mistä johtuu??

Vierailija

eli harrastin poikaystäväni kanssa seksiä muutama päivä sitten.. sen jälkeen virtsatessa on välillä kirvellyt...
aikaisemmin tälläisia ongelmia ei ole ollut vaikka olemme harrastaneet seksiä useamminkin kuin kerran ilman kondomia, niin en usko että mikään sukupuolitautikaan olisi.. vaikka emme ole olleet kauaa yhdessä..
voisiko tämä kirvely johtua siis siitä seksistä vai jostain muusta (esim. alkava virstaputkentulehdus tai jotain)??

Kommentit (6)

Vierailija

Minulla oli kans tässä jonkin aikaa sitten samanlainen tilanne. Olin aivan varma, että kyseessä oli virtsatientulehdus, mutta ei ollut vaan minulla oli hiivatulehdus. Kannattaa käydä terveyskeskuksessa, jos oireet eivät lopu.

Vierailija

Sukupuolitauti ei ole myöskään poissuljettu mahdollisuus. Esim klamydiassa itämisaika on 1-2 viikkoa. Suurin tartunnan saaneista oireettomia, mutta muun muassa kirvely virtsatessa kuuluu oireisiin.

Edellä mainitut ovat myös usein syynä kirvelyyn. Itselläni on ollut niin haavaumia kuin hiivatulehduskin. Terveyskeskukseen vaan rohkeasti, jos vaiva jatkuu tai muuten mietityttää. Ja kannattaa siellä käydä noin yleisestikin kun aloittaa seksin ilman kondomia suht uuden kumppanin kanssa. :)

Vierailija

Seksi voi aiheuttaa virtsaputkentulehduksen. Itselläni oli keväällä virtsatietulehduskierre, jonka lopulta tajusin johtuvan seksistä. Vaiva ilmaantui vain tietyssä asennossa (ratsastus) sekstaamisen jälkeen. Kysyin tästä gyneltä ja hän totesi peniksen hankaavan tuossa asennossa virtsaputkea perus lähetyssaarnaajaa enemmän, kuulemma aika yleinen ongelma. Kokeiltiin sitten poikaystävän kanssa pari kuukautta lähetyssaarnaajassa ja muissa vähemmän hankaavissa, eikä tänä aikana ilmaantunut enää uutta tulehdusta.

Tämä harmitti tosiaan, molempien lempiasento kun oli, mutta ollaan pikkuhiljaa alettu taas silloin tällöin kokeilemaan ratsastusta.. Juju on siinä että tulisi käydä ennen yhdyntää ja sen jälkeen pissalla, poistaa haitallisia bakteereja.. Aiheesta löytyy paljon juttua ja vinkkejä kun vaan jaksaa googlailla.

Kannattaa tosiaan viedä pissanäyte terveyskeskukseen (testaavat sukupuolitaudit sekä virtsaputkentulehduksen) ja hoitaa se mahdollinen hiiva pois.. Kaikilla on ikäviä seurauksia pitkittyessään, ja kun saat tietää mistä vaiva johtuu, voit varautua siihen ennakolta.

Vierailija

melko varmasti virtsatientulehdus, kannattaa hankkiutua terveyskeskukseen niin piakkoin kun mahollista hankkimaan antibiootit, sillä ei mene ohi itsestään ja pitkäaikainen tulehdus voi aiheuttaa vakavempiakin seurauksia esim. munuaisille.

ennen ja jälkeen yhdynnän kandee käyä vessassa, niin tulehduksen riski vähenee.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat