Jooga/Pilates/Venyttely/+rentoutuminen

Vierailija

Elikkä otsikko kertookin keskustelun aiheet. Haluaisin itse kovin aloittaa jonkin joogan, mutta tällä hetkellä ei oikein varaa ole :/ Harrastatteko itse jossain seurassa joogaa? Katsotteko netistä/kirjasta ohjeet? Jaathan nettisivut/kirjat kanssamme? :) Itse olen kokeillut näistä ainoastaan Less Millssin bodybalancea ja tykkään hirveästi.

Kommentit (7)

Vierailija

Kirjastosta olen löytänyt paljon erilaisia pilates kirjoja ja dvd:tä, joiden mukana olen aina silloin tällöin yrittänyt treenailla. Hyvä vaihtoehto silloin, kun ei ole aikaa lähteä salille (matkoihin menisi yli 30min..)

Vierailija

Olen harrastanut hathajoogaa tämän kevään ja ennen sitä omatoimisesti kirjojen ja joidenkin videoidenkin ohjeiden mukaisesti. Todellakin olen löytänyt oman lajini.

Hathajoogaa harrastin nyt suomen joogaliiton kouluttaman ohjaajan opastuksella kansalaisopiston kurssilla. Mitään kuntosalejen joogatunteja en suosi itse, sillä opettajien pätevyys niissä voi olla kuulemma hyvinkin kyseenalainen. Ensi syksynä varmaan aloitan astangajoogan, tai heti kun sopivalla ajoituksella oleva alkeisviikonloppukurssi osuu kohdalle. Astangajoogaa opetetaan ilmeisesti suomessa pätevästi ainoastaan erityisissä astangajooga-kouluissa, ja suomen joogaliittokin on niistä täysin erillinen vain hathajoogaan erikoistunut järjestö. Tekniikat ovatkin täysin erilaiset, tai ainakin astanga on huomattavasti raskaampaa kuin hatha ja todellakin kunnon kuntoilua. Yleensä paikallisen astangajoogakoulun sivuilla myös lukee, jos jollakin paikkakunnan kuntosalilla tms muulla paikalla annetaan alan pätevää opetusta, kannattaa siis tarkistaa opettajan pätevyys. Virallisia vaatimuksia kun joogan opettajalle ei suomessa kuitenkaan ole.

Tällä hetkellä harjoitan joogaa Svami Purnan kirjoittaman kahdentoista viikon ohjelman mukaan, joka sopii täsyin aloittelijoille ja aloittaa sopivasti pienestä ja sisältää selkeät ohjeet. kirjan nimi on Jooga- uusi käytännön opas ja se perehdyttää myös kevyesti meditaatioon. Paras ja selkein joogaopas, johon itse olen törmännyt.

Vierailija

Sais vaan kunnon työn et sais vähän opiskelun ohel jotai pient tienestii et saisin alotettuu kunnon joogakurssin. Oon aatellu Hot tai Astangaa. :)

Vierailija

Itseänikin kyllä kiinnostaisi tuo jooga, jota harrastinkin n. puoli vuotta sitten, mutta kun jalkapallotreenit alkoivat ja menivät samalle päivälle piti jooga lopettaa. Vähän kyllä harmittaa näin jälkeenpäin, mutta toisaalta tämä jooga ei olisi ollut minulle sittenkään paras valinta. Pidän rasittavista, sykettä kunnolla nostavista liikuntamuodoista ja ehkäpä juuri siksi minun oli vaikea keskittyä siihen mitä tein.

Kuitenkin jonkinlaista rauhallisempaa liikuntaharrastusta olisi kiva aloittaa, ja olenkin alkanut ottaa enemmän selvää pilateksesta. Huono juttu on se ettei sitä ainakaan tänne ole vielä rantautunut, vaikka muuten täällä voikin harrastaa todella monipuolisesta kaikenmoista. Naapuri paikkakunnalla pilatesta kyllä olisi, mutta mieluiten haluaisin aloittaa sen jollakin "tutustumistunnilla" ensin - ehkä ensi syksynä sitten..

Vierailija

Minulla on KuntoPlus lehden kautta tilaajalahjaksi saatu joogavideo, jota käytän silloin tällöin. Kotona jaloissa pyörivä koira onnistuu vain aina "joogaamaan" samaan aikaan, minun päälläni. Yritä siinä sitten hengittää karvakasan lävitse :)

Yleensä pitää sulkea koira toiseen huoneeseen, että saa itse jotain aikaiseksi.

Vierailija

Mä oon käyny Satsilla silloin tällöin jooga-tunneilla, ja ne on ollu kyllä ihan kivoja. En oo vielä kuitenkaan uskaltautunu siihen advanced-ryhmään, vaikka opettaja vihjaskin, että voisin sitäkin kokeilla. Mutta Satsillahan se jooga on just vähän sellasta kuntokeskustyyppistä, hathaan ja astangaan pohjautuvaa. Ihan mukavaa, mutta ei välttämättä niin oikeeta joogaa. Itekin pidän tosin kyllä enemmän kunnolla sykettä nostavista tunneista. Toisaalta jooga pitää syvät lihakset kunnossa.

Vierailija

Mäkin joogaan Kuntoplussan mukana tulleen dvd:n mukaan aina silloin tällöin kun jaksaa. Välillä on sellaisia kausia kun innoistun (kuten juurikin tänään) ja välillä taas pidän sitä turhana liikuntana, kun siinä ei tule ollenkaan hiki. Mutta notkistua haluan, joten joogaa ja venyttelyä pitäis harrastaa enemmän.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat