Oksennustauti - Terveys ja hyvä olo

diude

hahaha joudun myöntämään kans vihat ja pelot oksennustautia kohtaan, yleensä pääsee itku jos joutuu oksentamaan, en vaan siedä sitä :D

raskaudessa se on vaan kestettävä.

Sivut

Kommentit (31)

Svenna

Lainaus:
jos oksentelee useinki, niin nää vatsahapot, tai mitä siinä oksennuksen mukana sitte onkii, niin ne kuluttaa hampaita Shocked sen jälkeen aina ku oon jotain yökkiny niin se on tullu mieleen ja oon ajatellu et kohta mulla ei oo hampaita enää ollenkaan Shocked

Toi on totta, oksennuksessa on niitä happoja jotka vähitellen syövyttää hampaita. Mutta ensin hampaat rupeaa näyttämään kuluneilta ja kiille voi lähteä osiksi pois ja kellastuvat.

Mutta onhan se yksilöllistä.. riippuu ihan hammaslaadusta, toisilla sitä ei näy ollenkaan joillakin näkyy taas useammin.

Sammakkoinen

Mulla on toi sama juttu että mua inhottaa nähdä jonkun oksentavan! Koen olevani paska ystävä kun en esim. koskaan kykene olemaan "se joka pitää hiuksia pois kasvoilta" ku toinen on ottanu vähän liikaa ja lervaa ympäriinsä. Ja kaikki muu siivoaminen menee, mutta ei yrjöjen siivoaminen. (tuskin kukaan kauheasti siitä nauttii mutta..) Kauheinta toisen oksentamisen kattomisessa on ehkä se ääni. En tajua mistä toiki pelko tulee :) Kädet korville ja ulos talosta jos joku oksentaa!

ena

Oon luullu että on ehkä ainoa jolla on tällänen ongelma. En vaan oo pelänny oksentamista vaan kammonnu myös oksennusta ylikaiken... Varsinki humalassa jos nään jonku oksentavan tai vielä hirveämpää kuulen jonkun oksentavan niin kyllä itellä meinaa itku tulla ja joskus tuleeki.
Minun kammo johtuu siitä että ala-asteella sairastin mahatautia varmaan n. kerran vuoteen pahimmillaan kolme kertaa puoleen vuoteen ja yksi niistä taudeista kesti viikon ja olin vaan 8-vuotias. Sen vuoksi join itseni ensimmäisen kerran kunnolla humalaan vasta kuukautta ennen ku täytin 18 vuotta ja tuleepa vieläki (kohta 19v.) aina juodessa lopetettua heti ku tuntee että alkaa kontrolli vähän kadota. Krapulakammo/pelko...

Mutta minulla on tähän ongelmaan myös jonkulainen ratkaisu. Sairastakaa yhtä paha oksennustauti mikä minulla oli, eli yksi yö meni 1-2 tunnin välein oksentaessa (seitsemän kertaa yhteensä). Pakko vaan oli oksentaa että pysty rauhassa jatkamaan unia. Eipä enää viimesillä kerroilla tuntunu juuri millekään... Mahaki oli kipeä koko sen ajan ja vielä seuraavanki päivän. Välillä luulun parantuneeni, mutta lopulta oli pakko syödä ripulilääkettä että sai mielen rauhan takasi ja olo helpottusi. varmaan muuten ois yli viikon kestäny... Iu... Mutta enää oksentaminen ei tunnu ihan yhtä pahalle ajatuksena... Voi se helpottaaki oloa. :roll:

mimuli

Eikai se ihan "tavis"-oksennustauti kestä ku ½vrk-vrk kunnolla, itämisaika erikseen..? En ole ihan varma, mutta näin mulle on kerrottu ja näin myös itse sen moneen kertaan läpi käynyt.

Cobaye

Minä pelkään ihan kamalasti oksentamista. Minulla on ollu tiettävästi elämäni aikana yhden kerran oksennustauti eikä se muistini mukaan ollut mitenkään hirveää. Oksensin taudin aikana kaksi kertaa kun mieheni oksensi toistakymmentä kertaa. Eli todella raju tauti saa olla jos tulee. Vimetalven noro -viruksesta kans selvisin, vaikka mieheni sen sairastikin ja sen piti olla tosi helposti tarttuvaa... no, kakalla sai istua, mutta ei oksettanut :). Meitä on monta erilaisia sairastajaa :wink:.

KataTheBlondi

Oi voi... oli muuten hirveetä viimeks kun se ei jäänyt siihen että tuli vain yhdestä rööristä. Onneksi meni 3 päivässä ohitse. Ensin se alkoi minulla ja sit seuraavana päivänä oli miehessäkin.
Eihän se kivaa ole. Varsinkin tälläselle ihmiselle joka ei ole hirveesti sairastellut niin pienikin nuha tuo kuolemafiiliksen.

MUTTA:
Oksennustauti yleensä menee suht nopeesti ohi! Jotain plussaa sentään.
Nimimerkillä: nuhaa ja kurkku kipee jo 3. kuukautta

Mimia

Sama homma minulla, kammoan oksentamista yli kaiken. :o

En muista olenko koskaan oksentanut, mutta luultavasti joskus. Viime kerrasta on kuitenkin jo yli 16 vuotta.. On minulla mahatauteja/ruokamyrkytyksiä ollut, mutta oksentanut en silti ole. Tuo tietäisi minulle maailmanloppua, tai no kuolemaa ainakin. :roll:

Menen ihan paniikkiin, jos joku lähelläni oksentaa. :( Tuo ei ole ollenkaan kivaa, saati ne kaikki pelot siitä, että tauti (vaikka kyse olisikin vain siitä että henkilö olisi juonut liikaa) tarttuu minuun.

Raskaudesta, vaikka pelkään oksentamista ehkä enemmän kuin mitään muuta, kuitenkin ajatus siitä että oksentaisin 9kk putkeen lapsen takia, ei tunnu kovin ahdistavalta. Oman lapsen eteen olen valmis tekemään lähes mitä tahansa. Jotenkin tuo ei käy järkeen, sillä miksi minä sitä pelkään jos joissain tilanteessa olen kuitenkin valmis oksentamaan pelkäämättä sitä. :roll: Onko joku väittänyt että naiset ovat hankalia :wink:

Mutta toisaalta, olen aika varma että oksennusrefleksini on mennyttä. Sitä kuitenkin pysyy aika hyvin itse säätelemään, miekannieliät esimerkiksi. Tavallaan tuo lohduttaa, sillä en ihan helposti oksenna, mutta toisaalta tuo on pelottavaa, sillä jos tulee tilanne jossa olisi pakko oksentaa (esim. syönyt jotain myrkkyä tai vastaavaa) niin en siihen pystyisi..

Sammakkoinen, ei kannata ajatella noin, että olisit huono ystävä. Ei ystävien tehtävä ole tehdä kaikkea, varsinkaan sitä jonka itse kokevat ahdistavaksi. Jokaisella menee jossakin se raja, mitä on valmis tekemään ystäviensä eteen. Myös muilla ystävilläsi. Voi olla että sinä tekisit heidän eteensä jotain mitä he eivät tekisi sinulle.
Minä en ainakaan ole ottanut stressiä tuosta, jos itse juo itsensä siihen kuntoon että makaa omassa oksennuksessaan, saa minun puolestani siinä maata niin pitkään kun haluaa. :roll: Omapahan on valintansa..

Mutta nämä kaikenlaiset fobiat on sellaisia, ettei niitä ymmärrä kuin toinen samasta asiasta kärsivä. En minäkään ymmärrä miksi joku pelkää pellejä tai paperisilppua, mutta ymmärrän että pelko voi olla hyvinkin lamaava.

KataTheBlondi
Sammakkoinen
Kauheinta toisen oksentamisen kattomisessa on ehkä se ääni. En tajua mistä toiki pelko tulee :) Kädet korville ja ulos talosta jos joku oksentaa!

Voi ei... mulla melkein sama... paitsi että reagoin jo koiran tai kissan oksentamiseen. Alkaa melkein heti itseään oksettamaan kun raukalta tulee ykä. Mutta kyllä mä silti pystyn pitämään kaveria hiuksista :D sen verran olen karaissut itseäni. Ja puol vuotta koiran kanssa joka oksentaa välillä ihan oksentamisen ilosta auttaa kyl.. nyt ei mitään hätää ohjata koira oksentamaan helpostipestävälle alueelle jos alkaa kaonta kuulumaan.
Okei... kyllä silti meinaa etoa... :D

Finlandaise

Mä inhoan oksentamista myöskin ihan hirveästi. 15-vuotiaana viimeksi oli vatsatauti, joka oli pahin ikinä. Oksensin yön aikana seitsemän kertaa ja seuraaviin päiviin ei vaan pystynyt syömään yhtään mitään muuta kuin jogurttia desin kerrallaan. Kauheaa. Kunto meni alas ja laihduin ja vaikka mitä. Toisaalta tuolloin tuon ekan oksennuskerran jälkeen muutkin meni heittämällä ilman panikointia ohi, mutta nyt pelkkä ajatuskin oksentamisesta pelottaa.

En edes uskalla juoda paljoakaan alkomahoolia, kun pelkään et rupean oksentelemaan. Ja tavallaan en pelkää, jos oksentaisin ikäänkuin "päiväsaikaan" just niinkun laivankeinumisen tai sitten alkoholin takia, vaan pelkään sitä,että herään yöllä oksennustautiin. Kauheaa... Pitää tivoa, että osaisin säädellä ettei oksennusta tulisi, vaikka tosi huono olo olisikin, tähän asti ainakin on ollut niin. voi meitä.. :cry:

Svenna

Noh siitä raskaudesta ja aamupahoinvoinnista..
En tiiä miten siitä selviää :( mutta ei ole kyllä lapsen teko suunnitelmissa, saa toivoa että häviääkö tämä pelko pois..

Toisaalta helpottaa sen verran että tietää että ketä varten oksentaa :) ettei se ole mikään "tauti" kun en ikeen tiiä mikä siinä oksentamisessa niin pelottaa. kun yhdesti on oksentanut sitten miettii ei se niin kamalaa ole ..
Mutta saas nähdä! :D

figaro

Oksennustauti voi tulla ihan hyvin vaikka kaupan kassajonossa, jos on joku epidemia liikkeellä... :)

Ja onhan niitä pahoinvointilääkkeitä, mikä ei aina ole se fiksuin vaihtoehto siinä mielessä, että keho kuitenkin pyrkii poistamaan pöpöt omin keinoin.

tiikeli

Älä oo niin hätänen! Ei heti kerkee vastaan. :P

Kyllähän noi taudit voi tarttua käsikosketuksella. Tai jos juo samasta mukista. Tai ihan muutenvaankin. Mutta ei se välttämättä oo ihan niin tarttuvaa, sitäpaitsi luultavasti kaverisi ja sen miesystävä on olleet läheisimmissä tekemisissä kuin sä ja kaverisi. 8)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat