Barcelona - Viihde ja kulttuuri

Minsku_

Onko kenelläkään kokemuksia Barcelonasta? Vinkkejä/kokemuksia nähtävyyksien, ostosten, hotellien, ihan minkä vaan suhteen? Itse olen menossa sinne noin viikon lomalle.

Kommentit (6)

Sirpa-Kyllikki

I just luuuuuuuuuuv Barcelona! <3

Ehkäpä yks parhaimmista paikoista ikinä. Mä en oikee tiiä mistä alottaisin.. Ensinnäkin, mun kokemuksen mukaan kaupungissa on kaikille jotain. Todella monikulttuurinen ja värikäs paikka, missä voi tehdä melkein mitä vaan.

Oma lomaohjelmani koostui lähinnä rennosta päämäärättömästä menosta fiilispohjalta. Päivät haahuiltiin pitkin kaupunkia kierrellen, shoppaillen, istuksien jossain kulmakuppilassa kahvilla tai drinksulla (kahvi oli muuten erittäin hyvää espanjassa), biitsillä tuli lekoteltua kun oli hyvä keli jne. Joitakin nähtävyyksiä tuli myös läpikäytyä (tosin hävettää myöntää että se ehkä kuuluisin keskeneräinen iso kirkko sagrada familia jäi näkemättä sattuneista syistä.. :roll: ) ja Barcasta todellakin löytyy paljon nähtävää kulttuurinnälkäisille. Yöelämä oli ehkä parasta ikinä ainakin tälläisen vähän vaihtoehtoisemman klubikulttuurin ystävän mielestä. Nii ja silmä lepää kyllä kyseisessä kaupungissa muutenkin, kuin arkkitehtuurin ja maisemien suhteen.... ;)

Kyselkää Barcaan lähtijät ihmeessä tarkemmin mitä haluutte tietää. Vaikea ruveta selostamaan mistään omista kokemuksista ja suosituksista, kun en tiiä minkätyyppisiä ihmisiä ootte ja mitä haluutte lomaltanne.

HENDECORATE

Barcelonaan kannattaa EHDOTTOMASTI tutustua. Käytiin viime vuonna rouvan kanssa ja varmasti mennään uudestaan. Asuttiin La Rambla- kaupunginosassa joka vastaa ehkä Helsingin kalliota jollain tapaa, värikästä ja rentoa menoa. Metrolla pääsee iisisti kulkemaan ja hintataso ei oo kovin huima. Arkkitehtuuri ja ympäristö tosi jees ja Gaudin rakennukset ja puisto kannattaa käydä kattomassa. Aika paljon jo paikasta kertoo sekin että ainakin vielä vuosi sitten kaupunki lukeutui niihin harvoihin paikkoihin joissa skeittaus ja graffitimaalaus kuuluu kuvaan eikä ole kirosanoja.

Msuh

Viime keväänä olin viikon lomalla Barcelonan lähellä sijaitsevassa, Salou-nimisessä kaupungissa ja sieltä tuli tehtyä pari reissua myös Barcelonaan. Aivan upea kaupunki! Haluan tulevaisuudessa tutustua siihen enemmänkin, sillä päiväretket sinne olivat aivan liian pikaisia viime visiitillä :? Kaikki tunnetuimmat kohteet taisimme kuitenkin ehtiä kahlaamaan läpi.

Antoni Gaudin suunnittelema arkkitehtuuri on Barcelonassa se must-juttu. Sagra da Familia-kirkko, jonka Gaudi on siis alunperin suunnitellut perheensä kunniaksi ja jota ei ole tänäkään päivänä saatu täysin valmiiksi, oli varmasti vaikuttavin nähtävyys. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/Sagradafamilia-overvi... Tuossa kuva. Luonnossa oli kaikkine yksityiskohtineen todella vaikuttava.

Toinen tsekkaamisen arvoinen paikka on myöskin Gaudin suunnittelema Güellin puisto. Kävellen sinne tulee jonkin verran matkaa keskustasta, mutta metrot kulkevat Barcessa onneksi kätevästi. Mosaiikein koristeltu "sadan pylvään sali" sekä iso aukio, jolta on mahtavat näköalat, ovat jääneet elävästi mieleeni.

Pitkin kaupunkia löytyi muitakin Gaudin suunnittelemia rakennuksia, joista suurin osa muistuttaa pastellisävyisiä piparkakkutaloja :D

Shoppailupaikkoja löytyi mielin määrin ja kaikki suhteellisen lähellä toisiaan. Kauppoja löytyi useita eri tyyli- ja hintaluokkia, varmasti jokaiselle jotain. Suurin osa käsittääkseni sijaitsee suuren kävelykadun varrella. Se olikin sinällänsä ehkäpä hauskin nähtävyys, sillä se oli pullollaan erinäisiä katutaiteilijoita. Suurin osa oli satsannut näyttäviin fantasia-aiheisiin pukuihin ja esittivät ikään kuin patsaita. Heidän kanssaan pääsi yhteiskuvaankin :) Kaikkia pieniä rihkamakojuja löytyi, sekä kamalasti värikkäiden kukkapuskien myyjiä.

Jos taide ja museot kiinnostavat, Picasso-museossa kannattaa vierailla. Siellä oli esillä lukematon määrä Picasson töitä eri ikäisenä.

---

Voi ei, tuli kamala ikävä takaisin Espanjaan :(

gnirom

Mäkin olen vierailut barcassa. täytyy kyllä sanoa että se meni aika päämäärättömäksi kiertelyksi :) . se pääkatu oli laimeampi kun odotin, mutta sivukujilta löyty ihania liikkeita, julisteita, kenkiä, matkamuistoja jne. samoin jostakin juna-aseman tienoilta hotellin läheltä löydettiin semmonen ihana katu, jossa oli paljon pieniä baareja...:P kiva paikka kyllä, pitäs päästä joskus tutustumaan paremmin! tuolloin oltiin vain kaks päivää siellä. ainiin, ja jossain päin siellä oli myös patsas, joka näytti ihan miehen vehkeeltä, tai toi ainakin vahvasti mieleen sen :lol: ...

nele

Barcelonassa vierähtää helposti useampi päivä.
Suosittelen:

-Tietysti merta. Hyvät ja nätit hiekkabiitsit.

-Gaudi Gaudi Gaudi! Upea suunnittelija. Hänen töistä kannattaa ottaa selvää ja bongailla niitä kaupungista. En ole nähnyt vastaavaa missään muualla.

-Camp Nou! Kannattaa ehdottomasti, jos vähääkään jalkapallosta/stadioneista tykkää, mennä katsomaan paikallisen FC Barcelonan peliä. Lippujen hinnat ovat parista kympistä ylöspäin, stadion valtava (eri lähteet sanoo eri lukuja, mutta vetää noin 100 000 ihmistä). Stadion-kierrokselle pääsee alle parilla kympillä.

-Se kukkula (muistikatkos) ylhäällä. Pääsee vaikka kävellen. Ylhäällä upeat maisemat kaupunkiin ja merelle.

-Ostaa metrokortti ja kulkea metrolla ympäriinsä. Välillä mennä metrolinjan päähän ja tutustua ympäristöön. Kauempanakin löytyy nättejä puistoja ja alueita.

-Satamassa on illalla usein kaikenlaista ohjelmaa. Katusoittajia, biitsibilettäjiä. Satamassa on myös paljon pieniä "ulkoilmabaareja", mitkä tosin ovat turistien suosiossa ja hieman hintavampia kuin muualla, mutta ihan hyvä paikka vilkaista sekin yöelämä.

-Jos on matkalla pidempään tai tarvitsee muuten vain nettiä, suosittelen Easy Internet Cafeeta. Edullinen ja hyvä systeemi. Pääkadulla yksi.

Hostelleiden ja hotellien nimiä en muista, mutta keskustassa on ihan kohtuuhintaisia osa paikoista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat