Meksikolais ilta?

Vierailija

Hei,

Pidän loka-marraskuussa meksikolaisteemaiset iltamat. Ongelma on, että mistään ei tahdo löytyä somisteita tuohon iltaan. Sombrerot on tilauksessa ja tequilat ostetaan juuri ennen juhlia.

Tarjoilun teen buffetina kun vieraita tulee noin. 15. Löysin santa marian sivuilta meksikolaisia ruokareseptejä, mutta jos teillä on oma kohtaisia kokemuksia jostain meksikolaisesta ruuasta niin otan mielelläni reseptin vastaan.
Meksikolaisia jälkiruokaohjeita erityisesti kaipailisin, ja minkälaisia booleja voisi tehdä? Sopisiko sangria? :)

Miten kannattaisi somistaa olohuone ja ruokapöytä? Jos tiedätte netistä jotain hyviä sivuja niin linkkinä saa antaa. :)

Mitä ohjelmaa voisi kehitellä tuossa iltamassa? Entäpä musiikki, minkälaista musiikkia soittaisi?

Kaikki ehdotukset ovat tervetulleita!

Kommentit (2)

Vierailija

Heippa!

Olen asunut Mexicossa vuoden ja tässä muutamia vinkkejä:

Jälkiruokaan voit käyttää mm. kookosta, ananasta, chiliä ja MANGOA ! Mango on mexicolaisten ykkös hedelmä ja sitä käytetään paljon jälkiruuissa yhdessä chilin ja sokerin kanssa. En tiedä saako suomesta kookosjäätelöä? Sitä mexicossa on pilvin pimein. Mansikkapehmistä ne ei ole nähnykkään.

Apua, boolista en osaa sanoa kun aina ostettiin vaan tequilaa. Mexicossa on tapana yhdistää todella makeaa ja todella tulista. Eli, jos ruoka on todella tulista tulee juomankin olla todella makeaa. Juomissa käytettiin todella paljon sitä liilaa hedelmää? Mikä sen nimi on? Pomegrangi? En tiedä sen suomenkielistä nimeä. Ja sellainen juttu, että en tiedä mitä ajattelit tehdä ruuaksi, mutta jos olet käyttämässä guacamole-kastiketta ja haluat nähdä vähän vaivaa niin pliis tee guacamole kastike itse! murskaa muutama avokado itse! Suomessa kaupan valmiskastikkeissa avokado pitoisuus on joku 3% :D Mutta, miten jaksaa. Limeä käytetään myös paljon mexicolaisesa ruuassa!

Hmm koristelusta en osaa sanoa. Meillä päin juhlat pidettiin lähes aina poikkeuksetta ulkona. Joten oli soihtuja, ilmapalloja uima-altaissa jne. Menin nyt yli aiheen. Väriteemoina vahva mexicon lipun värit, vihreä, punainen ja keltainen? Mexicossa käytetään paljon värikkäitä kankaita ja liinoja? Missä juuri toistuvat nuo värit ja siks-sak-kuvio. Joo, tuossa jotain. Toivottavasti oli apua :D

Mukavaa fiestaa pince en fermas carbrooona! :)

Vierailija

Ruokapöydän koristeeksi tai muualle vois laittaa punaisia ja vihreitä chilejä, minikaktuksia, limejä, maissintähkiä (jos löytyy tuoreita) sit vois askarrella värikkäitä paperiköynnöksiä, vaikka sit vaan meksikonlippuja tai erivärisiä kolmioita ja sekaan lyhtyjä tai köynnösvaloja (siis jouluvaloja). Ja juomaksi laittaisin ainakin coronaa limenviipaleilla. Boolin/sangrian vois tarjoilla vaikka ontoksi koverretusta melonista, niin saa vielä lisää väriä. Värikylläisyys on musta se meksikolainen juttu :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat