Araknofobiasta

Vierailija

Olisiko kellään tietoa tai kokemusta araknofobian hoidosta? Itselläni on niin kova hämähäkkikammo, että haluaisin siihen apua. Se rajoittaa elämääni ja yöuniani. Mutta en löytänyt oikein netistä paikkaa missä saisi hoitoa pelkoon, joten voisiko joku auttaa? Muutetaan miehen kanssa juuri ostamaamme rivitaloon, missä vilistelee lukkeja, ja tulen ihan kohta hulluksi! Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (2)

Vierailija

Tuli juuri luettua tästä, tämänkaltaisissa fobioissa ilmeisesti käytetään eniten siedätyshoitoa. Perusperiaate on että päästäkseen pelosta yli se on vain kohdattava. Eli aloitetaan vaikka vain keskustelemalla/kirjoittamalla hämähäkeistä (mikä niissä pelottaa), kun se onnistuu ilman voimakasta pelkoreaktiota, silloin siirrytään katselemaan kuvia, ja pikkuhiljaa lisätään altistusta näin. Jossain vaiheessa kärsijän pitäisi pystyä katselemaan elävää hämähäkkiä, ja lopuksi koskettamaankin.

Mutta siis tämä yleensä tapahtuu jonkinlaisen terapeutin/psykologin kanssa (tärkeintä on että kärsijä oppii rentoutumistekniikkoja, jottei paniikki saa enää valtaa), vaatien ainakin muutaman yhteisen session. En tiedä sitten sanoa mistä auttajaa lähtisi etsimään, varsinkin kun paikkakuntien tarjonnan ja psykologien välillä on niin paljon eroja. Tietysti lukkisessa talossa asuessa voi olla että siedätyshoito tulee tapahtumaan ikään kuin itsestään aika nopealla aikataululla halusi sitä tai ei... :) Sekin kuulemma toimii hyvin pelkojen hoidossa, mutta ei ole ihan niin mukava tapa kuin hitaammat, vähemmän konkreettiset lähestymistavat.

Vierailija

Joo, näin olin kanssa ymmärtävinäni, että siedätyshoidolla sitä aletaan purkamaan, mutta sepä siinä juuri onkin, kun ollaan miehen kanssa yritetty keskenämme, eikä juuri tuota tulosta. Eli olisi tosiaan kiva päästä ammattiauttajan kanssa purkamaan tilannetta. Tällähetkellä ainakin tuntuu kyllä kaukaiselta ajatus, että tottuisi lukkeihin vain asustelemalla niiden kanssa, sillä en tosiaan pysty mennä viittä metriä lähemmäs niitä =/ mutta täytyypi yrittää löytää jotain apua kuitenkin :) Kiitos silti vastauksesta! :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat