tähteet talteen? - Harrastukset

zera

Löysin kyllä leipomis ja ruuanlaitto keskusteluja, mutta tällaista en löytänyt. Varsinkin opiskelijalla on usein tiukkaa rahan suhteen, joten pitäisi oppia hyödyntämään ruuan tähteitä paremmin.

Itse hyödynnän hedelmiä,marjoja, jogurttia, mehua ja kaikkea hyvää mitä jääkaapista löytyy herkullisen smoothien tekoon. Jos banaani alkaa näyttää tummalta, enkä halua syödä sitä enää, laitan sen tehosekottimeen muiden hedelmien ja jogurtin kanssa. Banaani kun ei kuitenkaan ole pilalla silloin kun se on tumma.

Monia ruuantähteitä kuten eilisiä perunoita, salaatin jämät tms voi laittaa munakkaan sekaan, ja hyvää tulee.

Viikonlopun leivonnaisetkin voi hyödyntää. Pilko pulla- ja kakkupalat vuokaan, kaada päälle makeutettu munamaito ja uuniin. Pullavanukkaan voi tarjota vaikka marjakastikkeen ja jäätelön kanssa.

Eilisen sipulikeiton tai porkkanaraasteen voi laittaa sämpylätaikinan sekaan, niin tulee ihan herkullisia sämpylöitä:)

Onko teillä mitään vinkkejä miten hyödyntää tähteitä?

Kommentit (13)

SunLion

nää mun vinkit on vähän sekalaista seurakuntaa.

no tällänen vinkki ainakin, jossei joku ole hoksannut:
sen sijaan että heittää vaikka leikkeleet pois jos kyllästyy kesken paketin, niin pilkkoo ne ja pakastaa. Ne voi heittää pizzan päälle joskus,
pizza on muutenkin sellanen ruoka et siihen voi laittaa jämiä ja silti se maistuu hyvältä. Melkein mikä tahansa liha käy siihen. Toki siitä tulee arkisemman makuista.

salaattia kannattaa tehä vain se mitä syödään ettei jää tähteitä koska ne menee ikävän makuiseski jääkaapissa. Teen yleensä salaattiannokset suoraan lautsille. Lautasmallin mukaan puolet lautasesta salaattia.

jos ostaa sitruunaa vaikka kalan kanssa, niin loput sitruunamehut voi puristaa salaatin"kastikkeeksi" mausteen kera. Musta Touch of pasta -mauste on hyvää salaatin päällä. Ennen karppausta käytin tuota vallan salaatinkastikkeena.

lihakastikkeen sekaan voi laittaa ruokajogurttia tai juustoraastetta jos ei ole kermaa. Muutenkin kannattaa käytännön järkeä käyttäen kokeilla aineiden yhdistämistä. Katkarapuhöystön sekaan voi myös puristaa sitruunan mehua jne...mitä ikinä mieleen juolahtaakin.

sen sijaan että tekee porkkanaraastetta, voi ottaa muutaman porkkanan pureskeltavaksi "jälkiruoaksi". Työvälineet ei likaannu (käsintiskatessa joutuu tätäkin miettimään) ja ihan sama kuitenkin missa muodossa porkkanan syö. Eipä jää sitten tähteitäkään.

Tsein

Äippä teki usein perunamuusin lopusta perunarieskaa, tai tekee kai vieläkin, mutta en ole itse nauttimassa kyseisestä herkusta. Eilen keitetyistä perunoista taas tulee hyvä pyttipannu esim. makkaran kanssa, kun ne voipi paistaa pannulla.

Itsellä jää erittäin harvoin tähteitä. Syön sen minkä teen, enkä osta sitä mitä en syö.

marimma

Me usein tehdään kermakastikkeella kanaa tai possua. Joten esimerkiks toissa päivänä mä yhdistin mun tän sen päiväsen kermakastikkeen edellispäivän kanakermakastikkeeseen. Ja voi äly kun siitä tulikin ihan taivaallista. Toisessa oli pippurituorejuustoa ja kermaa, ja kanan kanssa oli pelkkä kanan marinaadi kerman seassa..

Myös ruskeen kastikkeen ja tomaattikastikkeen voi sekottaa :) Tai ainakin mä voin yleensä :)

_poks_

Ite teen myös perunamuussin jämistä perunarieskaa ja pyttipannua sillon jos on edellispäivältä jääny keitettyjä perunoita. Ja tortillojen kanssa syötävän salsan lopun laitan lihapullataikinaan. Muuta en nyt tähän hätään keksi.

Tsein

^Sillon saa kyllä muusia jäädä jo aika paljon yli ja on syytä epäillä omia matemaattisia taitoja, jos on laskenu niin pieleen muusin menekin :lol:

marimma
Tsein
^Sillon saa kyllä muusia jäädä jo aika paljon yli ja on syytä epäillä omia matemaattisia taitoja, jos on laskenu niin pieleen muusin menekin :lol:

Kuka sano että sen täytyy olla täysin tähteistä. Voihan niitä tähteitä käyttää lisänä :) Vähän niinkun smoothiet ja pirtelöt, että jotain tuoretta (vaikka se maito/jugurtti) ja jotain "vanhaa" :)

halium

Meillä on aina kotikotona harrastettu tuota, että kun syötiin muussia, tehtiin sitä iso kattilallinen ja sitten ostettiin jauhelihaa valmiiksi, ja tehtiin jauhelihamuussilaatikkoa muussin tähteistä. Eli onhan siinä suunniteltu tähteiden säilöäminen.

Toinen hyvä kikka on se, että kun jää vaikka yli lohta tai muuta, niin sitten niistä aineksista tehdään suolainen piirakka, jonka voi vaikka pakastaa, jos ei sille hetkelle löydy syöjiä kotona.

Ja ja.. jos on vaikka niitä kanankoipia, niin sitten jos niitä jää yli, meilläkin yleensä jää, kun on vaan kaksi syöjää ja kolme koipea paketissa, niin "perkaa" viimoisen koiven salaatin joukkoon, ja vola, kanasalaatti on valmis!

Ja siis, ne salsat ym., mitä tortilloista jää (itse suosin isompia ja säilyvämpiä purkkeja, koska rakastan salsaa), laitetaan tietty kana- tai lihakastikkeen joukkoon. Tai vaikka makaronilaatikkoon antamaan makua.

Tsein

^Mie en pidä kyllä enää tähteinä sitä, jos tarkoituksella valmistetaan enemmän ruokaa, jotta saadaan siitä ruokaa seuraavallekin päivälle eli esim. tehdään sitä muusia niin paljon, että siitä jää laatikkoruokaan tarpeeksi.

Tähteet on sitä, että valmistetaan kuvitellun menekin verran ruokaa tai mahdollisesti pakon edessä esim. koko paketillinen kanankoipia, vaikka ollaan syömässä vain yksi ja ne mitä jää yli ruokailun jälkeen, ovat tähteitä. Tähteet ei ole sunnitteltuja, koska ne ovat aina ylijäämä.

KataTheBlondi

Pyttäriin voi laittaa oikeesti kaikki mitä tähteitä löytyy: makaroonilaatikkoa, sipulia, tomaattia, perunaa, papuja ja muita rehuja. Se ei ole vain pelkästään sitä makkara ja perunaa vaan siihen voi oikeasti laittaa lähes kaikkea mikä kestää kuumaa.

esiska

Eilisiä keitettyjä perunoita olen hyödyntänyt muuseissa, keitoissa ja perunasalaatissa. Niistä saa hienonnettuna myös loistavan piirakkapohjan suolaiselle piirakalle

Jos innostun keittämään riisipuuroa, teen aina hieman yli jotta saa leipoa karjalanpiirakoita.

Ylijämä leikkeleet, juustot, kalat ja kasvikset voi käyttää piirakkaan.

Eilisiä nakkeja, lihapullia ym. voi ripotella ruskean kastikkeen sekaan

Maidosta, kermasta ja jugurteista tulee tosi hyviä pannukakkuja

Yleensä tulee pakastettua heti ne mitä ei käytä ja sulattelee sieltä sitä mukaa kun tarvii. Harvoin tulee mitään heitettyä pois
Jos vaikka ostamani omenat eivät ole hyviä, niistä saa nopeasti piirakan tai vielä helpompaa on tehdä uuniomenoita.

riinaF

Ylijääneistä riiseistä saa tonnikalasalaattia. Riisit + purkki tonnikalaa + pari omenaa paloina + herneitä/maissia/mitä nyt haluaakaan laittaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat