Juomapelit - Viihde ja kulttuuri

Sadi

Peliin tarvitaan hattu ja kaks noppaa (yksikin riittää, mutta joutuu heittää kahdesti)

Joku vetää hatun päähänsä, hatusta seuraava aloittaa heittää noppaa:

1&1/ 1&2: hattu siirtyy seuraavalle
parit: heittäjä saa määrätä nopan lukeman verran juomia jollekin (jos saa kutoset, jakaa siis 6 juomaa porukalle)

Ainakun joku noppien lukemista on,
3: hattu juo
6: sympatia drinkki
7: hatusta edellinen juo
8: hatusta seuraava juo

Muut saadut numerot ei merkkaa mitään. Noppaa heitetään, kunnes tulee semmoset noppien lukemat, jolloin ei tapahdu mitään. Esim yht. 11, jolloin nopat annetaan seuraavalle. Jos seuraava ottaa nopat kädestä, seuraa penalty drinksu. Ite saa määrätä oman drinkkinsa suuruuden..

Tämä on hyvä illanviete, jos vessaan sattuu erehtymään, saattaa saada kovankin piikin, jos porukka antaa drinkit. Mulle on sattunut et 16 drinkkii on pitänyt vetää kun on tullu vessasta... :lol:

Sivut

Kommentit (28)

Disturbance

Juomapeleista on aikaisemmmin puhuttu muissakin threadeissa, joten on aikain luoda niille ihan oma keskustelu.

Eli tanne mita kummallisempia juomapeleja!

8) :twisted: :wink: :roll: :idea: :!: :P :lol: :D 8)

figaro

Meillä pelataan yleensä joko pokeria tai jotain muuta "nopeaa peliä" ja joko voittaja tai häviäjä "joutuu/saa" ottaa snapsin. Juomana Jägermeister tai muu vastaava shotti :D Myös vesipokeri on toisinaan jees :)

shanti
figaro
Myös vesipokeri on toisinaan jees :)

hitto, tuota en pelaa enää ikinä! tunnetusti kun oon tosi surkee kaikissa muissa korttipeleissä kun pressassa... joitain vuosia sitten kuitenkin vesipokkaa pelattiin ja kuka se hävisikään ja veti valehtelematta yli kuus litraa vettä muutaman tunnin sisällä!! olipa jonkun verran paha olo sen jälkeen. no, poistupa ainakin muutama kuona-aine... :roll: :wink:

Shandy

Meillä kanssa yleensä pelataan pokeria, ja häviäjä ottaa sitten snapsin.

Joskus pelattiin myös sellaiste peliä kuin kruunat ja klaavat. Siinä oli kaksi kolikkoa, joita omissa käsissään sekoitettiin ja sitten iskettiin pöydälle. Jos sai kruunan sekä klaavan, vuoro siirtyi seuraavalle. Jos sai kaksi klaavaa, sai valita kuka juotuu juomaan, ja jos kaksi kruunaa, joutui itse juomaan. Tämä oli kyllä minusta vähän tylsä :roll:

Venice Queen

Laitetaas tänne tämmöinen mahdollisimman epäselkeä juomapeli... Mutta hauska se on! Yritän nyt selittää mahdollisimman selkeästi sen idean...
Eli pelataan pelikorteilla, ja aluksi asetetaan vain kaikki kortit sekaisin pöydälle kuvapuoli alaspäin. Vuorotellen jokainen ottaa kortin, ja jokaiselle kortille on eri "tehtävä" joka kuuluu näin:

ÄSSÄ= jokainen pelaaja juo yhden "kulauksen"
2,3,4 tai 5= kortin saanut saa määrätä jonkun toisen pelaajan juomaan kortin osoittaman määrän "kulauksia"
6= keksitään joku "brändi", esimerkiksi automerkit ja jokainen vuorotellen sanoo jonkin automerkin. Se, joka ei enää keksi, joutuu juomaan (voi olla myös koirarotuja, tupakkamerkkejä jne.)
7= pelaaja, joka nosti kortin, aloittaa tarinan sanomalla yhden sanan. Seuraava pelaaja jatkaa tarinaa sanomalla edellisen sanan ja sen lisäksi keksii jatkoa yhden sanan verran. Näin jatketaan kunnes joku ei enää muista miten tarina meni alusta lähtien, ja hän joutuu juomaan.
8= pelaaja joutuu "vankilaan" kolmen kierroksen ajaksi, eli joutuu juomaan aina silloin, kun joku muu määrätään juomaan (eli silloin kun joku nostaa kortin 2,3,4 tai 5 vankilassa olija juo myös saman määrän)
9= pelataan sellaista peliä, että jokainen vuorotellen sanoo numeron järjestyksessä, ja aina kun tulee 9 tai numero yhdeksän kertotaulusta (18, 27, 36 jne.) sitä EI SAA sanoa, vaan täytyy taputtaa käsiään ja suunta vaihtuu, jatketaan siitä mihin on jääty. (eli: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, *tap* ja suunta vaihtuu 10, 11,...). Pelaaja joka mokaa, juo.
10= pelaaja, joka nosti kympin, määrää jonkun selittämään sanan, jonka hän kuiskaa tälle. Tämä henkilö valitsee toisen henkilön jolle selittää sanan, ja samalla sanoo kuinka monella sanalla (1-10) hän selittää. Jos pelaaja arvaa selitettävän sanan, joutuu kympin nostanut juomaan, jos ei arvaa, joutuu selittäjä juomaan sen verran "kulauksia" kun hän on käyttänyt sanoja selittääkseen sanan.
11= tämä pelaaja saa määrätä säännön, jota noudatetaan loppupelin ajan. Esimerkiksi: aina kun "Tiina" juo, myös "Matti" juo tai kun pakasta tulee kasi, täytyy kaikkien juoda lasinsa tyhjäksi. Sääntö voi olla lähes mikä tahansa, mielikuvitusta saa käyttää :)
12= kaikki pelaajat aloittavat juomaan yhtä aikaa. Akan nostanut lopettaa ensimmäisenä juomisen (silloin kun haluaa!) ja vasta sitten saa seuraava lopettaa. Viimeisenä ollut pelaaja siis juo niin kauan kunnes muut ovat lopettaneet
13= kunkun nostaja kaataa omasta lasistaan hieman tyhjään lasiin, ja samoin tehdään seuraavien kuninkaiden kohdalla. Viimeisen kuninkaan saaja saa kunnian juoda lasin tyhjäksi.

Ainakin meillä porukka oli ihan hyvin humalassa tämän pelin jälkeen... Sääntöjen opettelu vaan tahtoo viedä aina jonkin verran aikaa... Mutta kokeilkaahan jos kiinnostaa, suosittelen!

Ritu

Me tuossa viime mökkiviikonloppureissulla joka oli vaihtareiden kanssa pelattiin englanniks yhtä peliä. Pelissä käytettiin uuno-kortteja ja pelillä oli pelinjohtaja. Jokaiselle jaettiin kolme korttia eteen ja pelinjohtaja aina lappo kortteja pöytään. Jos sinulla sattui olemaan kyseinen kortti, jouduit juomaan pelinjohtajan määräämän hörppyjen määrän. Pelinjohtajaa piti puhutella "sir gameleader sir:inä" ja penalty drinkkejä sai jos hymyili tarpeettomasti tai nauroi, tuijotti jotain yhtä kohtaa tai toista pelaajaa liian kauan, ei puhutellut pelinjohtajaa oikein tai jotain.. Pelinjohtaja myös voi sanoa että, "give two" tai "give three", jolloin kyynärpäällä osoittamalla sai määrätä jonkun toisen juomaan, jos sinulla sattui olemaan kyseinen kortti. Pelinjohtaja myös itse sai määrätä itselleen penalty drinkkejä, jos koki sen aiheelliseksi. Ja jos oma juoma loppui, pelinjohtajalta piti kysyä lupa, että saako hakea uuden. Pelinjohtaja joko lupaa tai ei.

Eli koita siinä sitten pitää pokkaa ja olla hymyilemättä tai muuta vastaavaa. Vaihtarit hieman katto, ku suomalaiset ja muutama vaihtari istuu helvetin vakavana ringissä ja juo vaan tai osoittelee toisia kyynerpäällä.

Mut todella hauska peli oli! :lol:

Ai niin! Ja jokaisella pelaajalla oli oma nimensä, esim. member R tai jotain.. Eli game leader voi esimerkiksi sanoa, että "I order two penalty drinks for member R for unnecessary smiling". Ja pelinjohtajaa jos halusi puhutella piti ojentaa käsi suoraan ylös ja käden piti olla nyrkissä. Pelinjohtajalle voi myös suositella, jos halusi jollekin annettavaksi penalty drinkkejä..

Jeii

Sellanen kun quarter. (Miten lie kirjotetaan :) ) Tää on ainakin varma keino saada pää sekasin.

Istutaan pöydän ympärillä ja pöydällä on juomalasi. Jokainen vuorollaan lyö 50 snt kolikon pöydään, jos kolikko menee lasiin juo edellinen pelaaja shotin (teqila paras :roll: ) ja kokeilee uudestaan. Jos toinen kerta osuu saa pelaaja määrätä kuka juo shotin, ja jos hän vielä kolmannella osuu keksii hän uuden säännön, kuten kiroilusta shotti. Uuden lyönnin saa siis vain siinä tapauksessa kun on lasiin osunut. Tätä jatketaan siihen asti kun porukkaa on tolpillaan tai juomat loppuu :wink:

Lania

Meillä yleisin taitaa olla samantapanen kun VeniceQueenin kertoma.

Eli pöydälle sekotetaan korttipakka kuvapuoli alaspäin. Vuorotellen jokainen ottaa kortin.

Parillinen numero (2,4,6,8,10) : kortin nostaja ottaa numeron osottaman määrän kulauksia.

Pariton numero (3,5,7,9) : kortin nostaja määrää jonkun juomaan numeron osottaman määrän kulauksia. Saa myös jakaa (nostin seiskan, liisalle kolme, maijalle kaks, minnalle kaks)

Jätkä: Vessa- ja tupakkakortti. Pelin aikana ei saa siis mennä vessaan eikä röökille, ellei oo nostanu jätkää, ja käytä sitten sitä. Jätkän siis voi säästää siihen asti kunnes sen käyttää.

Akka: Tarina. Kortin nostaja alottaa tarinan, sanomalla esim "minä". Seuraava jatkaa "minä olen", seuraava "minä olen nainen" jnejne. Joka unohtaa sanan tai mokaa muuten, ottaa kolme kulausta.

Kunkku: Assosiaatio. Kortin nostaja sanoo sanan, ja muut vuorotellen sanoo siihen sanaan jotenkin liittyvän sanan. Sanan pitää tulla heti, ei saa jäädä miettiin, ja muut saa huomauttaa, jos sana on liian kaukaahaettu. Erisnimiä ei yleensä saa käyttää. Mokaaja juo kolme kulausta.

Ässä: Kortin nostaja keksii uuden säännön. Yleisiä on esim "ei saa kiroilla", "ei saa käyttää nimiä", "pitää juoda vasemmalla kädellä", "ennen juomista pitää taputtaa käsiä yhteen kolme kertaa", tai mitä vaan keksii. Säännön rikkoja juo kolme kulausta.

--

Kyllä tolla humalaan on tultu. Erityisesti suosittelen nostaan neljä kymppi-korttia peräkkäisillä kierroksilla :lol:

*Sandy*

Me ollaam pelattu nopilla;
kun tulee esim. nro 3 (luku yhteensä molemmista nopista) niin peukalo pöydän päälle -> se joka on viimeinen, joutuu juomaan.
nro 7, etusormi nenään kiinni -> viimenen joutuu taas juomaan.
nro 10, saa keksiä uuden säännön, esimerkiksi että ei saa käyttää erisnimiä -> aina kun huutaa vaikka "Kalle sun vuoro" joutuu juomaan
nro 12, saa jähmettyä. Se joka jähmettyy viimeisenä joutuu juomaan. Ja noille numeroille mitä nopista tulee, voi keksiä kaikkea huvittavaa tekemistä :D
Ja jos tulee kaksi samaa numeroa, (esim kaksi kolmosta) joutuu aina juomaan kun numero kolmonen heitetään. Tämä säilyy niin kauan kunnes joku toinen heittää kaksi samaa lukua.

Tossa tulee tehtyä todella paljon virheitä, joten juotuakin tulee ihan mukavasti ;)

Lania

[quote author="*Sandy*"]Me ollaam pelattu nopilla;
kun tulee esim. nro 3 (luku yhteensä molemmista nopista) niin peukalo pöydän päälle -> se joka on viimeinen, joutuu juomaan.
nro 7, etusormi nenään kiinni -> viimenen joutuu taas juomaan.
[quote]

Ollaan pelattu vähän samalla tyylillä, korteilla jotenkin että kun tulee 8, pitää taputtaa käsiä, kun tulee 9 pitää laittaa peukku pöydälle, kun tulee 10 pitää lyödä ittee kämmenellä otsaan jne. Pelin loppuvaiheessa onkin hauskaa kun kaikki tökkii itteesnä peukulla silmään ja läjäyttelee kämmeniä naamaan :P

kameletontti

jumbon kaira kaupassa oli aika veikeän näköinen juomapeli, ympyrässä vierekkäin shottilaseja ja keskellä pieni nuoli. Nuolta sitten pyöritetään ja ilmeisesti shotin saa se,kenen kohdalle nuoli osuu :D

Lania

Jostain luin kanssa ihan kivan kuulosesta juomapelistä.

Pöydälle riviin kuus lasia, jokaiseen haluttu määrä juomaa. Vuorotelleen heitetään noppaa, ja lasketaan nopan osottama lasi (heittää ykkösen :arrow: reunimmainen lasi, heittää kolmosen :arrow: kolmas lasi vasemmalta, vitonen :arrow: viides lasi vasemmalta jne) ja kulautetaan tyhjäks. Sitten heittää seuraava. Jos kohdalle sattuu tyhjä lasi, lasi täytetään ja vuoro siirtyy seuraavalle.

Vois kokeilla joskus.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat