HPV-rokote - Terveys ja hyvä olo

Pennsylvania

Tuntuu vähän hölmöltä minusta, kuitenkin toimii vain viitisen vuotta ja maksaa siihennähden ihan hirveästi. Aika paljon halvemmaksi tulee ostaa kodomeja ja käyttää niitä paneskellessaan sellaisten ihmisten kanssa, joiden tautitilanteesta ei ole tietoinen. Ehkäiseepi loputkin taudit siinä samalla.

Sivut

Kommentit (18)

Pennsylvania
Sarah
marineca
Mut toisaalta sen viruksenhan on voinu saada tietämättään jo vaikka vauvana vanhemmiltaan, niin kannattaako sit rokotteeseen käytää noin paljon rahaa?

Voihan sitä käydä testeissä ennen kuin ottaa rokotteen. Varmaan ihan fiksuakin käydä (oli ottamassa rokotteen tai ei), varsinkin jos virukseen on mahdollisuus.

Virus voi olla mennyt ohi niin, ettei testissä näy enää mittään. Tai olla vielä piilevänä, jolloin ei myöskään näy.

Ja kaikilla on virukseen mahdollisuus, tai lähinnä todennäköisyys. 80% väestöstä, muistanhan oikein? Ja tosiaan voi tulla muussakin yhteydessä, kun pannessa.

Sarah
marineca
Mut toisaalta sen viruksenhan on voinu saada tietämättään jo vaikka vauvana vanhemmiltaan, niin kannattaako sit rokotteeseen käytää noin paljon rahaa?

Voihan sitä käydä testeissä ennen kuin ottaa rokotteen. Varmaan ihan fiksuakin käydä (oli ottamassa rokotteen tai ei), varsinkin jos virukseen on mahdollisuus.

marineca

mä olen kuullu ettei kortsukaan aina suojaa ainakaan kondyloomalta, minkä aiheuttaa hpv... Mut toisaalta sen viruksenhan on voinu saada tietämättään jo vaikka vauvana vanhemmiltaan, niin kannattaako sit rokotteeseen käytää noin paljon rahaa?
Ja sit kohdunkaulan syöpähän on suomessa melko harvinainen, kun on niin hyvät seulonnat tjtn..

Ceccy

Olen harkinnut hpv-rokotteen ottamista, ja kun täällä palstalla pyörii ainakin muutamia jotka sen on ottaneet, niin kyselen muutamaa juttua, joihin en oo löytänyt vastausta.

Saako hpv-rokotteen ostettua aptekista ilman reseptiä? Jos resepti tarvitaan, niin pitääkö sitä ennen käydä esim. gynekologisessa sisätutkimuksessa?

Ja muutenkin kaikki keskustelu ja kommentit hpv-rokotteesta on tervetulleita, mietin sitäkin kun se on aika kallis, onko se hintansa väärti? Kun sehän ei suojaa kaikilta virustyypeiltä, muutamilta yleisimmiltä vain.

[size=9]En löytänyt aiheesta aiempaa keskustelua, ja mielestäni jos tämän lisäisi esim. papakoe-palstalle se olisi OT:tä, joten tein nyt uuden. Jos modet löytää tälle jonkun sopivamman ketjun niin siirtäkää vaan [/size]:)

olematon

mulle sano täti lääkärissä että vaikka oiskin jo saanut yhdentyyppisen hpv viruksen se suojaa niiltä muilta... O.o KAMALAN KALLIS!! ja suojaakin vaan vähän aikaa? huh.

Ceccy

Mut vaikka se on kallis, niin voi sitä rahaa laittaa hullumpiinkin tarkotuksiin kun kohdunkaulan syövältä suojautumiseen... En kyllä silti oo vielä hankkinu tuota rokotetta, enkä varmaa hankikaan... Se sitä omaa tyhmyyttäni sitten jos joutuu kalposkopiassa kärsimään joskus tulevaisuudessa.

marimma

Ja mä oon niin juntti että oon tollasia rokotuksia "vastaan" tai siis pidän niitä vähintäänkin epäilyttävinä siinä mielessä että en usko niiden suojaavan, vaan pikemminkin siinä ohi mennen altistavan herkemmin noille kaikille miltä se suojaa.. siis esim. tuon "suojausajan" jälkeen vois ilmentyä tms.

Ceccy

Edelleen kaipaisin vastausta että tarvitseeko käydä jossain lääkärin tutkimuksissa, vai saako reseptin vaan paperi käteen-periaatteella (joihinkin rokotteisiinhan ei tarvii lääkäriä nähdäkään, vaikka reseptin tarviikin)

Vierailija

HPV rokote

Taas tehdään terveistä tytöistä sairaita, jopa kuolleita, kansanterveyden nimissä tietenkin. Ja sehän sallitaan. Hyödytön myrkkypiikki taas ja tyhmät ottaa. Kansa ei koskaan opi!

Cancer vaccine programme suspended after 4 girls die
http://www.dnaindia.com/india/report_cancer-vaccine-programme-suspended-after-4-girls-die_1368681

The truth about the HPV vaccines or what they do not want you to know
http://www.renewamerica.com/columns/janak/100609

Hundreds of Thousands of Reactions to Gardasil… Is Your Child Next?
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/08/08/Hundreds-of-Thousands-of-Reactions-to-Gardasil-Is-Your-Child-Next.aspx

Concerns over safety of cervical cancer vaccine after 1,300 girls experience adverse side-effects
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1160516/Paralysis-epilepsy-blurred-vision-1-300-girls-reaction-cervical-cancer-vaccine.html

Uudet todisteet teilaavat HPV-rokotteen turvallisuuden!
VAERS:iin raportoidut vakavimmat haittavaikutukset olivat enimmäkseen kouristukset, halvaus, sokeutuminen, puheongelmat, lyhyet muistikatkokset, kasvohalvaus (Bell’s Palsy), Guillain-Barren syndrooma, haimatulehdus, kystat kohdussa, verihyytymät ja sydänongelmat, keskenmeno ja sikiön kehityshäiriöt, sydänkohtaus ja kuolema.
http://www.magneettimedia.com/uudet-todisteet-teilaavat-hpv-rokotteen-turvallisuuden/

Is The HPV Vaccine Safe? v 2.0
http://www.informationisbeautiful.net/2011/is-the-hpv-vaccine-safe-v-2-0/

GlaxoSmithKline, luotettava THL:n pääyhteistyökumppani.

Eikä tarvitse esittää tutkimusviitteitä, jos ihmettelee, onko yhteistyö Suomessa täysin eettisellä pohjalla.

Japanissa HPV-rokote todettiin vaaralliseksi:
http://www.hs.fi/kotimaa/Japani+ei+en%C3%A4%C3%A4+suosittele+papilloomarokotetta++Suomi+aloittaa+rokotukset+marraskuussa/a1373335107314

Ensi syksystä alkaen HPV-rokote tarjotaan kaikille 11–12-vuotiaille tytöille osana kansallista rokotusohjelmaa. Ensimmäisenä rokotusohjelmakautena rokote annetaan myös 13–15-vuotiaille tytöille. Rokotteena käytetään GlaxoSmithKlinen (GSK) HPV-rokotetta.

STT ja kumppanit huijaavat HPV-rokotteen markkinoinnissa:
http://jyrkikuoppala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/118144-tiedotusvalineet-vs-tutkimusnaytto-hpv-rokote-ja-kohdunkaulansyovan-ehkaisy

Onko Merckin HPV-rokote Gardasil yhtä paha kuin Vioxx?
http://www.magneettimedia.com/onko-merckin-hpv-rokote-gardasil-yhta-paha-kuin-vioxx/

 

Todellisuudessa tutkimusnäyttöä siitä, ehkäiseekö rokote kohdunkaulansyöpää, ei vielä ole, vaan näyttö saadaan vasta vuosien kuluttua. Keskimääräinen ikä kohdunkaulan syöpään sairastuneilla on syöpäjärjestöjen mukaan toteamishetkellä 60 vuotta. Mikäli rokotteella on suojavaikutus kohdunkaulansyöpää vastaan, ei ole tiedossa, kuinka kauan rokote suojaa - vasta-aineiden määrä on rokotetuilla laskenut muutamassa vuodessa merkittävästi, ja myös rokotteen mahdollinen suojateho saattaa vähentyä. Eli mikäli suojaa on, 60 vuoden keskimääräiseen sairastumisikään mennessä voi olla tarpeen ottaa useita tehosteannoksia, joka puolestaan saattaa lisätä rokotteen haittavaikutuksia kuten riskiä sairastua autoimmuunisairauksiin.

HPV-rokotteen tehosteaine on AS04, joka on rasvapohjainen. Saman valmistajan GlaxoSmithKlinen (narkolepsiaa aiheuttaneessa) Pandemrix-rokotteessa oli tehosteaineena AS03, jossa myös oli rasva-aineita, tarkemmin sanoen skvaleenia. Niin skvaleeni kuin AS04:n sisältämä rasvaosa ovat elimistössä luonnostaan esiintyviä ainesosia, joka tarkoittaa sitä, että rokotteen saamisesta voi olla seurauksena vasta-aineiden muodostuminen elimistön toiminnalle tärkeisiin aineisiin ja siten autoimmuunisairaus, jossa elimistön puolustusjärjestelmä häiritsee elimistön toimintaa.

http://www.cancer.fi/tietoasyovasta/syopataudit/kohdunkaula/

HPV-rokotteen saaneiden lapsilla synnynnäisiä epämuodostumia
https://www.facebook.com/notes/rokotusinfo/hpv-rokotteen-saaneiden-lapsilla-synnynn%C3%A4isi%C3%A4-ep%C3%A4muodostumia/10151653615094639

Vierailija

Täälä päin oli pari päivää sitten ensinmäinen rokote koulussa (ilmaiseksi). Itse en ottanut sitä koska se kuitenkin kestää vain noin 5 vuotta? Ja kaikki meidän luokan tytöt otti sen paitsi minä. Olen miettinyt ottaa sitä mutta riittäisikö 2 pistoa kun eikös kolmas ole aina vapaa enhtoinen?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat