Pikaista vastausta (e-pillerit keskusteluun kirjoitan mutta ei ketään oikeen vastaa)

Vierailija

Heippa! haluaisin kysellä kun olin tuossa baarissa...
Join hieman liikaa ja ilta meni HIEMAN penkin alle
Pahoittelen tätä aihetta ei mitään kivaa luettavaaa... Mutta
Söin e-pillerin (yasmin merkkiä )7 aikaan illalla ja oksensin 1 aikaan yölllä ensimmäisen kerran: (
Sen jälkeen "oksensin" vielä max6 kertaa .. lähinnä vain vähän "vettä" kun vatsa ihan tyhjä: (
Ohjeissani lukee vain että ehkäisyteho on saattanut heikentyä jos pilleri on ollut alle 4h "vatsassa".....mahtaako tämä vaikuttaa
stressaa kauheasti, olisin todella kiitollinen nopeasta vastauksesta ! kiitos!

Kommentit (4)

Vierailija

Koska ehkäisyteho on EHKÄ heikentynyt jos pilleri on ollut vatsassa alle 4h, luulisin että 6 tunnin väli on pillereillesi riittävä aika imeytymiseen, etkä siis oksentanut pillerin aineita ulos. Eli jos ohjeet pitävät paikkansa, en näkisi syytä ainakaan kovin suureen huoleen :)

Vierailija

kiitos !!!! mutta mahtaako tämä kun "Oksensi "kuitenkin siinä yönmittaan melkein 6x lähestulkoon vettä koko ajan.. vaikuttaa: |kun vatsa tosiaan oli niin tyhjä kun vaan voi olla.
hmm..

Vierailija

Ehkäisytehon heikentyminen riippuu kai eniten siitä missä vaiheessa liuskaa olit. Ekana viikkona missattu (tai oksennettu) pilleri on suurempi riski kuin esim. liuskan puolivälin jälkeen. Mutta ylipäänsä, kunhan muuten pillerit on tullut otettua säännöllisesti, yksittäinen melkein-lipsahdus ei kovin todennäköisesti aiheuta sen kummoisempaa ehkäisytehon heikentymistä.

Toi lääkkeiden imeytymisnopeus riippuu kai monesta seikasta (jotkut lääkkeet imeytyy paremmin tyhjään vatsaan kuin täyteen, ja päinvastoin, mutta mulla ei ole aavistustakaan kumpi on parempi e-pillereiden suhteen vai onko siinä edes mitään eroa), mutta yleensä ne arvioidaan yläkanttiin noissa ohjeissa joka tapauksessa. Eli jos niissä sanotaan että 4 tuntia pitäisi pillerin ehtiä olla vatsassa, niin kyllä siihen voi luottaa että se oli 6 tunnissa varmasti jo täysin imeytynyt.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat