pieni opastus lääkäri käynnille - Terveys ja hyvä olo

Maikki85

Muutama vuosi sitten kirjoittelin kun yhtäkkiä virtsani oli muuttunut melkein mustaksi ja arvauskeskuksessa vaan sanottiin että menkoista johtuu vaikkei mitään jälkeä löytynyt alusvaatteista. Nehän melkein nauroi mut pihalle. Eikä virtsatestistäkään mitään löytynyt (eli mulla ei ollut virtsaputken tulehdusta).

No yt pari vuotta myöhemmin huomasin taas saman tilnteen, että virtsa oli mustaa. Toisen paikkakunnan arvauskeskuksessa minut otettiin tosissaan ja syyksi tähän ilmeni munuaiskerän tulehdus.

Eli pieneksi opetukseksi tästä, jos olette varmoja että jokin oire tms ei ole normaalia, vaikka muut kovin toista väittävätkin (ilman tutkimatta) niin vaatikaa tutkimuksia. Ettei sairaudet pahene! Ja varsinkin arvauskeskuksissa vaatikaa perusteelliset tutkimukset. Sillä itse aina kun menen lääkäriin he tutkivat korvat myös, mutta kun menin pahan flunssan ja tasapaino oireiden takia lekuriin, ei lekuri tällä kertaa katsonutkaan korviani. Parin päivän päästä menin yksityiselle ja sielä todettiin korvatulehdus.

Vaatikaa hoitoa ja tutkimuksia! Suosikaa kunnon lääkäreitä, esim pulssia. Siellä ihmiset ylensä otetaan vakavasti!!

Kommentit (8)

Pennsylvania

Mulla kävi hammaslääkärin puolella vastaava, kun valitin hammassärkyä, lääkäri sanoi, että ei ole mahdollista, että ko. hammasta särkisi, sillä se on aiemmin juurihoidettu. Toinen hammaslääkäri myöhemmin totesi, että hammas heiluu, röntgenkuvasi sen ja totesi, että juurihoitopaikan alle on päässyt karies, joka on levinnyt lähes LEUKALUUHUN saakka. Hammas jouduttiin poistamaan kokonaan, implantti tilalle maksaa 2000+ euroa.. Jos tuonkin olisi todennut ajoissa, hammas olisi ehkä ollut vielä korjattavissa.

Ka

Toki nyt muistetaan, että lääkärit ovat ihmisiä ja erehtyväisiä siinä missä muutkin, ja yleensä diagnoosit tehdään saatavilla olevan tiedon mukaan ja olettaen tietysti niitä yleisimpiä tauteja vaivojen aiheuttajaksi ensin.

Tietysti, lääkärin pitää olla huolellinen työssään, mutta jos oireet nuha, kuume ja kurkkukipu ovat yleisesti ylähengitysteiden tulehdusten oireita, kyllä lääkäri yleensä siihen määrää lääkkeet eikä turhaan laita henkilöä suoraan esim röntgeniin, että jos poskionteloissa onkin kasvain joka aiheuttaa nuhaa tms.

Ja potilaalla on myös vastuu, jos tauti jatkuu pidempään mennä uudelleen lääkärin puheille, vaikka sitten eri lääkärille. Ei voi olettaa, että resurssit sallisivat joka tilanteessa kaikkien ihmisten kokonaisvaltaisen tutkimisen kerralla. Jatkotutkimukset on sitä varten, jos ensimmäinen kerta ei tuo tulosta (ja tietysti kovan kuumeen nostattavissa taudeissa tai tajunnan menetyksissä yms jatkotutkimukset tulisi tehdä mahd. pian).

En nyt mitenkään puolustele lääkäreitä, niin terveyskeskusksissa kuin yksityiselläkään , koska itselläni ei ole mitään intressejä sitä ammattiryhmää kohtaan, mutta pakko oli vaan mainita. Ja kyllä, itsellenikin on tapahtunut yhtä sun toista lääkäreiden takia (nimim. 2 leikkausta 2 vuodessa ja n. 150 lääkärikäyntiä vuoden 2005 jälkeen takana), joten minullekin on sattunut niin negatiivisia kuin positiivisiakin lääkärikäyntejä ja yksi lähes hengenlähtötilanne (lääkärin huolimattomuuden takia).

Ihan vaan muistuttelin ihmisille, että diagnosointi ei ole maailman helpoin laji...

marimma
SunLion
tääl on ollu joku kokemuksia lääkäreistä ketju..löytäiskö muut modet?

Noup. Sairaanhoitajista ja gyneistä kyllä löytyy..
Oli muuten suosittukin ketju joskus tuo kokemuksia lääkäreistä joten ei sitä ainakaan sen takia oo poistettu, ellei tää kuulunut siihen erääseen ryhmään :?

Maikki85

Siis toki lääkärit on ihmisiä, erehdyksiä sattuu. Mua vaan harmitti se eka veren tulo virtsassa, kuinka röyhkeitä ja tylyjä ihmiset voi olla. Se että tuotos oli mustaa, ei menkkoja, niin täytyyhän syy olla jossain, ei sitä verta virtsan mukana tule noin isoja määriä muuten vaan.

Mut tää toisen arvauskeskuksen lääkäri pisti hommat pyörimään. Kun satuin mainitsemaan sivuoireena verta, ni johan rupes tapahtua. Ties heti et jos ei oo menkkoja eikä alusvaatteis näy jälkeä verestä, niin verinen virtsa ei ole normaalia eikä sitä asiaa sivutettu tai väheksytty.

No mut semmost sattuu. Ois vaan kiva et asiakaspalvelu aloilla ihmiset vois olla ees hitusen ystävällisiä eikä heti naura asiakasta ulos.

SunLion

sen sanon, että välil kandee satsaa tosissaan ja mennä yksityislääkärille jos tuntuu ettei ole terve vaan tarvitsee apua ja yleispuoli viittaa kintaalla.

Ka
SunLion
sen sanon, että välil kandee satsaa tosissaan ja mennä yksityislääkärille jos tuntuu ettei ole terve vaan tarvitsee apua ja yleispuoli viittaa kintaalla.

Itselläni juurikin yksityisen puolen lääkäri oli se, jonka puhtaasta välinpitämättömyydestä johtuen oisin voinu kuolla (ja kyllä, sille myös sanottiin asiasta, mutta hän ei suostunut korjaamaan erehdystään vaan muut joutuivat sen tekemään).

Mutta tosiaan, asiakaspalveluammatti tuokin, sekä oireita ja potilaita (varsinkin nuorempia..) väheksyviä löytyy harmittavasti siitäkin ammattiryhmästä. Toivotaan kuitenkin aina parasta.

SunLion

mulla taas päin vastoin..yleinen puoli viittaa kintaalla ja voin saada ties mitä liitännäissairauksia, tulla työ-ja opiskelukyvyttömäksi jossen saa oikeeta hoitoa..kun taas yksityispuoli hoitaa oikein mielellään =)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat