Oikea pukeutuminen omaan vartalotyyppiin

Vierailija

Jokainen on varmana huomannu joskus jossain lehdessä että laihoille suositellaan sellasta ja tällasta puekutumista jne. Multa on vaan jääny tää "oikea" pukeutuminen kokanaan pois :D Eli mulla on tällaset C-kupin rinnat, lantioita löytyy ja peppu on hieman pieni. PItuutta on 170cm. Millasta pukeutumista sitten suositellaan tämän kaltaiselle kuin minä?

Yleistä keskustelua näistä pukeutumisneuvoista jne.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Jos olet tyytyväinen rintoihisi, ja ne on kauniit ja kiinteät, voi niitä korostaa esim. v-kaula-aukoilla. Kuitenkaan ei ihan hirveän avaroita päänteitä kannata käyttää, koska jos rinnat ovat suurehkot, se näyttää helposti liian pornolta. Jos rinnat ei kuitenkaan ole kovin kiinteät, kannattaa panostaa hyviin rintsikoihin!

Lantiota löytyy, mutta peppu pienehö? Tarkoitatko kenties, että sulla on ns. lattapeppu? Leveää lantiota voi häivyttää käyttämällä paitoja, jotka laskeutuvat lantiolle, ei siis mitään napapaitoja. Toisaalta pepusta saa pyöreämmän käyttämällä esim. farkkuja, joissa on jotenkin erikoiset takataskut, jotain kuvioita vaikka. Vaikka olet pitkähkö, kannattaa musta ehottomasti silti käyttää korkoja, koska ne vaan saa kropan näyttämään paremmalta. Tiputtaa pari kiloa ja tuo peppuakin kivasti esille:)

Vierailija

farkuista:
pienet taskut saavat pepun näyttämään isommalle, ja isot taskut sitävastoin pienemmälle. jos taskut ovat pepun alaosassa, peppu näyttää pystymmältä (ja paremmalta), kun taas ylhäällä olevat taskut saavat näyttämään vähän enemmän roikkuvalta :D

pillifarkut, niin muodikkaita kun ovatkin, eivät ole eduksi jos on paksut reidet. suora, tai hiukan alaspäin levenevä lahje tasapainottaa.

ja sitten kannattaa tietysti muistaa perussääntö väreistä, musta häivyttää, vaaleat värit tuovat esiin/"lihottaa"

hiusten nosto ylös toimii pikakasvojenkohottajana :)
poolopaitaa ei kannata käyttää jos on lyhyt kaula, itse suosittelisin v-kaula-aukkoa...

ja koruista, valitse joko näyttävä kaulakoru tai korvikset, ei molempia, ettei tulisi joulukuusimaista vaikutelmaa :D

hmm... muuta ei just nyt tuukaan oikeen mieleen :D

Vierailija

"poolopaitaa ei kannata käyttää jos on lyhyt kaula, itse suosittelisin v-kaula-aukkoa... "

Mielestäni poolo ei muutenkaan sovi isorintaisille. Kannattaa tuoda sopivasti esiin sitä mitä on ;)

Vierailija
nougatte

Mielestäni poolo ei muutenkaan sovi isorintaisille. Kannattaa tuoda sopivasti esiin sitä mitä on ;)

totta =)
itellä on mahan seudulle kertyny jonki verran, samoin myös rintavarustusta löytyy.. niin käytän paljon tummia "mekon mallisia" paitoja tai toppeja jotka on kuitenkin tyköistuvia rintojen kohdalta :) ei pullistele makkarat mutta tissit näyttää hyvältä x)

Vierailija

Jos ylävartalosi on isompi kuin alavartalosi kannattaa korostaa ala-vartaloa, välttää olkatoppauksia ja v-aukkoisia paitoja.

Peppua korostavat housut auttavat myös. Housujen taskuihin kannattaa kiinnittää huomiota. Peppua korostavat esimerkiksi läpälliset taskut tai takataskuttomat housut. Eikä ehdottomasti pillifarkkuja!

Vierailija

Poolokaulus kyllä korostaa tissejä ! Ihoa ei näy mutta korostaa muotoja todella paljon, itsellä ei d-kupillisena ole pokkaa pitää töissä poolopaitaa kun tuntuu että olen niin "tissikäs" silloin :D Mielummin jotain suht hillittyä v-kaula-aukkoa joista tissit ei tietysti tunge ulos..

Jos jenkkakahvoja löytyy niin kropan "katkaiseminen" oikeasta kohtaa (siis yläosa, paita, loppuu ja alaosa alkaa) on tosi tärkeetä.

Vierailija

Minkälaiset vaatteet sopivat todella lyhyelle (155 cm) ja reippaasti ylipainoiselle omenavartalolle? Mitä ei kannata missään nimessä käyttää? Rintamus on kokoa 95D. Mistä kaupasta löytyis mukavia alusvaattteita? Millainen talvitakki olis sopiva ja minkälaiset kengät olis sopivat, kun on paksut sääretkin (mieluiten sellaiset millä pystyy myös kävelemään vähän pidempiä matkoja)

Havahduin siihen että mun vaatekaapistani ei mahdu yksikään vaatekappale kunnolla päälle, joten olen laittamassa koko vaatevarastoa uusiksi. Mitkä olis tärkeimmät hankinnat? Asustelen tukiasunnossa, joten hakusessa olis mukavia "kotivaatteita", joilla kehtaa liikkua myös yhteisön yleisissä tiloissa. Mistä kaupasta löytyis näitä mukavia "kotivaatteita"? Mitä kauppoja te ylipainoiset muuten suositte vai turvautuako postimyyntiin (postimyynnissä mieluiten suomalainen ja joku muu kuin Ellos kun siellä on ne ostorajat ja oon uusi asiakas, eli saisin ostaa vain 75 eurolla)?

Vierailija

Lyhyille ihmisille korot tuovat aina mukavasti pituutta. Korkoa ei tarvitse edes olla paljoa; pienellä kiilakorolla on yllättävän hyvä kävellä! Mikäli sinun on vaikeaa löytää sopivia saappaita, toimivat nilkkurit myös hyvin.
Pidemmän vaikutelman voi luoda myös käyttämällä yksivärisiä kankaita tai vaikkapa liituraitaa. Kauttaaltaan kuviolliset vaatteet eivät muutenkaan ole paras valinta ylipainoisille. Vaatteiden tulee olla istuvia, muttei kuitenkaan liian ihoa myötäileviä.
Tämä paljon puhuttanut poolo ei myöskään sovellu ylipainoisille. Tavallaanhan se kyllä juu korostaa rintoja hyvinkin paljon, ja siksi jos ne on kovin isot, tulee asusta helposti.. irvokas?:D Ja tarkoitan nyt siis sellaista tyköistuvaa pooloa. Lyhyet hameet ja topit voivat olla myös aika hankalia, kannattaa kokeilla vähän jotain peittävämpää.
Talvitakeistakin löytyy empirelinjaisia villakangastakkeja, jotka voisivat sopia aika hyvin. Ylipäätänsäkin villakangastakki voisi olla hyvä valinta. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti huomioida, ettei takista tule liian tiukkaa! Eikä kannata kokeilla ns. pallotakkeja, jotka ovat vahvasti topattuja ja lyhyitä.
Mikäli aiot hankkia koko vaatevaraston uudelleen, ehkä tärkeimmät vaatteet olisivat siistit farkut, pari t-paitaa, pari pitkähihaista paitaa, hame ja neuletakki. Kotioleiluun sopii hyvin vaikka velourasu, mutta kannattaa valita aika tumma sävy. Näitä vaatteita voi helposti yhdistellä, ja löytyy vaatteita niin kotona oleiluun kuin vaikka kaupungilla asiointiin:) Velourasuja ja esimerkiksi paitoja saa halvalla vaikkapa Hennesiltä ja Seppälästä.
En tiennytkään, että Elloksella on tuollainen ensikertalaisten ostorajoitus! Hassua!

Vierailija

Kiitos vinkeistä!

Löytyiskö (Turusta) muita sopivia kauppoja, kun noiden isojen tyttöjen osastot on koluttu moneen kertaan läpi ja näyttävät olevan täynnä telttoja? Entäs kaupat, joissa olis mukavia alusvaatteita? Mikä väri olisi paidoissa paras? Millaiset pitkähihaiset olis sopivia? Entä millainen neuletakki? Hameen kanssa kannattaa varmaan käyttää legginsejä vai olisko tolle koko hameelle toista vaihtoehtoa? Millaiset farkut sopii ylipainoiselle? Mistä noita villakangastakkeja sais isojen tyttöjen kokoa, en oo nähnyt missään? Suurin ongelmahan on että mulla on valtava vatsa eikä vyötäröä juuri ollenkaan...

Kumpi yleensäkään on kannattavampaa, shoppailla kaupassa vai netissä?

(anteeksi kysymysten tulva, olen ihan pihalla näissä asioissa, ostin viimeksi vaatteita varmaan vuosi sitten...)

Vierailija

Minkä malliset ja väriset paidat sopivat runsaasti ylipainoiselle? Entä millaiset farkut istuvat omenavartalolle tai millaisia housuja yleensäkin pitäisi pitää? Kauppavinkkejä Turussa?

Vierailija

Pystylinjat ja tummat värit paidoissa, eikä mitään makkarankuoria, esimerkiksi pitkät GT tyyppiset tunikat ja vaikka perus tissivyö siihen (patella rintojen alle). Ite korostaisin parhaita puoliani niinku pyrin nytki tekemään koska jokaisella ne on, esimerkiksi ylipainoisella ne saattais olla vaikka runsaat rinnat, käyttäisin vaatteita jotka vaativat tissejä.. Farkuista sanoisin et ei mitään totally skinny pillejä koska ne saa jalat näyttämään tosi isoilta jos jaloissa on vähän jotain muutakin.

pari vinkkiä:
korot saa jalat näyttämään aina kauniimmalta ja vartalon hoikemmalta
ei ihonmyötäisiä räikeitä pikkutoppeja mielellään
asusteet on ihana lisä joka värittää asun persoonallisemmaksi (korosta vöitä, koruja ja laukkuja)

jne.. kaikki on siis mun omaa mielipidettä.. :)

Vierailija

mä olen lyhyt ja pidän tunikoita, mut ei niitä erityisemmin suositella lyhyille, mulle tunika on tosi kiva vaate, mut en haluakkaan näyttää pidemmältä. Ja se vyö.. sen voi jättää pois jos ei koe sitä omaksi, mut mulle se on paksu joustava vyö, mut esimerkiksi rinnan alta kireät ja muualta löysät paidat on kauniita runsailla ihmisillä :)

Vierailija

Sitten housuissa mulla on se ongelma, että vaikka ne olis sopivat niin ne "valuu" pois vyötäröltä ja on tosi irvokkaan näköstä kuljella ympäriinsä melkein persvako paljaana.

Vierailija

sellanen joku kiva ja istuva vyö vois auttaa ja housut ei saa olla liian tiukat, pitää vaan ostaa oikeanlaiset, ei liian matalia esimerkiksi :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat