Ehkäisylaastari

Vierailija

Kysymyksiä, pohdintaa ja yleistä keskustelua ehkäisylaastareista. Hyviä -vai huonoja kokemuksia, ongelmat ja hyödyt?

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Hyviähän tuossa on ettei itselläni ainakaan ole enää mielialan vaihteluja kuin silloin e-pilsujen aikaan. ne oli aivan kauheit, suutuin joka ikisestä asiasta ja itkeä vollotin, sitten piti vaihtaa kun mies ei enää uskaltanut tulla kotiin...

nyt kun on käyttäny yli puolvuotta laastaria, mielialat on ollut normaalit, ja painokin on pysyny samana kun pilsuissa se tuntu vaa nousevan ja nousevan :(

haittaa tästä on vaa et pitää tarkistaa onko se kiinni siellä esim.pakarassa ja sitten kumppani voi katsoa et jaahas sulla o laastari mutta eipä se oo sex elämää haitannu, mitä kun on vakikumppanikin <3<3<3

semmosen varotan että jos oot aikomassa mennä suihkuun just laastarin vaihtamisen jälkeen tai saunaan, nii kannattaa harkita laittaako vasta sen jlk, se saattaa irrota itsestään, sen olen huomannu. kerran laitoin teipillä sieltä reunasta kiinni kun juuttu pikkuhousuihin se tarra kohta ja se oli tosi ärsyttävää kun kävit pissillä nii tarra jäi alkkareihin kiinni ...

mutta sellaista.

Vierailija

Mukava lukea laastaria käyttävien kokemuksia. Olen itse harkinnut laastari vaihtoehtoa pillereiden sijasta ja saattaakin olla että päädyn siihen vaihtoehtoon.

Vierailija

Kuus vuotta ovat käytössä olleet, ja tyytyväinen olen. Riittää kun kerran viikossa muistaa, eikä haittaa vaikka päivällä heittäiskin laastarin vaihto..:) Käytän aina alavatsassa, lähes bikinirajan tuntumassa. Yhden kerran on laastari irronnut lähes kokonaan, jolloin oon joutunu vaihtamaan sen kesken viikon. Maksavat hiukan enemmän kuin pillerit, mutta en valita, niin paljon huolettomampaa niiden kanssa on :)

Eli suosittelen!

Vierailija

Ite oon käyttänyt laastareita vajaa vuoden ja erittäin tyytyväinen olen ollut! Voin suositella ihan täysillä :)
Ennen käytin pillereitä, niiden kanssa mielialat heitteli paljon ja rasvaa kertyi. Pilleri myös unhohtui melko helposti.

Laastarin kanssa ainut miinus on näin kesällä, kun tykkään uidan aika paljon, niin on irronnut laastari muutamia kertoja uintireissuilla.

Vierailija

Käytin useamman vuoden laastaria. Paras paikka alavatsassa, vaihdoin vain puolta vaihtokerroilla. Ja pysyi myös uinnin ym. aikana hyvin, kun vain vaihdon yhteydessä malttoi painaa laastaria tarpeeksi pitkään. Jos oli huonosti kiinnitetty, niin saattoi reunasta alkaa repsottaa. Huono puoli tässä muuten älyttömän kätevässä ehkäisyssä oli se, että tulin sitten kuitenkin raskaaksi laastarin käytöstä huolimatta :D Surkuhupaisaa, mutta onnistuin olemaan se yksi sadasta naisesta joka raskautuu laastarien käytön aikana. Matala hormonimäärä ei riittänyt pitämään omia vallattomia hormoneitani kurissa, kuukautiset tulivat milloin halusivat, mistään menkkojen siirroista ei ollut toivoakaan ja sitten tuli vielä kaksi punaista viivaa testitikkuun :/ Että mahdollistahan se on. Vertailua voi tietysti tehdä, mutta kyllä jokaisen naisen hormonitoiminta on niin yksilöllinen että kyllä sitä joutuu itse päättämään ja kokeilemaan jos haluaa tietää miten itsellä mikäkin toimii.

Vierailija

Minä täällä puntaroin ehkäisylaastarin ja ehkäisyrenkaan välillä. Oon tosi huono pysymään missään tunnin tarkoissa aikatauluissa joten siks pillerit ei päässy ees harkintaan. Renkaan kanssa muistettavaa ois vähiten + se ei näy mutta laastari kuulostaa helpommalta kun sen näkee koko ajan siinä ja helppo vaihtaa. Tai siis ei tarvitse ees riisua kun vaihtaa.

En osaa päättää.. molemmat kai aika hintavia ainakin pillereihin verrattuna. Tuleeko laastarit rengasta halvemmaks vuodessa?

Haluaisin kuulla kumpaakin kokeilleilta mielipiteitä. Plussia ja miinuksia!

Vierailija

Mä oon ollu täysin tyytyväinen tuohon laastariin...oon käyttäny sitä jo jonkin aikaa. Oon pitäny sitä joskus käsivarressa ja useimmin yläselässä. Ongelmana vaan on että ne on aika näkyviä paikkoja varsinkin näin kesällä. Pakarassa ollessa se otti pikkareihin aina kiinni ja se ärsytti. Alavatsaa en oo ees kokeillu kun tuntuu et se ois sellanen paikka missä laastari ei ainakaan pysy. Oonkin miettiny tässä et voisiko sen laastarin laittaa esim. reiteen kiinni. Siellä varmaan pysyis hyvin eikä olis näkyvilläkään? Vai voiko sen kiinnittää vaan niihin kohtiin mihin ohjeessa neuvotaan?

Vierailija

Senhän voi laittaa ihan mihin tahansa kohtaan, kunhan ei rintojen alueelle. Minusta alavatsa on ainoa paikka, mistä se ei näy vaikka bikineissä hyppisi. Tarpeeksi alas kun laittaa, ihan karvoituksen rajalle. Mä olen jättänyt sen verran rakoa, että sheivaus onnistuu.

Vierailija
Karmakauppias
Oon tosi huono pysymään missään tunnin tarkoissa aikatauluissa joten siks pillerit ei päässy ees harkintaan.

Ohi aiheen menee, mutta pillereihin ei kyllä tunnin tarkkaa aikataulua tarvitsekaan hallita. Minun käyttämissäni pillereissä ehkäisyteho heikentyy vasta kun pillerin ottaa 12 tuntia myöhässä siitä normaalista ajasta. Viikonloppuisin ei ole pakko nousta seitsemältä ottamaan pilleriä, vaan voin nukkua rauhassa ja ottaa sen sitten myöhemmin. Jos pillerin sattuu unohtamaan, on iltaan asti aikaa muistaa se (jos normaalisti otan 07:00, niin ennen 19:00 pitäisi olla otettuna).

Itse aiheesta ei ole erityisemmin sanomista. Voisin laastarien kokeilua harkita sitten, kun rahatilanne antaa enemmän myöten. Kuulostaa sen verran kätevältä tuo.

Vierailija

laastarithan aloitetaan menkkojen ensimmäisenä päivänä..
kestävätkö nuo menkat, jolloin laastarien käyttö aloitettiin, sen n. viikon?

Vierailija

Onko kellään tullut mitään ns 'haittavaikutuksia'? Itellähän tuli kahdenviikon jälkeen tuolloin kamala punoittava ihottuma, joka levisi vatsaan, rintaan ja yläreisiin. Sinnittelin kuitenkin ja koko episodi meni kuitenkin ohi 3-4päivässä, eikä sen jälkeen ole tullut. Johtuikohan sitten hormooneista tms, onko e-pillereiden ja laastarien hormonitasolla millasia eroja? anybody?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat