30 päivää - Viihde ja kulttuuri

marimma

Kuka muu malttaa katella? :)
Millä mielin? tiettyjä aiheita tulee katottua vai meneekö ne kaikki?

Ideahan on siis se että taviksia laitetaan kokeilee sitä "päinvastasta" elämäntapaa 30 päivää ja elämään vastapuolen sääntöjen mukaan.

Tänään oli metsästäjä ja eläinaktivistit :)

Keskiviikkoisin 45min special: 30 päivää Mtv3 kanavalta klo 20.00

Sivut

Kommentit (42)

Msuh

~ vuosi takaperin tuli katsottua yksi tällainen dokumentti. Ko. jaksossa jonkin Amerikan maan/osavaltion rajavartija muutti kuukaudeksi asumaan laittomasti rajan ylittäneiden ihmisten perheeseen. (Perhe siis myös oleskeli maassa laittomasti). Muistaakseni visiitti otti aika koville molempien osapuolten kannalta; etenkin tämän miespuolisen rajavartijan. Ärähteli jatkuvasti, eikä ottanut kuuleviin korviinsa, kun perhe yritti selittää, miksi heidän muuttonsa on heidän mielestään täysin oikeutettu. Syntyikö tuossa tämänpäiväisessä metsästäjä vs. eläinaktivisti - asettelussa pahempiakin konflikteja? Mielenkiintoinen aihe, minulta meni valitettavasti sivu suun :?

marimma

Ei tullu konflikteja sillä tapaa, ainoastaan tää metsästäjä ei voinut sietää sitä yhden eläinhoitolan naista jolla kyllä kieltämättä oli aika tooosi radikaali suuntautuminen siihen että mitään eläintä ei saa tappaa tyyliin. En ihan alusta kerennyt kattoo, mutta ekan mainoskatkon jälkeen olin jo töllön ääressä.
Tää asu tosi mukavan perheen luona jolla oli 3 tyttöä ehkä jotain 20-25 vuotiaita ja se tuli tosi hyvin juttuun niitten kanssa. Niitä vastaan sillä ei ollu mitään, ne kävi pelastaa lehmiä ja kattomassa niitten vasikoitten lastaamista suurtuotantotiloilla ja sitten kattelivat niitä raatoja mitkä ne jättää sinne. Tää kokeilija mies sitten sai hoidettavakseen sen yhden vasikan jonka ne pelasti ja sitten toisiks viimesenä päivänä siirtivät sen "uusperheeseen" eli muiden nautaeläinten luo "vapaaks" (aitaukseen) kun se ennen oli ollu pienessä karsinassa eikä koskaan joutunu kävelee kun ei siinä pystykkään sitä tekee.

Ottivat myös osaa mielenilmauksiin ja tää mies sai tietoa sitten mm. eläinkokeista että miks niitä ei pitäis tehdä. ja sai sitä ihan lääkäriltä joka siis ei tuputtanut vaan kerto vaan faktoja siitä miten ne ei toimi, vaan 8% eläimillä testatuista voi toimia ihmisillä tms tällästä siinä oli.

Msuh

Kiitos tuhannesti, kun jaksoit, marimma, valaista :)

Tässä ohjelmassa on kyllä mahtava idea, jos ja kun tämän kautta onnistutaan poistamaan ennakkoluuloja tai ainakin pehmentämään suhtautumista siihen toiseen osapuoleen. Eikä tämä koske vain niitä "testihenkilöitä" vaan varmasti monia, jotka dokumentteja seuraavat kotisohvalta. Vastaavaa lisää, kiitos!

marimma

Ens viikolta sanotaan näin
"Vanhemmat samaa sukupuolta. Tiukkapipoinen perheenäiti ei hyväksy samaa sukupuolta olevien ihmisten vanhemmuutta. Hän viettää kuukauden homoparin ja heidän lastensa kanssa, mutta avartuuko hänen arvomaailmaansa? Nainen on itsekin adoptioäiti, muttei salli adoptiota seksuaalivähemmistöille."

pitää muistaa kattoa sekin :)

Tossa oli yks kerta kuluttamisesta ja siitä "jalanjäljestä" että miten isosti eletään :) Pistivät ne sitten kasvattamaan ite ruokansa ja ajamaan ruokaöljyllä vai millä se oli :) Kaikennäköstä. Se oli kyllä hyvä jakso kanssa :)

Msuh
marimma
Ens viikolta sanotaan näin
"Vanhemmat samaa sukupuolta. Tiukkapipoinen perheenäiti ei hyväksy samaa sukupuolta olevien ihmisten vanhemmuutta. Hän viettää kuukauden homoparin ja heidän lastensa kanssa, mutta avartuuko hänen arvomaailmaansa? Nainen on itsekin adoptioäiti, muttei salli adoptiota seksuaalivähemmistöille."

Kuulostaa kiinnostavalta myös, tuota en halua missata! Varsinkin kun itse en ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi joidenkin pitää niin kiivaasti vastustaa homoadoptioita. Typerää sinänsä, että tuolla perheenäidilläkin on adoptoituja lapsia, mutta ei soisi samaa onnea ihmisille, jotka vain sattuvat olemaan kiinnostuneita samasta sukupuolesta :roll: On niillä homoillakin hemmetti vie ihan vastaavat valmiudet hoitaa ja rakastaa lasta :?

marimma

katoit siis sen saman.. ei saanu käyttää niitä luontovahingoittavia pesuaineita ja ne sai aurinkoenergiaa sinne asuntoon vasta tyyliin puolen välin jälkeen ja mitäs kaikkee muuta :D

marimma
Emmily_
Eikä ne muistaakseni saanu käydä ees joka päivä suihkussa.. Sit se mies kävi ammuskelemassa pupuja..! :evil:

No mut kyllä mä ymmärrän. Mä en tajua taas sitä puolta että miksei sais sitä luonnon elukka kantaa syödä. Koska niitä ei tuoteta massalla, niinkun niitä lihakarjoja yleensä. Että miks ois pitäny olla vegenä? :?

Ja se suihkussa käyntikin oli vissiin vaan siitä puhdistusjärjestelmästä kii. Tai ainakin mä käsitin että sitä ei kannattais kuormittaa kovin paljoa että se toimis mahdollisimman hyvin..

Emmily_

Jep.

Joo, kyllä munkin mielestä tietysti saa niitä luonnon eläimiä syödä, mut toisaalta se äijä oli siinä niin ärsyttävä että ei muka voi olla kuukautta syömättä lihaa.. :roll:

Hauskaa kyllä kattoo aina tommosia hienohelmoja ketkä ei uskaltais mennä ees huussiin p*skalle! :lol:

Shirlie

Olen katsonut joitakin jaksoja ja minusta sarjan idea on loistava. Edellisen jakson metsästäjä kyllä muuttui päivien kuluessa ja alkoi oikeasti ymmärtää, ettei se ole ihan sama, miten eläimiä kohdellaan. Hyvä jakso oli myös se, jossa oikein äärikristillisen "homous on synti" -kasvatuksen saanut nuori mies muutti San Franciscoon homoyhteisöön. Oli todella huvittavaa, kun hän palasi kotiin ja selitti perheelleen, että homoseksuaalit ovat ihan tavallisia mukavia ihmisiä, tekevät samanlaisia töitä kuin muutkin jne. ja perhe ei voinut uskoa kuulemaansa.

Jesssi-

Näitä olen kyllä muutaman jakson katsonut.Viimeeksi vain nopeasti vilkaisin mutta kokonaan katsoin sen missä se urheilija vietti kuukauden pyörätuolissa.Todellakin ideahan tässä ohjelmassa on mitä mainioin. Kyllä tämä on saanut ihan miutkin ajattelemaan niitä aiheita mitä on käsitelty.Jotkut jaksot ovat kyllä olleet ihan yhtä tyhjän kanssa(siis miulle).Paras esimerkki on nimenomaan se ekokylä.

Emmily_
Jesssi-
Jotkut jaksot ovat kyllä olleet ihan yhtä tyhjän kanssa(siis miulle).Paras esimerkki on nimenomaan se ekokylä.

Kyllä mulle ainakin (ja mielestäni jokaiselle pitäisi) olla nykyaikana tärkeää luonnon hyvinvointi.

heica

Joo, kyllä ihmisiä pitäis valistaa siihen ekologisempaan suuntaan enemmän.
En kyllä sitä tajua, että ku muutenki maapallo on huonossa jamassa ja jokainen sais pienillä teoilla paljon aikaseks, niin miksi se tehdää niin pirun vaikeeks? Moni varmaan mielelläön ostaisi kaupassa käydessään paperipussin, mutta muovipussi on puolta halvempi, mennään sieltä mistä aita on matalin ja ostetaan se muovipussi. Samalla kulutetaan luontoa eikä pystytä kierrättämään. Eli miksi paperipussit eivät voi maksaa muovipussia vähempää?? Ja luomuruokakin on kalliimpaa, kuin keinotekoisesti tuotettu ruoka, jonka valmistus tuhoaa luontoa.
Muutenkin ravistelisin vähän Jenkkejä ja Kiinaa jos vaan pystysin, sen verran ne jaksaa tehä sitä tavaraa ja saastuttaa

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat