo ympärivuotisesti. Pahimpien kemikaalien kiellot ovat vain HIDASTANEET TUHON ETENEMISTÄ! Uusia uhkia on tullut tilalle! Nykyarvioin otsonikerros voi toipua luonnontilaansa aikaisintaan 2050-luvuilla! Montrealin sopimuksessa kiellettiin vaarallisempien kloori- ja bromipitoisten kemikaalien valmistus ja käyttö teollisuusmaissa ja muualla. Sopimus on vahvistettu jo viidesti! Tilalle on kehitetty niin sanottuja osittain halogenisoituja jo alailmakehässä hajoavia vaihtoehtoja. Otsonikato on vakava uhka kaikelle elolliselle, erityisesti planktoneille, kaloille, sammakkoeläimille. Eteläisen jäämeren fotosynteesi on laskenut -25%. UV on pahimmillaan jopa 5-kertaistunut."

Artikkeli tähdentää, että ilmaan joutuneet kemikaalit kestävät 30-150 vuotta. Kemikaaleja ei ole ilmakehäämme syydetty n. 30-vuoteen ja mitä kerrotaan. Ongelma kasvaa yhä ja syksystä toiseen Antarktiksella tehdään alati rajumpia otsionikatoennätyksiä. Todellisuudessa kadon olisi jo ajankin takia pitänyt vähintään puoliintua. On päivän selvää, että aiheen systemaattinen piilottaminen kertoo, ettei MIKÄÄN ongelmassa ole hallussa. Maailman otsonikatoa tekee nyt jokin sellainen alati KASVAVA päästö, josta eivät tiedeyhteisöt haluaisi missään nimessä kertoa kansalle. Tiedämme, että samana aikana maailman globaali säteilytaustamme on suorrastaan r ä j ä h t ä m ä s s ä käsiimme! Mm. viime syksynä ilmoitettiin globaalin taustasäteilyn ESA-sateliittitiedoin olevan peräti +20%/vuoisi nousuvauhdissa! WHO kertoo lähivuosina säteilysyöpiemme kaksinkertaistuvan. ilman, että kukaan uskaltaa kertoa miksi? Tämä Turun sanoma osui silmääni, koska tästä otsonikatokatastrofista on ollut TABU kertoa mitään vuosikymmeniin.

Suomenkin taivaita on nyt (-93%) mehiläiskatojen, metsän 300 000ha/v säteilysairastumiskuolemien ja 20 000km^2 kokoisten TVO/Selkämeren ydinlauhdetuhon sinilevälauttojen, Selkämern kalojen -85% kadon Turku-Pori väliltä, ja ennekaikkea Suomen ensimäisen (-09) kuvatun 260km kokoisen beettasoihtupinkkirenkaan kuvauksen jälkeen panikoiduttu. Olemme seuranneet miten epätoivon kasvu ajatti (syksystä -09) ilmatilaamme boori-, barium-, alumiinisuihkutuslentueet. Asia on ollut täysin systemaattisesti salattu ilman selityksiä. Säteilyn kasvun tiedetään oleva ydinvoimalapäästöjen välitön seuraamus, koska ydinasekokeita ei enää tehdä. Nyt maailma on syöksymässä ydinvoimaloillaan sellaisin katastrofikierteisiinsä, ettei olla koettu ikinä! On a i n a äärimmäisen hälyttävää jos ongelma on jo niin raju, ettei sen etenemistä, olemassaoloa uutisoida. Ei edes epätoivoisia poistoruiskutuksia suoraan kohdealueelle stratosfäärin yli 10km lentokonekorkeuksiin jätä mitään epäselvyyksiä!

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat