Mitä tässä tilanteessa pystyy tehdä?

Vierailija

Haluaisin neuvojanne ja mielipiteitänne!
Minulla on kaveri Minna, 21v. (nimi muutettu) joka seurustelee Samin, 24-25v. (nimi muutettu) kanssa. He ovat seurustelleet nyt n. 2kk, ja ovat jo kihloissa ja etsivät yhteistä asuntoa. Miehellä on ennestään kolme lasta, joista yksi on huostassa. Yhteistä asuntoa he etsivät kiirellä sen vuoksi, että toinenkin lapsista joutuu huostaan, ellei asuntoa löydy nopeasti. Sami sai nimittäin häädön omasta kämpästään, vuokrarästien vuoksi. Hänellä on ulosotossa yli 40 000€ ja hän on työtön, joten Minna joutuisi siis maksamaan vuokrat ja vakuudet sun muut. He eivät saaneet kyllä mistään pankista lainaa juurikin toisen työttömyyden vuoksi ja koska Minnalla on ennestään asuntolainaa joku 50 000€ suunnilleen.
Minna osti juuri Samille tämän koko ajan vikisemän bemarin pikavipillä ja luottokortin luotolla. Lisäksi hän maksaa Samin laskuja ja elättää myös lapsia, vaikka äitikin on kuvioissa mukana. Lasten äiti asuu Samin vuokrakämpässä, vaikka äidillä on omakin asunto lähellä. Kun Minna ja Sami ovat Samin luona yötä, kaikki nukkuvat samassa huoneessa, ex-nainen, lapset ja Minna ja Sami. Samin ex lisäksi hipelöi koko ajan Samia ja ehdottelee törkeitä mm. "Menisit suihkuun, jotta näkisin sun munas." "Ens kerralla kun tuut tänne niin otan sulta suihin" jne. Minna katselee vierestä touhua, kun Sami ei osaa pistää leikille loppua. Silti he käyvät aina vain uudestaan Samin luona. Lisäksi lasten äiti on uhannut tappaa vanhemman lapsista ja halveksuu tätä kokoajan lapsen kuullen. Lapsi onkin sanonut, ettei halua asua äidin kanssa, koska äiti vihaa häntä.
Mies on kuulemma äärettömän mustasukkainen, eikä Minna enää kerkeä/saa nähdä minuakaan, toisin kuin ennen Samia, näimme vähintään kerran viikossa. Lisäksi hänellä on väkivaltaisia taustoja. On kuulemma hakannut paljon jengiä ja entistä naistaankin vissiin.
Sami joutuu nyt oikeuteen jostain jutusta, missä osti jonkun firman piikkiin 12 000€:lla elektroniikkaa luvatta.
Hän on äärettömän laiska, eikä jaksa etsiä työtä, tai tehdä edes kotitöitä. Hänen lapsensa kusi Minnan patjalle, joka meni patjan läpi upouudelle matolle, eikä Sami viitsinyt pyynnöstä huolimatta osallistua pesuun, vaikka kyseessä oli hänen lapsensa vahinko.
Sami on myös melko kova ottamaan alkoholia.
Minun, muiden kavereideni, sukulaisteni ja Minnan sukulaisten mielestä, miehessä on erittäin paljon vikaa ja haittaa Minnalle, mutta Minna ei tajua tätä. Minnan sukulaiset ovat yrittäneet vetää häntä pois suhteesta, mutta tuloksena oli, että Minna pani välit poikki kaikkiin sukulaisiinsa. Jopa hänen erittäin läheiseen veljeensä ja rakkaaseen isoäitiinsä, mikä ei ole Minnan tapaista. Olen ainoa, johon hän pitää yhteyttä, koska en ole sanonut, etten hyväksy Samia. Minna luulee, että pidän Samista ja on tämän takia välillä yhteyksissä minuun. Mutta totuus on, etten voi sietää sitä hyväksikäyttäjää, mutta mitä tässä pystyy tekemään, jotta saisi Minnan pois Samin luota?
Millä Minnan saa tajuamaan, ettei Samista ole mitään iloa, vaan hän käyttää hyväksi kaikintavoin Minnaa, eikä varmaan edes välitä tästä. En haluaisi menettää läheistä ystävääni yhden idiootin vuoksi!
Olen miettinyt, että syöttääköhän Sami joitain aineita Minnalle, jotta tämä ei huomaa näitä suuria virheitä miehestä vaan pysyy tämän kanssa?
Haluaisin kuulla teidän mielipiteitänne kovasti!
Kiitos jos jaksoit lukea koko pitkän jutun, mutta sitä ei oikein saanut lyhyemmin kerrottua =/

Kommentit (11)

Vierailija

Onks tää tarina totta? Siis mitä ihmettä?! Mies käyttää nuorta tyttöä hyväkseen ostattamalla auton ja maksattamalla oman elämisensä. Kohta on "Minnallakin" luottotiedot kuralla. Veikkaan että tuo Sami on joku ex-narkkari/narkkari. Tuollaisilta ihmisiltä pitäisikin ottaa lapset huostaan. Ei nyt millään pahalla, mutta aikamoista roskasakkia sami ja sen exä.
Ikävää ettei minna suostu kuuntelemaan muiden varoituksia, mutta kyllä hän kohta itse tajuaa minkä virheen on tehnyt.

Vierailija

Valitettavasti on täysin totta =/ ja kamala stressi kaverin takia, mutta kun hän ei anna auttaa, niin ilmeisesti en pysty tekemään mitään hänen hyväkseen :( Mietin itsekin, että mies taitaa olla joku narkkari. Itsekin toivoin, että lapset pääsisivät uuteen kotiin, mutta nyt jakoivat lapset, että toinen äidille ja toinen isälle. Äiti vaan ei ollut yksi päivä muistanut antaa 2-vuotiaalle pojalle kun aamupalaksi leipää, joten mikä äiti tuollainen on? Kiitos mielpiteestäsi! Olen todella samaa mieltä!

Vierailija

Hyväksikäyttöähän tuo on, mutta aikuisen ihmisen ei voi kuin antaa pilata oman elämänsä. En usko että siihen tarvitaan mitään aineita että ystäväsi ei halua huomata miehen huonoja puolia, se alkurakkauden uhmakas huuma riittää monelle pitkäksi aikaa. Ja tietysti jos kuviossa on mukana pahoinpitelyä (henkistä tai fyysistä), niin sekin vaikuttaa ystäväsi kykyyn nähdä asiat realistisesti.

Kyllä sä silti pystyt tekeen jotain ystäväsi hyväksi. Ole vain edelleen hänelle ystävä. Koska jossain vaiheessa se tulee kyllä tajuamaan miten tyhmiä valintoja on tullut tehtyä ja haluaa eroon tuosta miehestä - silloin tieto siitä että elämässä on joku joka yhä tukee ja välittää on korvaamatonta. Ja jos mies tosiaan on väkivaltainen, voi olla että ystäväsi tulee tarvitsemaan enemmän kuin vain henkistä tukea, esim. tiedon siitä että sinun luoksesi voi tulla koska vaan pakoon.

Vierailija

Ystäväsi tilanne veti minut aivan hiljaiseksi. Niinkuin sörriäinen sanoi, on hyvä, että pysyttelet ystäväsi lähellä, kun hän tajuaa millaiseen pulaan mies on ystäväsi saattanut. Luulen, että et pysty saamaan ystävääsi näkemään miehestä sitä puolta, mistä ystävät ja sukulaiset ovat varoittaneet.
Alkurakkauden aikana kaiken näkee niiden vaaleanpunaisten lasien läpi.

Vierailija

:( huhhuh. eniten käy sääliksi lapsia.
Jos aikuisen ihmisen päähän ei järki mene, tuskin tilannetta paljon voi miksikään muuttaa.

Vierailija

Kiitos sympatiasta :) se helpottaa jo kovasti asiaa, etten ole ainut joka on kauhuissaan tilanteesta. Täytyy ilmeisesti odotella nyt vain, että ystäväni heräisi tilanteesta ja yrittää roikkua väkisin hänen ystävänään. Mietin vain, että vaikuttaakohan se tilanteeseen, kun ystäväni on ehkä hitusen jotenkin "mielialahäiriöinen". On syönyt masennus lääkkeitä ja unilääkkeitä ym... Nyt kuitenkin lopettanut ne kuulemma uuden suhteen myötä...?

Vierailija

¨Sääliksi käy ystävääsi ja kovasti! Mies käyttää todella törkeästi häntä hyväksi! :( Surullista!

Anteeksi jos nyt poikkean aiheesti, mutta mielestäni tässä tilanteessa pitäisi jo lähteä hakemaan apua myös lapsille. Kurjaa, jos joutuvat elämään tuollaisessa ympäristössä, jossa äiti vihaa ja haluaa tappaa... Mitäs, kun äitillä menee hermo vähän enemmän tiukalle, niin mikä on lopputulos!?!?!?

Vierailija

Pohdin itsekin, että pitäisiköhän ehkä ilmoittaa faktoja lastensuojeluun. Nyt varsinkin, kun Minna, Sami ja lasten äiti kävi keskustelemassa sossussa ja onnistuivat saamaan vielä huoltajuuksia. Nuorempi lapsista meni äidille ja vanhempi ystävälleni ja miehelleen. Pelkään vaan, että vaikka kuinka nimettömänä soittaisin sinne, niin jäisin kiinni ja sitten ystäväni suuttuisi ja menettäisin välit häneen, jolloin en pysty suojelemaan häntä mitenkään tilanteelta =/ Mielestäni tässä on paha pattitilanne :S

Vierailija

Ehdottomasti ensin apua lapsille, jotka ovat ihan järkyttävässä tilanteessa !
Luulenpa, että jos lapset otettaisiin huostaan (mikä on heille paljon parempi vaihtoehto kuin tuollaiset sekopäävanhemmat), lähtee tuo vyyhti pikkuhiljaa purkautumaan niin, että ystäväskin vihdoin herää ja tajuaa lähteä paskasta suhteesta pois.

Jos ei tajua, niin hölmöhän hän on (anteeksi vaan). Aikuista ihmistä ei voi pakottaa mihinkään, mutta ton sairaan tapauksen "samin" vois kyllä jollain keinolla hommata vaik pakkohoitoon kun lastensuojeluviranomaiset alkaa tutkii tota keissiä.

Ja vaikka "Minna" saisikin tietää sun olleen asialla ja suuttuiskin, niin oisit ainakin pelastanu ne lapset ja ystäväs ja he kaikki kyllä kiittävät siitä kunhan saavat päänsä selvitettyä. :)

Vierailija

Kiitoksia ei ehkä kannata odotella kuin ehkä Minnalta siinä vaiheessa kun tajuaa virheensä ja on päässyt miehestä eroon. Minnan hyväksi et voi tehdä kuin pysyä lähellä, niinkuin moni on sanonutkin. Jos välit on kerran jo poikki muihin läheisiin. Saattaa nimittäin pitkittää suhteesta lähtemistä (mikä tulee olemaan lopputulos, ainakin toivottavasti) jos Minna tuntee, ettei kukaan hänestä välitä, eikä ole ketään kenelle voi soittaa jos on hätä.
Lastensuojeluilmoituksen mäkin tekisin. Soita ja kysele, voisko antamillasi tiedoilla tehdä sen täysin nimettömänä. Eli kerrot tapahtumat ja miksi pelkäät paljastumista, mutta nimet vasta kun sossu on arvioinut kertomasi perusteella tilanteen. Käytäntöhän on se, että jokainen ilmoitus tarkistetaan, että kannattaa olla tarkkana mitä kertoo, että se on varmasti totta ja saattaisi poikia enemmänkin toimenpiteitä kuin pelkän tarkastuksen. Nämä sossun tädit useimmiten kuitenkin ilmoittavat käynnistään etukäteen, eli helposti jää vanhemmille/äidille aikaa "kulissien pystyttämiseen". Ja perheen sisäiset konfliktithän (kuten haukkuminen ja tappouhkaukset) eivät näy yhdellä etukäteen sovitulla käväisyllä.
Mutta lastensuojelu ei todellakaan laita mitään kautta vanhempia pakkohoitoon. Eikä Sami vaikuta mitään hoitoa tarvitsevan, perusidiootti narkkari/alkoholisti/huijari joka luultavasti jää piankin kiinni jostain laittomasta ja pääsee sinne toiseen paikkaan lukkojen taakse minne noilla touhuilla ansaitseekin päästä.

Vierailija

Jopas jotain, onpa ystävälläsi varsinainen tilanne päällä.

Ensin nousi pintaan kysymys: oletko ihan varma, ettei mies hakkaa tätä ystävääsikin? Jos hän nimittäin silkasta pelosta roikkuu miehessä ja ostelee tälle yli varojensa. Mieshän on voinut jopa uhata tappaa hänet tai lapsensa.

Pelkään, ettet nyt voi ystäväsi puolesta tehdä oikein mitään. Varovainen aloitus + keskustelu asiasta voi toimia, mikäli olet ainoa hänen läheisensä tällä hetkellä. Mutta mikäli hän katkaisee välinne eikä järkipuhe tehoa, lapset ovat nyt ensisijaisesti hoidettava asia. Ei tuo kuulu lapsen elämään, joten huostaanotto on tässä tapauksessa parempi vaihtoehto. Mikäli vielä isä ottaa sitä alkoholia ja on mahdollisesti väkivaltainen. Ja kirjoitit vieläpä yhden lapsista jo olevan huostaanotettu..
Ulkopuolisilla on nyt velvollisuus huolehtia lasten turvallisuudesta!! Mitä pikemmin, sen parempi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat