Kirja jossa käsitellään naisten välistä rakkautta?

Vierailija

heip!

olisko kellään tietoa tätä aihetta käsittelevistä kirjoista? olen yrittänyt etsiä netistä, mutta taitoni eivät oo mitkään parhaat niin olisin kiitollinen jos joku viisaampi antaisi vinkkejä :)

Kommentit (9)

Vierailija

Sofi Oksasen "Baby Jane" on käsittääkseni ainoa tällainen kirja, jossa käsitellään naisten välistä rakkautta paniikkihäiriön ohella. Kokeilepa lukea, itse ainakin pidin. Muita kirjoja ei nyt ainakaan tule mieleen.

Kerro sitten mitä pidit :)

Vierailija

Ite luin joskus muutama vuos sitten Salla Simukan kirjan Kun enkelit katsovat muualle. Kertoo lukiolaistytöstä, joka ihastuu toiseen tyttöön. Luokitellaan varmaan nuorten kirjaksi, mutta eihän se estä vanhempiakin tarttumasta teokseen.

Kirjan tarina jatkuu kirjailijan toisessa romaanissa Minuuttivalssi.

Vierailija

Salla Simukka on myös kirjoittanu sen nimisen kuin Viimeiset.Siinä ainakin on tyttöjen välistä rakkautta. Se on aika lyhkänen kirja,mutta ite ainakin tykkäsin siitä.

Vierailija

Mä en muuten yhtään tykännyt tosta Baby Janesta :o Sofi Oksanen on kyl muuten ihan mun lempparikirjailijoita, mut Baby Jane jäi jotenkin paljon irrallisemmaks ku Stalinin lehmät tai Puhdistus. Siitä ei oikeen koskaan saanut otetta tai pystynyt samaistumaan, ja ne paniikkihäiriö-kuvaukset ei ollut mitenkään loistavia...

Tuli mieleen tämmönen puoliksi fakta-kirja ku Pilluparvi (likelta) - se on ihan loistava! :D Siinä käsitellään naiseutta feministisestä näkökulmasta varsin humoristisella tavalla, myös lesboutta. Samoin semmonen like:n faktakirja ku Kaapista ulos (koonnut Marja-Leena Parkkinen) käsittelee homoseksuaalisuutta niin naisten kuin miesten näkökulmasta, mutta koostuu ihan todellisiin kokemuksiin.

Vierailija

Oijoijoi, näitähän löytyy:

Henriksson, Essi: Ilmestys
Kruger, Heli: Olen koskettanut taivasta
Vigdís Grímsdóttir: Z- rakkaustarina (ehkä henkilökohtainen suosikkini)

Tuossa muutama, minkä olen itse lukenut, lisää löytyy jos laittaa kirjaston tietokantaan hakusanaksi esim. lesbolaisuus.

Lisäksi Anne Holtilta löytyy dekkarisarja, joka päähenkilönä on lesbo, ja Simukalla on paljon muitakin naisten välisestä rakkaudesta kertovia kirjoja kuin nuo tällä sivustolla mainitut.

Vierailija

tämmönen tulee mieleen, kun Sarah Waters - Tipping the Velvet. sijottuu viktoriaaniseen lontooseen. en kyl tiä oliko kauhean hyvä loppujenlopuks. menee välillä aika pornoks.

Vierailija

Salla Simmukan "minuuttivalssi" ja "kun enkelit katsovat muualle" :) mukavia nuortenkirjoja molemmat. kertoo kahdesta lukio-ikäisestä tytöstä, jotka huomaavat olevansa lesboja ja rakastuvat toisiinsa ja alkavat seurustella.. :D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat