Mitä ihmettä matonkuteista? - Harrastukset

figaro
*Sandy*
Se oli ainut sana mikä tuossa tilanteessa tuli mieleen :oops:

Hyvä sana onkin - kaikki tajusivat heti mitä tarkoitit :D :D Hih.

Sivut

Kommentit (16)

*Sandy*
figaro

EDIT.
Mietin muuten pitkään, että mikä hitto se oikea nimi tuolle kapistukselle oli :o Kumma miten asiat häipyy päästä.. Hassun kuuloinen tuo "mattopuut" :D :D :D

Se oli ainut sana mikä tuossa tilanteessa tuli mieleen :oops:

kissanminttu

Löysin varaston perältä kauhean läjän matonkuteita.. Mitä näistä voisi tehdä? Jotain vaatteita tai asusteita? Jotain, mitä?
Pienenä väänsin niistä vain avaimenperiä, mutta voikai niistä jotakin muutakin tehdä..? :)

Amalia

Itse en taitais ryhtyä askartelemaan matonkuteista mitään. Joku varmasti ostais niitä kirpparilta, tai ne voisi viedä myös johki kansalaisopinton kudontapiiriin (kai sellasia jossain on :D!)....?

*Sandy*

Eikös maton tekemiseen vaadita kuitenkin mattopuut (vai minkä nimiset ne nyt sitten onkaan..)? Niitä ei välttämättä oo kovin monilla. Mutta enpä mäkään oikeen muuta keksi että mitä niistä voisi saada aikaan. Kokeile ettiä netistä tai kirjastosta joistain askartelu tms. lehdistä vinkkejä.

Rahel

Eikös niitä mattopuita voi vuokrata? Siis, että jostain työväenopistolta (?) voi tavallaan vuokrata ne mattopuut käyttöön, niin että käy siellä paikanpäällä kutomassa.

figaro

Maton voit myös virkata. Noin viiden euron molemmin puolin maksaa isot virkkuukoukut ja sen avulla voit virkata kuteista minkä mallisen maton tahansa ;)

Rose

Mottoja joko virkkaamal tai sit vuokraa mattopuut. Omalla äidillä on mattopuut ja niillä aina joskus paukuttelen tehdä mattoja. Itselläni ei ole oman kodin lattialla kuin itseni ja äitini tekemiä mattoja :) ihania. Jos haluat niistä eroon, niin ihan varmasti joku ostaa tai voi lahjoittaakin.

Jeii

Itse harrastan matonkudontaan työväenopistossa. Sanoisin, että jos ei mitään kudontakokemusta ole niitä puita on turha lähteä vuokraamaan, ellei ole tuttua, jolla enemmän kokemusta!

Loimen puihin laittaminen tarvii paljon apua - se ei yksin onnistu keneltäkään! Mainittakoon, että meitä oli 10 ihmistä kiertämässä erästä lointa puihin ja enemmänkin olisi ollut parempi.

Tammikuun Suuressa Käsityö lehdessä oli hauska idea. Siinä oli trikookuteesta virkattu koreja esim. kukkaruukun suojaksi lattialle.

Mutta rohkeasti vaan kurssille mukaan, mäkin olen pärjännyt niiden 70- votiaden menossa ihan hyvin :wink:

Rahel
... voi tavallaan vuokrata ne mattopuut käyttöön, niin että käy siellä paikanpäällä kutomassa...

Näin on meillä päin ainakin siis, mutta se vaatii melkosta tiimityötä. Jokaisen on osallistuttava muissa kangaspuissa olevien loimien rakentamiseen ja sitä lointa tehdään usein 20 metriä, joskus enemmänkin, kerrallaan, koska se ei pieni homma ole. Meillä hinta taitaapi olla joku 30 e lukuvuosi ja jokaiselle loimelle lasketaan hinta, eli jokainen maksaa sen mukaan mitä kutoo. Viimeisimmän poppanani hinta taisi olla 70 snt. metri + plus tietty ne kuteet.

taki
*Sandy*
Eikös maton tekemiseen vaadita kuitenkin mattopuut (vai minkä nimiset ne nyt sitten onkaan..)?

:lol: Kangaspuut, niillä samoilla puilla voi siis kutoa ihan normaaliakin kangasta..
[size=9]Tällä hetkellä oon kutomassa keittiöön mattoa ja tukilla odottaa kaks valmista makuuhuoneen mattoa:)) [/size]Kaikki vaan kansalaisopistojen kudontakursseille, se on oikeesti hauskaa 8)

figaro

Matonkuteista voi tehdä myös ryijyjä :D

EDIT.
Mietin muuten pitkään, että mikä hitto se oikea nimi tuolle kapistukselle oli :o Kumma miten asiat häipyy päästä.. Hassun kuuloinen tuo "mattopuut" :D :D :D

Jeii

Ryijyjä harvemmin tehdään matonkuteista :P Villalanka on parempi vaihtoehto.

Ryijyjen tekeminen kangaspuilla on paljon nopeampaa kuin perinteisesti sitomalla - halvempaakin. Siksipä niitä sanotaankin laiskanryijyiksi ;)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat