emätintulehdus - Terveys ja hyvä olo

Summer21

noin vuosi sitten gynellä todettiin emätintulehdus, papakokeen tulos oli luokka II. Oireina limakalvojen arkuutta ja nukkuessa tuntui emättimen seinämässä ikään kuin vihlontaa. Sain Flagyl-kuurin tulehdukseen. Kuurin syötyäni oireet vain jatkuivat. Puolen vuoden kuluttua papa edelleen luokkaa II ja oireet jatkuivat. Uusi lääkekuuri. Ei taaskaan hyötyä. Tämän jälkeen vaihdettiin e-pillerit toisiin. Parin kuukauden päästä oireet hävisivät, papa oli nyt luokka I, mutta tulehdussolukkoa löytyi edelleen vähän. Sain kolmannen kuurin eikä taaskaan mitään hyötyä, oireet ilmaantuivat taas. :cry: Onko muita kellä näin sitkeä tulehdus, mikä vikana..?

Kommentit (12)

Nepe

Sä kuulostat ihan multa 3 vuotta sitten. Mulla oli n. vuoden epämääräisiä kipuja: ulkosynnyttimet tulehtuneet, epäspesifejä emätintulehduksia...Ei ollut siis hiivaa tms. Sain myös useita Flagyl-puikkokuureja, jotka sai emättimen vuotamaan verta :/ Lisäksi yhdyntä ei tullu kuuloonkaan: en voinu käyttää ees farkkuja/ajaa pyörää kun sattui niin pirusti. Papat mulla oli tosin normaaleja.

Sitten eräs gyne tajusi tehdä mulle yhen testin: se paineli pumpulipuikolla 2 pistettä emättimen aukolla--> sattui ihan saatanasti. Diagnoosi oli vestibuliitti. Se on (mun kohdalla) krooninen ulkosynnyttimien tulehdus ja nää kipupisteet aiheuttaa kipua. Siihen ei oo varsinaista hoitoa, mut alavatsalihaksia treenaamalla rentoutetaan lihaksia jne. Gyne just sano, et usein nuorilla naisilla on monta kuuria takana, eikä mitään järkevää diagnoosia.

Mä olin ensin ihan paskana, kun sain kuulla. Sain akuuttihoidoksi kortisonivoidetta (Pevisone) mitä laitan alapäähän aina jos alkaa tuntua että tulehdus on aktivoitumassa. Se auttaa 99% kerroista. Mulla auttoi myös tieto, että mulla on vestibuliitti. Ei tarvinu miettiä mikä ihme on. Mulla on ollu tää hallinnassa nyt n. 1,5 vuotta ilman suurempia oireilujaksoja. Seksiä pystyn harrastamaan suht normaalisti, ellen tosiaan oo kipeenä.

Sun kannattas kysyä lääkäriltä tätä mahdollisuutta, sen voi tosiaan todeta tolla tikkutestillä.

rakaskulta

Miten ehkäistä emätintulehdus?

Elokuussa gyne totesi emätintulehduksen ja nyt se on taas päällänsä. Miten voin ennaltaehkäistä sen?! Käyn suihkussa joka toinen päivä, ja aina yhdynnän jälkeen alapesulla..

marimma

"Bakteeriperäinen emätintulehdus oli yhteydessä ikään, etnisen alkuperään, tulotasoon, alapesutiheyteen, seksikumppaneiden ja yhdyntöjen määrään sekä ehkäisypillerien käyttöön. Psykososiaalinen stressi näytti lisäävän sairastuvuutta bakteeriperäiseen emätintulehdukseen noin 30 % ja sairastavuutta 10 %. Käyttäytymisen ja väestöllisten ominaisuuksien huomioon ottaminen ei vaikuttanut tuloksiin. Bakteeriperäinen emätintulehdus on verrattain yleinen naisten vaiva. Ei tunneta tarkasti, miten naiset sen saavat ja minkä verran siitä on haittaa. Ei myöskään oikein tiedetä, miten sitä voitaisiin ehkäistä. Tällaisen emätintulehduksen on todettu kohottavan leikkauksen jälkeisen infektion ja ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Emätintulehdus on hankalahoitoinen ja uusiutuu herkästi. Tutkimuksen perusteella näyttää siltä, että stressi johtaa herkästi sairastumiseen bakteeriperäiseen emätintulehdukseen. On mahdollista, että stressi heikentää elimistön immuunipuolustusta ja altistaa siten emätintulehduksille." - http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=8612807 tohtori.fi

hallatar*

Mistä voisi johtua kun ulkosynnyttimien iholla tuntunut jo pidemmän aikaa pientä kuumotusta mm.istuessa tai koskettamisen jälkeen?Ei ole mitään hajua ja valkovuotokin on ihan normaalia. Ainoa oire tuo polttelu.. Jollain muulla ollut ja mikä auttanut? Nyt päätin juuri itse testata sibicort voidetta..Voisiko liittyä atooppiseen ihoon??

huulityttö

oon nyt alkanu miettiin että ei taida olla ihan normaalia että alapää kutiaa ja erittää tosi pahan hajusta valko-/epämäärästä vuotoo. :S en tiä mitä voisin tehdä asialla, kun en oo ennen ollu gynekologilla niin en uskalla heti sinne hakee ennenku vähän tutkin asiaa. ja oon siis neitsyt niin ei voi olla mikään sukupuoli tauti. ja voiko ihan koulun lääkärille tai terveydenhoitajalle mennä asiasta sanomaa? oon huolissani. :S

Tsein

^Voit mennä koululääkärille tai terkkarille. Hyvin todennäköisesti kyseessä on vaaraton hiivatulehdus, jonka voi hoitaa apteekista saatavilla lääkkeillä. Hiivatulehduksen keskimäärin jokainen nainen kokee vähintään kerran elämässään. Koska olet ensikertalainen, kannattaa käydä sielä lääkärillä varmistamassa diagnoosi ja jatkossa osaat sitten itse tunnistaa oireet ja hoitaa hiivan pois ilman lääkäriäkin.

huulityttö

^vois mennä terkkarilal käymään. mut mites telkkarissakin mainostetut lääkkeet hiiva tulehdukseen? minkä hintasia ne on, ja kannattaako mun käydä ostaan niitä ja koittaa toimiiko ennenkun meen lääkärille vaivasta.?

Tsein

^Mene ensin sinne lääkärille/terkkarille. Telkkarissa on taidettu mainostaa tuota Canesten yhdistelmähoitoa, joka maksaa Yliopiston Apteekissa 18,55€. Siihen kuuluu emättimeen laitettava puikko, joka hoitaa sen tulehduksen pois ja voide, jolla helpotetaan kutinaa häpyhuulissa. Pelkkä emätinpuikkokin voi auttaa, niiden hinta on vähän vähemmän kuin tuon yhdistelmän.

Tietenkään ei noiden tuotteiden käyttö vaarallista ole, vaikka ei hiivatulehduksesta olisikaan kyse, mutta kannattaa nyt silti ensin käydä lääkäriltä/terkkarilta varmistamassa, että onko kyse hiivasta ja kannattaako rahat laittaa noihin hiivalääkkeisiin.

feather

Aapuaa...
Kävin pari päivää sitten vaahtokylvyssä ja sen jälkeen on kirvellyt pissatessa ja sen jälkeen aivan kamalasti. Voiko kyseessä olla vain limakalvojen ärsyyntyminen (kylpyvaahdosta?) ja kuinka kauan sellainen kestää? En usko, että on hiivatulehdus kuitenkaan.

olematon

^ei hiivakaan mun tietääkseni virtsatessa kirvelyä aiheuta? vaan yleisesti kutinaa ja kirvelyä. Voihan tuo sun juttu olla vaan limakalvojen reaktio ja ärsyyntyminen. Vaikka muuten peseytyisi kokonaan vaahtokylvyssä niin sukuelimiä en alkaisi siellä itse pesemään juuri siksi, että normi saippuan ph on liian korkea alapään limakalvoille ja saattaa siksi ärsyttää.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat