Miten olisin enemmänkin kuin vain kaveri?

Vierailija

Eli, olen totaalisen ihastunut opiskelu toveriini sanotaampa vaikka Jaakkoon. Kuulutaan samaan kaveriporukkaan ja olen huomannut että meillä on, ainakin omasta mielestäni, hämmästyttävän paljon yhteistä. Hän kuuluu parhaimpien ystävieni joukkoon ja olen pitänyt hänestä jo n. 5 kuukautta. Minä, hän ja eräs kaverini X olemme jo käyneet 4 kertaa yhdessä leffassa plus minä Jaakon kanssaan kahestaan yhen kerran. En ole ihan aina oma itseni hänen seurassaan ja Jaakko ja kaverini X tulevat ehkä liiankin hyvin toimeen keskenään. Heiltä on useasti kysytty seurustelevatko he. Kumpikaan ei jostain syystä ikinä vastaa mutta ystäväni X sanoo että hän ei itse ole kiinnostunut Jaakosta vaan eräästä toisesta. Olen tästä kuitenkin äärettömän mustasukkainen. Esim. eilen kun olimme tapamme mukaan leffassa kolmistaan X ystävälläni oli ollut stressiä töissä ja lohdutime häntä. MUtta loppujen lopuksi homma jäi siihen että Jaakko kyseli koko ajan X:ltä kuulumisia muka ajatuksenaan piristää. Aloin mököttää. Sitten kun olimme itse elokuvaan menossa Jaakko sanoi että hauaa istua X.n vieressä. Homma vain paheni kun he jutustelivat koko leffan alun. Silloin aloin jo voida pahoin. Lähdin heti leffan loputtua juoksuun ja huikkasin kiireessä että minulla olisi kiire tapaamiseen. Oikeasti juoksin elokuvateatterin taakse itkemään.

Jos Jaakko tosiaan tykkää X:tä en keksi sille laisinkaan syytä.Hän on minua rumempi ja yleistieto aivan perseestä, siis tyhmempikin. Jaakolla ja minulla on myös yhteinen intohimo elokuviin. Miksi hän ei näe minua tyttöystävä materiaalina? Pidän ensiviikolla grillijuhlat joihin tulee noin 8 ihmistä. Katsomme siellä molenkien suosikkileffa jota btw X ei tietenkään ole nähnyt. Voisinko jotenkin silloin hurmata ihastukseni?Juhliin tulee myös X:n ihastus eli saisinkohan pidettyä tämän pois Jaakon ympäriltä.

Kiitos paljon vastauksista ja siitä että jaksoit lukea :)

Kommentit (12)

Vierailija

Ootko kertonu tälle Jaakolle sun tunteista? Ite olin ihastunut parhaaseen kaveriini ja meillä oli tapana jäädä aina kotimatkalla juttelemaan yhteen tiettyyn kohtaan. Yhtenä iltana kun oltiin juteltu tosi pitkään ja oltiin lähetty jo koteihimme, laitoin hänelle tekstarin jossa kerroin että mieleni olisi tehnyt pussata häntä siinä jutellessamme. Tekstailtiin sitten siinä jotain ja tuli ilmi että poika tykkäsi myös minusta ja nyt ollaan oltu yhessä jo 2,5 vuotta. Kyllä kannatti ottaa riski ja kertoa tunteista ;)

Vierailija

Juu kannattaa ehkä ihan rohkeasti vaan kertoa sille pojalle mitä häntä kohtaan tunnet. Ja mistäs sinä tiedät onko se X pojan mielestä sinua rumempi tai tyhmempi? Tyhmää (ja lapsellista) on minusta aliarvioida toista tuollalailla ja ihmetellä miksi muut ei tee samoin.

Ehkä poika on vain kohtelias ja hyvä ystävä ja tosissaan halusi tätä lohduttaa. Ja varmasti mieluusti juttelee hänen kanssaan, jos toisena vaihtoehtona on jostain käsittämättömästä syystä murjottava kaveri.

Mut pointtina siis, että et sä täältä kysymällä saa tohon tilanteeseen selvyyttä juurikaan vaan kannattaa ihan vanhanaikaisesti vaan avata se turpansa ja puhua. Ihmiset teki niin ennenvanhaankin ja joskus jopa hyvällä menestyksellä.

Onnea matkaan, infoa ihmeessä miten kävi.

Vierailija

Komppaan heitä jotka ovat jo kehottaneet kertomaan tunteistasi "Jaakolle". Sen lisäksi haluan varoittaa, että tuollainen mököttäminen tekee pelkkää hallaa :( Itse olen myös hirveän herkkähipiäinen ja tunteiltani ailahtelevainen, mutta ei mies siitä tykkää jos koko ajan joutuu olemaan varpaillaan ja ihmettelemään, mistä toinen tällä kertaa on pahoittanut mielensä. Joten seuraavilla kerroilla jolloin oleskelet Jaakon seurassa, yritä olla mahdollisimman iloinen ja hyväntuulinen ja hymyile ja naura :) Sitä katsekontaktia unohtamatta! Ja kerro oletko jo uskaltanut puhua Jaakolle vai onko tapahtunut jokin uusi käänne...

Vierailija

"Jos Jaakko tosiaan tykkää X:tä en keksi sille laisinkaan syytä."

Tunteillehan ei välttämättä ole mitään loogista syytä. Vaikka olisit kauniimpi, älykkäämpi ja sinulla olisi Jaakon kanssa yhteinen intohimo, se ei tietenkään automaattisesti tarkoita, että sinä olisit hänelle täydellinen tyttöystävä ja X ei. Ihastuminen harvemmin tapahtuu niin, että tutkaillaan ystäväpiirissä ulkonäköä ja älyä, verrataan niitä keskenään ja sitten loogisesti päätetään ihastua siihen, joka on kaunein ja fiksuin.
Kauneuskin on katsojan silmässä, ehkä Jaakon mielestä X on teistä se kauniimpi :) Ja ehkä juuri X:llä on sellainen luonne, johon Jaakko on ihastunut.

Jotta voisit saada selville, olisiko sinulla mahkuja tähän Jaakkoon voisit koittaa aluksi ihan flirttailla. Tästä mahdollisesti rohkaistuneena voisit ehdottaa ihan kahdenkeskistä leffareissua ja koittaa siellä vihjata, että olisit mielelläsi hänelle enemmän kuin kaveri. Ja jos ei muu tuota tulosta, kertoa suoraan tunteistasi, kuten muutama muu jo neuvoi tekemään.

Vierailija

Menee ohi aiheen, tai ei liity akito6:en tapaukseen mitenkään. Mutta mulla on myös vähän samantapainen tilanne, tai siis olen korviani myöten ihastunut erääseen tyttöön, ongelma on, että tyttö on varattu.

Kaikesta huolimatta aina välillä tuntuu että ko. tyttö flirttailisi minulle, tai ei vain tunnu, kaverinikin ovat kysyneet ja epäilleet kaikenlaista. En tiedä mikä tämän pariskunnan todellinen tilanne on, en ole paljoa kuullut enkä nähnyt heitä yhdessä jne, mutta fakta on että he seurustelevat kuitenkin.

En viitsi kertoa tunteistani koska pelkään pilaavani hyvän ystävyyden, enkä halua sekaantua muiden suhteeseen jne, mutta kanssakäyminen tämän tytön kanssa alkaa käydä vaikeaksi kun nähdessäni tämän ja ollessani hänen kanssa alkaa hermostuttaa jne.

Ei ole myöskään muita kuin negatiivisia kokemuksia "tunteiden kertomisesta" aikaisemmin. Mutta kai se on jossain vaiheessa kerrottava. Mitäpä menetettävää enää siinävaiheessa on kun tytön kanssa ei pysty olemaan samassa huoneessa kiusaantumatta.

vituttaa.

Vierailija

ASIAT OVAT EDENNEET NÄIN= Yhtenä päivänä kun olimme tapamme mukaan juttelemassa kolmestaan sanoin että käväisen vessassa. Kun tulen takaisin X haukkoo henkeään. Hän kertoo että Jaakko pyysi häntä juuri *piip* (tapahtumaan jossa on ns. avec) Olin itse ajatellut pyytää Jaakkoa siihen mutta tämä oli pelkoni todeksi tekien pyytäny X:ää.
X ei haluaisi mennä Jaakon kanssa vaan ihastuksensa kanssa mutta pelkää ettei tämä suostu ja jää kokonaan ilman paria jos keltäytyy Jaakon kutsusta. Myös X tietää että aijoin pyytää Jaakkoa eikä haluaisi pahoittaa mieltäni. X sanoi Jaakolle miettivänsä josta arveli hänen pahoittaneen mielensä.
Päivää myöhemmin tapaamme ja kerron koko jutun, myös sen että olisin halunnut mennä Jaakon kanssa. Hän sanoo että oli suunnitellut kysymystä syksystä lähtien ja että ei ollutkaan ajatellut että minä olisin lähtenyt hänen kanssaan. En ole varma että tajusiko hän että pidin hänestä. Ystävättäreni X oli kahden vaiheilla ja olimme hiljaa ja lähdimme.
Nyt ystäväni X soittaa että Jaakko on pyytänyt että saisi tavata X kahden kesken kahvilla. X pelottaa että Jaakko tunnustaa tunteensa ja että välit menevät poikki vain koska X itse haluaa olla vain ystäviä. En enää tiedä suostuisinko Jaakon pyyntöön jos hän pyytäisi (hänellä ei ole kauheasti muita ystävä tyttöjä)koska en halua olla hänen viimeinen oljenkortensa jonka kanssa hän on vaan kun ei muita saa.
Nyt on mielestäni käynyt aika selväksi että minulla ei ole enää mitään mahiksia.

Vierailija

Auts... akito tää kuulostaa niin mun elämältä. Kohtalontovereitakin siis löytyy.

No aika paha tilanne, mutta mä varmaan lähtisin jos hän sua pyytäisi (vaikka se tosiaan tuntuisi pahalta olla se viimeinen vaihtoehto), voihan sitä silti yrittää pitää hauskaa ja yrittää tonkia tämän herrasen ajatuksia ja mielipiteitä. Kuka tietää, sulla vois viellä olla mahkuja jos saisitte puhuttua ja vietettyä aikaa enemmän. Voi olla, että tää herra avautuisi sulle.

Ja mä kyllä ihan avoimesti flirttaisin koska täytyyhän sun sitä kiinnostusta yrittää osoittaa, en mä vielä heittäis hanskoja naulaan!

Vierailija

Täältä tulee neuvoja sitten miehen näkökulmasta. Kun olet akito6 päästänyt asiat näin huonoon jamaan niin näen että tästä juttu glaarataan totuudella, jota olisi voinut käyttää jo aikoja sitten.

1. Näytät tunteesi Jaakolle (huom. näytät, kerrot sitten vähän myöhemmin)
2. Sinä tai neiti X kerrotte Jaakolle, että X:llä ei ole romanttisia tunteita Jaakkoa kohtaan

Sitten yksityskohtaisempaan taistelu suunnitelmaan. Kutsut Jaakon vaikka kahville jonnekkin kahvilaan. Menet tyylikkäästi myöhässä (Jaakon mitää olla siellä ensin), kävelet Jaakon luokse, päässäsi soi/hyräilet jotain biisiä joka aiheuttaa ryhdin ja itseluottamuksen nousemisen ainakin 50 % (suosittelen Stevie Wonderia ehkä You are sunshine of my life?)ja suutelet häntä klassisesti (ei kieltä) 2-3 sekkaa ja kävelet pois. Suudelman pitää kuitenkin olle sellainen joka ei jätä mitään sattuman varaan. Seuraavana päivänä toteutat kakkos kohtaa. Jaakko saattaa olla vähän päästänsä vähän pyörällä ja silloin kerrot tunteistasi.

Mikä on pahinta mitä voisi sattua?

Vierailija

Aika pahalta kuulostaa, Jaakko taitaa olla ihastunut sun frendiis :7

Itselläni samantyylinen tilanne, tosin ei ole ketään kai? kehen jätkä olisi ihastunut. En tiedä miten saisin sen ymmärtämään, että tykkään siitä, ollaan juteltu, etc. ja olen vähän vinkannut, että se on mun päivän piriste ;) mutta pitäis sanoa vissiin vielä suorempaan...

Vierailija
Dirn

En tiedä miten saisin sen ymmärtämään, että tykkään siitä, ollaan juteltu, etc. ja olen vähän vinkannut, että se on mun päivän piriste ;) mutta pitäis sanoa vissiin vielä suorempaan...

Pitäisi! :D Aiheeseen sen kummemmin kantaa ottamatta vois todeta et vihjailut kannattaa jättää veks kokonaan. :D Niitä ei kukaan osapuoli ymmärrä ja niiden onnistumisprosentti on varmaan jotain 10%. Kuinka moni on saanut kuulla jälkeenpäin että joku on tykännyt ja "luullut tehneensä sen selväksi" eikä itellä ole ollut hölkäsenpöläystä et näin on ollut / ite sanonut että tykkäs ja luuli että vihjaili niin selkeesti ettei toinen VOI olla tajuamatta. Voi, kyllä se voi :D Ei sitä suoraan tartte sanoa tai tokasta että "hei tuletko kahville", joskin niinkin voi tehdä ja se on suositeltavaa, kylhän se riittää että heittää vaikkapa puolihumoristisesti et hehheh mennääks kahville sulattelemaan tätä asiaa tai vaan hymyilee ilosesti ja kattoo silmiin sen kummemmin mitään sanomatta. :) Paree et tekee voitavansa eikä harmita jälkeenpäin kun ei tehnyt. Tunteiden näyttämisessä ei oo mitään hävettävää, rohkea se on ken sydämensä uskaltaa paljastaa! :) Eikä se toinen koskaan pahalla voi ottaa vaikkei olisikaan kiinnostunut, korkeintaan on imarreltu ! :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat