Joensuu,MISTÄ/MITEN yksiö? välitys...? hinta...?

Seuraa 
Liittynyt16.11.2009

Olen tässä vasta alkanut alustaasti pohtimaan, JOS lähtisin Joensuuhun opiskelemaan... Koko hommassa minua eniten stressaa ja mietityttää tuo asumispuoli. Olen ahdistunut kun alan miettiäkin asiaa, ja kun olen vaan kuullut niin paljon,miten hankalaa Joensuusta on asuntoa saada!
Minulla on yksi EHDOTON ei,nimittäin SOLU!
Itse en voisi kuvitellakaan asuvani solussa ja osaan kuvitella tilanteen,jossa olisin saanut opiskelupaikan,mutta kuulisin että joudun soluun. Voisin sen takia olla menemättä koko Joensuuhun! Eli tarvitsen ehdottomasti sen oman asunnon ja rauhan. Mistä ja miten olisi edes mahdollista saada Joensuusta oma kämppä? Yksiö tai pieni kaksio?
Kuulemma Joensuun Ellin kautta mahdotonta,jos on yksin muuttamassa...?

Ja myös se mietityttää,että jos nyt muutan yksin, niin onko miten mahdollista muuttaa myöhemmin toisen kanssa yhteen, eli saada kaksio hommattua?

Kommentit (3)

Bambiino
Seuraa 
Liittynyt16.11.2009

Niin ja unohin kysyy noista,mitä otsikkoon laitoin...Eli kuulin,et hyvin varmasti saa asunnon JOS on valmis laittaa rahaa johokii välityspalveluu? Millanenhan tää on ja millasista summista oikee puhutaa...?

Vierailija

Hei, Regaline!

Muutin itse asumaan Joensuuhun opiskelujen perässä 2004. Tuolloin saimme Joensuun Elliltä puolisoni kanssa kaksion opiskelija-asunnoksi. Asunnon saaminen oli helppoa, koska olimme (ja olemme edelleen pari) eikä päiväseltään Joensuussa opiskelemassa kulkeminen olisi ollut mahdollista ihan liian pitkän välimatkan vuoksi (200km). Muutaman vuoden kuluttua etsimme rivitaloasuntoa ja saimme sellaisen OVV:n kautta. Kuulemani mukaan kun haet toistamiseen asuntoa Elliltä, olet hakujonon häntäpäässä automaattisesti. Vuokravälityspalkkio OVV:llä on vuokralaisen ollessa opiskelija 75% kuukauden vuokrasta, vähintään 210€.

Yksiöt ovat tiukassa ja mitä suuremmasta asunnosta on kyse, sitä helpompaa sellainen on saada. Tällä hetkellä asuntotilanne on tiukka niin Joensuun Ellillä kuin Joensuun Kodeillakin (kaupungin asuntoja). Toivoa kuitenkin on jos alat hakea asuntoa hyvissä ajoin. Ennemmin olisin huolissani työtilanteesta, mikäli haluaisit työskennellä opintojen ohessa. Täällä on erittäin huono työtilanne kaikilla aloilla, enkä voi siksi suositella Joensuuta kotikaupungiksi. Kaunis kaupunki tämä toki on ja karjalaiset ovat vailla vertaansa :).

Tässä vielä muutamia paikkoja, mistä kysellä asuntoja:

https://www.ovv.com/cms/ Opiskelijoiden Vuokravälitys
http://www.joensuunelli.fi/fi/ Joensuun Elli
http://www.joensuunkodit.fi/ Joensuun Kodit

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat