Kipuja nivusissa ja reidessä - Terveys ja hyvä olo

DemonOfTheDay

Käytin hakua enkä löytäny ku jotain liikuntavammoista johtuvia kipuja..

Elikkäs siis mulla on tullut ja mennyt jo jonkin aikaa sellasta kummallista iskevää kipua vasemmassa lonkassa,etureidessä ja nivusessa(kaikki vasemmalla puolella siis). Se oli jo jonkin aikaa pois mut tuli taas pääsiäisenä takareiteen ja vasempaan pakaraan,nyt se on edenny taas tohon etupuolen osiin. Kipu on sellasta outoa puutumista ja kihelmöintiä,ihan kuin olis hangattu hiekkapaperilla ja jos jokin hipasee siihen tai vaikka istuu kylmälle tuolille tmv. kipu yltyy kovaksi. Se on välillä lievää ja välillä taas tosi kovaa,aaltoilevaa kipua..Nivusten imusolmukkeet ei ole turvonneet eikä turvotusta tai muita ulkoisia merkkejä näy missään. Mä en myöskään ole saanu kylmää enkä liikkunu mitenkään epätavallisesti eli rasitukset voi kai sulkee pois.
Mulla on ollu aika paljon tulehduksia ym vaivaa tuolla alapäässä ja vetäsin penisilliinikuurin tos pari viikkoo sitten. On vaan käyny mielessä että eihän sitten olis jotain munasarjoihin liittyvää koska se on tosiaankin nivusissakin ja nimenomaan vasemmalla puolella vaan.

Tulipas pitkä vuodatus, mut jos jollain ois jotain vinkkiä asiaan ni kiva ois. Kai mä kuitenkin joudun lopulta meneen lääkäriin saadakseni mielenrauhan mut ei huvittais heti olla menossa kun edellisestä käynnistä on kaks viikkoo tosiaankin... :roll:

Kommentit (8)

Nannerl

Mulle tuli kuvauksesi perusteella ekana mieleen jonkinlainen hermopinne lanne-ristipunoksen alueella. Puutumiset ja kihelmöinnit tietyllä alueella ovat tyypillisiä oireita juuri hermopinteille. Munasarjoista tuo tuskin johtuu, sillä niistä johtuvat kivut tuntuvat ihan vatsan alueella.

Valmis lääkäri osais kyllä varmasti sanoa enemmän :)

DemonOfTheDay

hmmm...mulla on kyl ollu ongelmia selän ja lanteiden kans..mun oikee lanne on hieman ylempänä, ristiselkä pikkusen liian suora ja selkäranka hitusen mutkalla. Kävin fysioterapiassa ton takia ja ainakin sieltä sanoivat ettei mitään isoa vikaa ole/aiheuta. Mikä se hermopinne tarkalleen ottaen on? miten siitä pääsee eroon?

Miffy

DUB MUL ON IHAN SAMAA! En todellakaan tiiä mitä se vois olla... Must tuntuu et sillon ku sitä on ni on inhottavaa jos vaik tukkaki on siin pääl...

figaro

Iskias. Täysin samanlaiset kivut tekee minulle. Toisinaan vetää koko vasemman jalan puolitunnottomaksi :(

Pumppaavaa venyttelyä, toisilla auttaa myös lämpöpussin käyttö kipualueella.

Nannerl

Hermopinne siis tarkoittaa sitä, että hermo on jossain kohdassa kulkureittiään puristuksissa, mikä ärsyttää hermoa ja ihminen tuntee tuon ärsytyksen usein tuntoaistimuksina kyseisen hermon hermottamalla ihoalueella. Mun on näillä mun nykyisillä tiedoilla mahdoton sanoa, mikä hermo tarkalleen voisi olla kyseessä. Pitäisi tehdä kaikenmaailman vääntely ja kääntelytestejä yms.

Selkäydinhermotason pinnetilat voivat johtua mm. tavalla tai toisella ahtautuneesta nikamavälistä, mikä sinun tapauksessasi voisi johtua tuosta selkärangan kieroudesta. Myös välilevyn pullistumat aiheuttavat usein hermopinteitä, mutta niitä esiintyy enemmän vanhemmilla ihmisillä ja lisäksi tuo kuvaamasi kipualue on aika epätyypillinen välilevytyräksi.

Figaro antoikin tuossa jo hyviä itsehoito-ohjeita. Jos nuo kivut alkavat yltyä todella pahoiksi tai tulee pahaa tunnottomuutta ja lihashallinnan heikkoutta, niin kannattaa viimeistään silloin mennä lääkäriin. Ja tosiaan, nää mun "diagnoosit" ovat pelkkää opiskelijan arvelua, joten kannattaa suhtautua vähän varauksella :wink:

DemonOfTheDay

Kiitos paljon Nannerl :) sanonpa vaan et kyllä rauhottaa enemmän opiskelijan arvelut kuin googletetut suomi24:sen vastaukset kaikenmaailman HIV-tartunnoista ymv. :lol:
Taidanpa marssia lääkäriin ettei mene pahemmaksi. Mulla on ollu ihan tarpeeksi vaivaa ja remppaa viime aikoina, en kaipaa mitään pahempaa enää :? KIITOS! on se kiva et täältä löytyy asiantuntevaa apua vaikkakin vielä keskeneräistä :wink:

nakymaton_ninni

Mulla on ollu vähän samaa vikaa etenkin oikeassa jalassa. Yhdessä vaiheessa tosin kipu yltyi niin kovaksi, että en kärsinyt maata sillä kyljellä ollenkaan ja sit kävellessä tuli semmoisia kipupiikkejä, että meni jalka alta. Kävin lääkärit ja kaikki läpi, mutta sitten rupesin vaan itku kurkussa venyttelemään ja liikkumaan ja pikkuhiljaa helpotti. Mutta on mulla silti alaselän lihakset aina liian jumissa.

Tää nyt ei taas liittyny mitenkään tähän varsinaiseen aiheeseen, kunhan halusin jonnekin asiasta ruiputtaa. :roll:

Daynae

Millaista hoitoa olette saanut tuohon vaivaa? Joudutteko syömään kipulääkkeitä? Itsellä määrätty rikkinäiseen olkapäähän Voltarenia ja Tramalia,siihen vaivaan nuo on auttaneet mutta lonkkakipuun ei 😐

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat