sukupuolitauti-testi?

Vierailija

minkälainen on sukupuolitauti-testi? täytyykö siihen valmistautua mitenkään? olin tässä viikonloppuna yhdynnässä ja kondomi hajosi, joten pelkään saaneeni sukupuolitaudin. kuinka nopesti tulokset näkyvät testeissä, eli onko vielä liian aikaista mennä? onko kellään omakohtaisia kokemuksia sukupuolitautien ilmenemistavoista...?

Kommentit (2)

Vierailija

siinä otetaan pumpulipuikolla näytettä alapäästä, kohdun suulta ja virtsaputken suulta. se on parissa sekunnissa ohi. riippuen taudista, itämisaika on yleensä n. 1-3 vkoa. jotkut taudit (kuten esim. klamydia ja tippuri) aiheuttaa usein myös virtsaputkentulehduksen, mutta oireet saattaa olla hyvin lieviä, eikä kaikki välttämättä huomaa mitään erityistä, joten kannattaa käydä testeissä, jos on epäilys.

Vierailija

Itämisajat on n. viikosta eteenpäin, eli ihan heti ei kannata mennä.
Täältä löytyy itämisajat ja varhaisimmat tutkimusajankohdat: http://therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Sukupuolitaudit

Ei niihin sen kummemmin tarvitse valmistautua. Korkeintaan pitää olla pari tuntia virtsaamatta, jos pitääkin antaa pissanäyte. Mutta siitä kyllä varmaan ilmoitetaan labralähetetteen mukana. Eri paikoissa on vähän eri menetelmät. Esim. pelkästä klamydiatestistä riittää aika yleisesti virtsakoe.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat