Olenko pilannut parisuhteeni?

Vierailija

Olemme parikymmpisiä ja olleet yhdessä poikaystäväni kanssa nyt kaksi vuotta, josta puolitoista kaukosuhteessa ja viim. puoli vuotta asuneet yhdessä. Suhde on kummallekin ensimmäinen ja ollut melkein alusta lähtien melko myrskyisä, kinaa ja riitoja pikkuasioista ja kaksi kertaa olemme melkein jo eronneet. Mies halusi suhteen alkuvaiheessa kontrolloida minua, pukeutumistani, hiusten laittoani sun muuta, jota en sietänyt. Palasimme kuitenkin yhteen koska toisesta erossa oleminen tuntui niin pahalta.

"Eron" jälkeen kaikki oli paremmin, mitä nyt niitä tavallisia pikkuriitoja ja vähän isompiakin silloin tällöin. Nyt kuvioihin on kuitenkin tullut uusi ongelma. Seksi.
Tapailimme ensin puoli vuotta ennen kuin harrastimme seksiä. Kummallekin se oli ensimmäinen kerta. Seksi on aina ollut ihan hyvää, mitä nyt hiukan esileikkien puutetta ja lyhyttä kestoa. Mies laukeaa aina, minä en koskaan. Otan mieheltä suihin, mies ei halua ottaa minulta. Hän on kaksi kertaa kokeillut, mutta se vain ällöttää häntä, enkä ole sitä enää sen jälkeen tosissani pyytänyt. Sormipelejä mies ei myöskään harrasta oikeastaan koskaan, ellen pyydä.

Ongelmana on nyt se, että en taida olla tyytyväinen seksiin sellaisena kuin mitä se on ja seksin jälkeinen käytökseni paljastaa sen kamalalla tavalla myös miehelle ja nyt mies on alkanut pelätä seksiä koska annan vain negatiivista palautetta. Olen yleensä seksin jälkeen tyytyväinen, mutta liian usein käy niin että lähinnä petyn. En saa tarpeeksi. Olen hiljainen, enkä osaa sanoa asiaan juuta enkä jaata ja mies tulkitsee sen niin että hän on huono.

Vika on selkeästi minussa. Mies sanoo aina että kuka siinä seksissä tekee sen työn, HÄN. Mitä minä teen, otan vastaan. Olen muutaman kerran yrittänyt nousta miehen päälle ja ottaa ohjia käsiini mutta tuloksetta. Se ei tunnu minusta miltään ja siksi on turhauttavaa yrittää. Miehen mielestä on väärin että hän joutuu aina olemaan se joka tekee työn hiki päässä. Ja onhan se niin.

Tilanne on sekava kuin haminan kaupunki, mutta mitä ihmettä voin tässä tilanteessa tehdä? En halua erota vaikka tuntuu etten saa suhteesta oikein mitään. Asiaan saattaa tosin vaikuttaa sekin että olemme tällä hetkellä molemmat työttömiä ja rahatilanne on tiukka. Voinko olla masentunut vai olenko muuten vain paska seurustelukumppani?

Kommentit (4)

Vierailija

Moi :)

Ensinnäkin - sinä et ole paska seurustelukumppani ja toiseksi - ongelmaan tarvitaan aina kaksi osapuolta.

Minusta tuntuu kummalliselta, että miehesi muka tekee kaiken työn. Miksi sinun pitäisi olla "ohjaksissa miehen päällä", ellet halua, kun ei miehesikään halua ottaa sinulta suihin tai harrastaa sormipelejä? Kummankaan ei pitäisi tehdä mitään sellaista, mitä ei halua. Mutta silti mieleeni herää kysymys, että ehkä jonkun toisen kanssa nuokin asiat luonnistuisivat. Ettei kyse ole siitä, ettetkö sinä tuntisi ohjaksissa olessasi mitään, ehkä kumppani on vain väärä? Jos toisen kanssa ei voi olla 100 %:sti oma itsensä, ei seksikään voi tuntua hyvältä, turvalliselta ja nautinnolliselta.

Kuvailet aika monta ongelmakohtaa teidän suhteessanne. Mikä sitten saa sinut edelleen yrittämään? Jos tuntuu, ettet saa suhteesta mitään, niin se on mielestäni hälytysmerkki. Masentuneisuudesta en tiedä, kun en sinua tunne, mutta pitkään huonossa suhteessa oleminen johtaa helposti masentuneisuuteen, nimim. kokemusta on.

Mieti, mitä SINÄ HALUAT ja ANSAITSET. Ehkä jossain on jotain parempaa? Eroaminen on aina arsesta, mutta joskus se voi olla paras vaihtoehto.

Toivottavasti sait vastauksestani ajattelemisen aihetta :) Tarkoitus ei ole kannustaa tuosta noin vain eroamaan, vaan punnitsemaan vaihtoehtoja.

Vierailija

Varmaan pitäisi nostaa kissa pöydälle ja jutella seksistä ja sen ongelmista. Tiedän kyllä kokemuksesta, että kaikkien kanssa se ei onnistu kauhean hyvin:( Miehet eivät ole ajatuksenlukijoita(valitettavasti), joten ainut keino on mun mielestä keskustella asiasta. Ilmeisesti miehesikään ei ole kovin onnellinen teidän seksielämästänne, jos hän sinun sanojesi mukaan pelkää.

Miehesi syyllistää sinua varmaan siksi, että hän haluaa puolustuatua, koska olet antanut sellaisen käsityksen, että hän on huono. Jos sinä sentään otat mieheltäsi suihin, niin mies ei ole kyllä ainut joka tekee työn. Ja kuten Face sanoi, ongelmaan tarvitaan aina kaksi.

Etäsuhteessa ei opi tuntemaan toista niin nopeasti kuin "tavallisessa". Ehkä te vain muutitte liian nopeasti yhteen, ettekä tunteneet vielä toisianne. Eroakin voi ajatella, mutta ennen sitä täytyy kyllä keskustella tai ainakin yrittää.

Vierailija

Tilanteeseen vaikuttaa varmasti paljonkin se, että olette molemmat työttömiä ja rahatilanne on tiukka. Mikäli päivisin ei ole paljoakaan ns. tärkeää tekemistä, saattaa kyllästyä ja silloin seksikään ei kiinnosta. Kannattaa siis keksiä jotain kivaa tekemistä jokaiselle päivälle, jotta ei vain tulisi oltua kotona viikkotolkulla.

Teidän ehdottomasti pitää puhua tilanteesta. Ongelma ei todellakaan ole vain sinussa. Sinun pitää rohkeasti pyytää kumppaniltasi pidempää esileikkiä ja keksiä yhdessä keinoja, miten rakastelun saisi kestämään pidempään. Kokeilkaa myös lisätä ihan vain pelkkien halien ja pusujen määrää parisuhteessanne, sillä kaikenlainen läheisyys on tärkeää:)

Vierailija

Ensinnäkin: kummankaan ei atrvitse tehdä seksissä mitään, mikä tuntuu vastenmieliseltä. Sun ei tarvitse mennä miehen päälle ja miehen ei tarvitse ottaa sulta suihin. Ja mitenniin hän tekee kaiken työn? Otat mieheltä suihin: kuka siinä liikittaa päätä, pitää leukoja auki ja nuolee munaa? No sinäpä hyvinkin, tyttöseni. Ja sitäpaitsi mies on se, kellä se penis on, joten miehen on selvästi helpompi liikutella sitä sissään, ulos, kuin sun omaan kroppaa peniksen ympärillä. Jos mies vielä valittaa siitä, ettet tee mitäöän, niin ehdota, että hankitte strap-onin ja panet sitä perseeseen!

Toiseks: kummankin on tarkoitus nauttia seksistä, ei pelkästään sun miehen. Jos hän ei suostu nuolemaan, etkä sä saa orgasmia yhdynnässä, miehen on paras harrastaa sormipeliä. Opasta miehelle oman nautinnon salat. Opettelu voi olla hauskaa, minkään ei tarvitse olla kuolemanvakavaa. Tai sitten hankkikaa joku seksilelu 8vibraattori), jolla sun mies tyydyttää sua. Otathan säki siltä suihin.

Kolmanneks: seksi muuttuu ajan myötä. Parin välinen seksi on dynaaminen käsite, joka muokkautuu ja muuttuu ajan myötä. Opitte tuntemaan toisianne, toistenne kropat ja mieltymykset aina vain paremmin. Ajan myötä ujous ja estot häviävät ja uskallatte ilmaista paremmin, mistä tykkäätte. Ehkä mieskin innostuu vielä pillunnuolennasta aikoinaan, ehkä sinä opit nauttimaan asennoista, joista en aiemmin nauttinut. Monet naiset oppivat saamaan yhdynnänaikaisia orgasmeja vasta kolmenkympin jälkeen tai keski-iässä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat