Elohiiret - Terveys ja hyvä olo

Framboise

Hei kertokaas onko teillä koskaan vieraillut elohiirejä kropassanne?

Kommentit (15)

Tsein

Veikkaan ettei löydy yhtään ihmistä, joka ei olisi elohiirtä joskus kokenut. Itselle tuttu ilmiö ihan joka puolelta kroppaa. Pahimmillaan oli joskus silmässä lähes viikon (!) ja silloin meinas palaa käämi lopullisesti.

Lilla My

Silmäluomessa ollu joskus, muttei kovin pitkäaikaisesti onneks. Aika hassun tuntusta ku väpättää sillee tahtomattaan. :D Mistäköhän nämä johtuu.. :roll:

gnirom

Aika harvoin noita nykyään on. Alkaahan se ärsyttää, jos pitempään jatkuu... mulla on ollu ainakin silmässä, kädessä, polvessa, takapuolessa :lol: , nilkassa...

Taffel

Joo mullaki on vaikka missä ollut niitä :lol:

Elohiiri on lihassäikeiden tahdosta riippumatonta toimintaa. Se esiintyy useimmiten lihaksissa, joissa on herkästi suonenvetotaipumus, kramppi, kuten pohkeessa. Elohiiren herkkyyteen vaikuttavat monet seikat, tärkein on lihaksen väsyminen.
Jotkut ovat erittäin herkkiä kahvin kofeiinille (samoin tee, kolajuomat). Väsymyksen, krapulan tms. aiheuttama sisälmyshermoston aktivaatio lisää elohiiritaipumusta. Kalium- ja magnesiumionien pitoisuus vaikuttaa sekä kramppitaipumukseen että elohiiren herkkyyteen.
Silmän seudun elohiiri on useimmiten ohimenevää, lihaksen venyttely ja hieronta auttaa. Sen mahdollisia syitä ovat silmien siristelyn aiheuttama lihasväsyvyys (silmälasien virhe, usein väärä tasapainotus tai hajataitteisuuden korjaus). Kaikilla esiintyy käytännössä joka päivä elohiirtä jossain lihaksessa, mutta useimmat eivät niitä huomaa. (wikipedia)

olematon

Voi luoja :D ylähuulessa aika usein ja sit silmäluomessa :D tosi dorkaa istua tärkeenä jossain kassalla ku tuntuu et silmä räpsyy itestään :lol: kaikista huvittavin oli kankussa :D :D mistä elohiiri muuten johtuu?

Tsein

Tänään on taas vasemmassa kädessä tykyttänyt ahkerasti. Aika hassua kun sormet nykii tahtomattaan aina välillä. Tarttee varmaan lisätä magnesiumia taas ruokavalioon.

olematon

kamalan kauan aikaa kestänyt O.o mulla on usein ollu niiin että rasittavasti tulee koko ajan takaisin esim. silmäluomeen mutta menee pois kuitenkin jos hieroo.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat