Uusia harrastusideoita? - Harrastukset

Tiikeri

Nyt onkin sitten aika miettiä uusia ajanviettotapoja, jottei sekoaisi koulun takia ja ettei poikaystävä pääse enää ikinä sanomaan, että olisin jotenkin addiktoitunut hänestä... Siispä heitän pallon teille foorumilaiset. :) Toiveet uusia harrastuksia kohtaan: (muun muassa) mahdollisuus kilpailla, kehittää kuntoa + sivistyä, ei välttis kauhean kallis...

Kommentit (14)

Zara

Vähän tarkempaa kuvausta olisin kaipaillut: millaisia juttuja olet ennen harrastanut ja mistä asioista tykännyt, onko rajoituksia ajankäytön tms. suhteen. Mutta heitän jotain, toivottavasti kommentoit ja lisäilet/tarkennat toiveita sitten kun ehdotuksia on tullut...

Kamppailulajit. Eri lajien valikoima on niin laaja, että pitäisi löytyä mieluisia monenlaisille ihmisille: painivoittoista, puhdasta pystyottelua, monipuolisia sekoituksia, miekkailua. Vanhoja taistelutaitoja, modernia urheilua tai rentoa pelailua ja kuntoilua. Haittapuolia: osa lajeista hivenen kalliita, moni kiinnostava laji on levinnyt hyvin rajoitetuille alueille Suomessa. Hyviä puolia: suhteellisen edullisiakin lajeja löytyy, useissa lajeissa mahdollisuus kilpailla vaikka ei olisikaan ihan lapsena aloittanut, erinomaiset mahdollisuudet kunnon kehitttämiseen.

Shakki. Ajattelua, keskittymistä ja kärsivällisyyttä. Edullinen harrastus, ja erilaisia shakkikerhoja ja pelipaikkoja löytyy joka puolelta maata sekä netistä.

Jos historia kiinnostaa, niin yksi mahdollisuus on http://fi.wikipedia.org/wiki/Historianel%C3%A4v%C3%B6itt%C3%A4minen historian elävöittäminen. Google auttaa aika hyvin löytämään ko. touhua harrastavia porukoita. Monipuolista ja sivistävää ainakin, paljon erilaisia asioita mitä voi keskittyä opettelemaan. Haittapuolena taas taitaa olla rajalliset harrastusmahdollisuudet kun sopivaa harrastajakuntaa ei välttämättä siedettävältä etäisyydeltä löydy. Ja saattaa tuo hiukan kalliiksikin käydä mikäli ei syystä tai toisesta esim. pysty tekemään itse vaatteita. Toisaalta kaikkea tavaraa ei tarvitse hankkia heti vaan voi keräillä ajan mittaan.

Kylpyankka

Käsitöitä jos haluaa vähän rennompaa eikä niin ajasta ja paikasta riippuvaista toimintaa. Toinen vois olla vaikka lukeminen, jos lukisi vaikka jotain maailmanhistorian klassikkoja.

Liikunnasta esimerkiksi kamppailulajit, ohjattu kuntosaliharjottelu, tanssi, uiminen, ratsastus, capoeira. Kannattaa marssia vaikka johonkin paikalliselle kuntosalille/vastaavalle ja kattoo vähän mitä ne ilmottelee siellä ilmotustauluillaan. Paikallisia sanomalehtiä kannattaa kans pitää silmällä.

Ja tosiaan johonkin kansalaisopiston kurssille vois mennä, avoimeen yliopistoon tai vastaaville kursseille.

Aika paljon riippuu siitäkin millasella paikkakunnalla asustaa, esimerkiksi jossain Henlsingissä mahdollisuudet on paljon paremmat kun jossain Lapin perämetsissä. :)

Msuh

Jos tykkäät olla esillä, suosittelen esimerkiksi kansalaisopiston näytelmäryhmiä. Itse harrastan uintia (uimahallissa) pari kertaa viikossa ja suosittelen lämpimästi! Altaassa saa kiskoa itsensä ihan henkihieveriin jos siltä tuntuu :wink: Paikat kiinteytyvät leppoisassakin polskuttelussa ihan huomaamatta.

Freija

Rannikoilla ja järvien lähellä toimii yleensä aika avoimiakin purjehdusporukoita. Kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla miltä homma tuntuu. Aika harva tuntuu ymmärtävän purjehduksen liikuntalajina, mutta se kasvattaa yllättävän hyvin kuntoa. Lisäksi purjehtiessa kuluu paljon kaloreita, sillä kehon lihakset työskentelevät jatkuvasti pitääkseen tasapainoa yllä.

ensimmäiset kerrat menee ehkä perusasioiden ymmärtämiseen, kuinka ne purjeet vedetään ylös ja kuinka käännetään tuulta päin, mutta kun alkuun on päässyt (kuten lähes kaikissa muissakin lajeissa) niin jää helposti koukkuun. Hienoimpia hetkiä on, kun tajuaa ymmärtävänsä mitä pitää tehdä, jotta pääsee kovempaa ja tietää todella mitä pitää tehdä..Ja sittenhän avautuu satoja eri kilpailumuotoja joita kokeilla.. Kaveriporukalla ihan loistavaa kesävietettä! :)

Tiikeri

Kiitos Emmily_ ideoistasi, kielet ovatkin olleet lähellä sydäntäni, samoin tanssiminen - ainoa vaan, että häpeän omaa kroppaani. :oops: :cry: Tavoitteena onkin saada elopainoa pois 20 kilon verran ja samalla lihaksistoa oikein timmiksi... Tanssimisella sais jotain aikaan, mutta pitäis kai treenailla yksikseen tyyliin autotallissa...

TaskuMyy

Tikru: Itselläni on ylipainoa ja silti kehtasin mennä tanssitunnille! Suosittelen lämpimästi koska se polttaa kivasti rasvaa :wink: Ota vain niskasta tyttö itseäsi kiinni ja menoks!
Et ole sen huonompi kuin ne muutkaan! :wink:

MUOKS:
Kamppailulajeissa kannattaa vähän kahtoa minkälaiseen lähtee, semmonen missä heti aletaan ''rääkkäämään'' kunnolla niin en välttämättä suosittele jos on paljon ylipainoa :roll:
Mutta esim. Wing Tsung Kung Fu:ta voin suositella! Tärkeintä on että kädet ja jalat toimii :wink: Kyllä siellä laihtuu! :wink:

*marjis*

Hei auttakaas sitte muakin!

Lääkäri määräs jäämään saikulle 1.8 alkaen tän raskauden(kaksos) takia ja LA on vasta lokakuulla.
Nyt siis miullekin joku rauhallinen harrastus! Etten kuole tylsyyteen, kaverit ja perhe ja ukko kuiteski töis/koulus ni aika yksinäästä tulee oleen varmaan päivät...

Nyytikki

Kuntosalilla voivat odottavat mammatkin käydä, kannattaa vaan perehtyä turvalliseen harjoitteluun. En kyllä tiedä voitko saikulla treenailla, hups :P

Opettele itsenäisesti virkkaamaan, jos et jo osaa :D opin itse näin ja virkkailin kaikenlaisia myssyjä jne. ;)

Ristikkojen täyttely ja palapelien kokoaminen sopii toki tylsimpiin hetkiin... tai ryhdy leffakriitikoksi, kirjoittele nettiin leffa-arvosteluja ja katso leffa päivässä :P

Tsein

Naperoillehan voi neuloa vaikka villapaitoja, sukkia, lapasia, myssyjä, torkkupeittoja jne jne. Virkkaamalla toki myös voi tehdä yhtä sun toista leluista lähtien.

Lukeminen on hyvä harrastus. Samoin erilaisten levyjen kuuntelu. Lainaa vaikka kirjastosta ihan tuntemattomien esittäjien levyjä ja kuuntele, saatat yllättyä ja hupiakin on varmasti luvassa. Lukemisen arvoisia kirjoja löytyy esim. foorumilta muutamasta ketjusta.

Piirrä, maalaa, sisusta, lainaa kirjastosta kielikurssi ja opettele vaikka japanin alkeet.

Tiikeri

Taskis ja Emmily_, minkälaisilla tunneilla käytte tanssimassa? Menittekö yksin vaan joukkoon mukaan? Vaatetus?

Onks täällä ketään, kuka käy joogaamassa tai pilateksessa?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat