Sinkkuus

Vierailija

Monet turhan usein valittaa sinkkuudesta, että "se on semmosta turhaa aikaa ennen ku löydän sen oikean" blaablaa.. NIIN VÄÄRIN!

Kertokaa mitä mieltä ootte sinkkuudesta - etenkin hyvistä puolista jotka usein jää huonojen varjoon!

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Pitkän sinkkuilun jälkeen olen nyt ollut puolisen vuotta ei-sinkkuna. Ei se sinkkuna oleminen yhtään hullumpaa ollut, vaikka välillä sitä kaipasikin kainaloa johon käpertyä rakastettuna. Aikaa riitti hyvin tyttökavereille ja tyttöporukassa kun lähdettiin ulos, kuului iltoihin yleensä miehiä. Tuli tutustuttua erilaisiin ihmisiin ja bileillat olivat aina erilaisia. Tanssilattialla saattoi tanssia kenen kanssa vain ja jos niikseen tuli, niin intiimisti kuin halusi. Ei tarvinnut miettiä kuinka läheinen voi olla miespuolisten kavereiden kanssa, eikä tarvinnut huolehtia siitä, mitä mieltä toinen olisi jos lähden keskellä yötä ajelulle miehistä koostuvan kaveriporukan kanssa tai jos menen nukkumaan miespuolisen kaverin luokse.
Sinkkuna saattoi ilmoittaa kavereille viettävänsä omaa aikaa ja sulkea puhelimen vaikka viikoksi. Eikä tarvinnut ikävöidä omaa kultaa kesken railakkaan bileillan.

Eli lyhyesti: sai ihan vapaasti mennä ja tulla ja tehdä mitä halusi. Aikaa oli kavereille ja itselle välillä ehkä liikaakin. Tilivelvollinen en koe olevani nytkään, mutta kyllä sen kokee tärkeäksi kertoa sille toiselle missä menee ja kenen kanssa. Ei tarvinnut samalla lailla ottaa toisten mielipiteitä, tunteita, odotuksia tai toiveita huomioon.

Vierailija

Sinkkuna oon ollu yli vuoden, eikä tunnu yhtään hullummalta. Varsinkaan, kun edellinen suhde oli sen verran ahdistava. Plussaa se että saa tehdä ja mennä ja tulla miten haluaa, eikä kenellekään mitenkään tilivelvollinen. Ja en nyt koe tarpeelliseksikaan miestä, mutta en vastaankaan laita jos sellanen vastaan tulee. Ja tästä on hyvä nauttia vielä kun siihen on mahollisuus! :)

Vierailija

Mulla on marikaa-:n kanssa samanlainen tilanne. Edellinen suhde oli niin ahdistava että nautin sinkkuilusta siihen asti kun tai jos joku erityinen taas kävelee vastaan :) Mieluummin olen itekseni kuin huonossa seurassa.

Vierailija

Sinkkuna on kivaa, kun
-Ei tarvitse ikävöidä toista
-Voi aina lähteä jatkoille ihan minne vaan
-Ei tarvitse miettiä tekemisiää festareilla
-Peitosta ei tarvitse tapella öisin
-Krapulassa voi rauhassa hautua omassa liassaan ilman toisen kuittailua hajusta.
-Voi tehdä kesäsuunnitelmia monien eri kavereiden kanssa ja lähteä reisuun juuri niiden kavereiden kanssa kenellä on samansuuntaiset suunnitelmat, kuin itsellä. Eikä tarvitse tyytyä kompromissi reissuihin.
-Ei tarvitse selitellä kenellekkään missä on ollut kadoksiissaan viimeiset kolme päivää (tai ehkä joku kaveri saattaa kysellä)
-Voi kotona rauhassa tehdä omia kummia juttujaan.
-Ei herää aamulla toisen herätyskelloon.
-Ei tarvise valehdella kenellekään menevänsä kotiin yö myöhällä hyvin valaistua valtatien vieressä olevaan jalkakäytävää pitkin, eikä sitä lyhyempää puistojen kautta kulkevaa hämärää reittiä pitkin.
-Kukaan ei vahdi sinua
-Saa rauhassa syödä vaikka viikon karkkia ruuan sijasta eikä tarvitse selitellä ruokavaliootaan kenellekkään.
-Voi baariin menessä laittaa luvattoman tyrkyt vaatteet ja pummia ilmaisia juomia miehiltä.

Vierailija
Hermosa

Mieluummin olen itekseni kuin huonossa seurassa.

So true! Sinkkuna on hauskaa se kun ei tartte stressata mistään ;) Voi keskittyä omaan itseensä niin paljon kun vain haluaa ja tehdä aivan mitä haluaa! Usein sinkkuilu onkin juuri sitä itsensä etsimisen ja itsestään uusien puolien löytämistä, mikä on aivan mahtavaa.. Jos koko elämänsä seurustelee aina jonkun kanssa jatkuvasti, mistä sitä voi tietää mitä OIKEASTI haluaa, kun on aina tottunut tekemään kompromisseja?

Sinkkuna kannattaa tehdä juuri kaikkia omia juttuja, toteuttaa vaikka hurjimpiakin unelmiaan. Myöhemmin niitä voi sitten muistella rauhoittuneena oman kullan kainalossa ;)

Vierailija

Kyllä sinkkuna on ihanaa!:) ei ole kenellekkää tilivelvollinen yhtää mistää, saa mennä ja tulla koska haluut ja kenenkans!:) ja just noi ei et ei herää toisen herätys kellloo ja ym, niiku DAnni sano!
Kyl sit joskus tekismiel seurustella, mut kyl sinkkun on palijo parempi!

Vierailija

Kyllä se vähän joskus ottaa päähän, etenkin jos/kun varatut kaverit hengailee aina poikaystävien kanssa. Ja itselle tulee sellainen "kolmaspyörä" olo. Mutta onneksi on sinkkufrendejäki. :)Ja ne aina kattelee sillee että sinkut ois jotenki huonompia, ku nillä ei oo ketään. Ja semmoset kaverit ärsyttää jotka luulee olevansa jotenkin parempia koska heillä on poikaystävät. :(

Mutta sinkkuuden ilot. Ei tarvitse olla ilmoitusvelvollinen kenellekkään missä on ja kenen kanssa. Ja saa mennä ja tulla milloin ja miten haluaa. Ei tarviste juurikaan stressata mistään. : )

Vierailija

Itse seurustelen, mutta olisi kiva olla sinkku jos ei olisi hyv suhde alullaan.

Hyviä puolia siinä olisi, että:
- Ei tarvitsisi kokoajan miettiä mikä on väärin ja mikä oikein toista kohtaan.
- Voi huoletta tutustua uusiin miespuolisiin ihmisiin ja ollaheti sopimatta ja päättämättä, että tämä on sitten pelkästään kaverisuhde. Voi katsella mitä tulee ja milloin tulee.
- Ei tarvitse tutustua vanhempiin joihin ei haluaisi tutustua.
- Voi käyttää mummo pikkareita ihan millon vaan.
- Voi paukutella, röyhtäillä ja potkia unissaan ilman, että sama ihminen aina katsoo pahalla sen jälkeen.

huonoja puolia...
- Kaverit yrittävät parittaa jollekkin toiselle kaverilleen.
- Ei ole varmuudella jotain kenen kanssa viettää ystävänpäiviä yms.
- Ei ole ketään joka sanoisi, että olet nätti just tollasena kun heräät krapulassa ja tunnet olevasi 10kg lihavampi.
- Ei ole ketään jolla olisi jonkinlainen velvoite hengata kanssasi.
- Ei ole takuuvarmaa, että saat vuoden sisällä seksiä enemmän kuin kerran.

Vierailija

minä oon ollu sinkkuna kohta 2kk 2v seurustelun jälkeen. Voin sanoa että viel täs vaihees kaikki on outoa.... :/ outoa nukkua yksin, outoa asua yksin, outoa kun ei ole ketään. En osaa olla sinkkuna vaikka olenkin jo oppinut elämään miettien vain omaa tulevaisuuttani.

Tosin plussaakin löytyy. nyt voi baarissa olla ja tanssia kenen kans huvittaa. voi treffata ketä haluu ja vaikka 3 miestä kerrral jos siltä tuntuu :P saa nauttia muiden miesten katseista ja tuntea taas olevansa nainen ja haluttu..... =)

Silti haluaisin vakiintua jo, haluan miehen rinnalleni. <3

Vierailija

Olen ollut sinkku jo pidemmän aikaa. Toki jotain pieniä säätöjä on ollut, mutta oikeaa seurustelusuhdetta ei ole ollut yli vuoteen. Olen viihtynyt paremmin kuin hyvin itsekseni. Katson vierestä ystäviäni, joille hehkutan jostain tulevasta keikasta ja ystävänikin siitä innostuu, mutta toteaa sitten, ettei voikaan lähteä, mies ei tykkäisi. Ihanaa, että voin suunnitella elämääni miettimättä, mitä toinen siitä mahtaisi sanoa ja PÄÄSTÄISIKÖ hän minua lähtemään. En kuvitellut ystävieni muuttuvan noin lampaiksi seurustellessan, mutta noin vain on. Heidän on pakko miellyttää miehiään, eivätkä saa tehdä mitään ilman miehen suostumusta. Haluan matkustella tulevina vuosina ja voin sitä tehdä ihan hyvin oman mieleni mukaan, koska kukaan ei ole täällä Suomen-maalla odottelemassa. Pidän myös ruuanlaitosta ja leipomisesta, eikä minun tarvitse kysyä kenenkään mielipidettä, voinko tänään tehdä lihasoppaa vai kanakastiketta, kumpaako mies söisi mieluummin vai söisikö ollenkaan. En myöskään saa halveksuvia katseita, kun jälleen kerran leivon sitä suussasulavaa juustokakkua, ihan vai itseni iloksi. Saan harrastaa kaikenlaista ja kokeilla uusia lajeja kyselemättä sitä keltään. Saan opiskella itsenäisesti kotona silloin kun huvittaa eikä minun tarvitse aikatauluttaa päivääni toisen työaikojen ja menojen mukaan. Saan nukkua yöni rauhassa, eikä uneni häiriinny toisen kuorsaamisesta, unissapuhumisesta tai peitonrepimisestä. Aamulla saan lukea sanomalehden eikä minun tarvitse sitä heti jakaa toisen ihmisen kanssa. Voisin pitää asuntoni sotkuisena, mutta osittain neuroottisen järjestelmällisyyteni vuoksi tavarani pysyvät juuri niillä paikoilla kuin mihin olen ne laittanut eikää kukaan ole täällä sotkemassa. Minun ei tarvitse olla siistimässä karvoitustani niin sääristä kuin bikinirajoistakaan harva se päivä, etten saisi nyrpeitä katseita ja tuhahduksia intiimeinä hetkinä. Seksin hoidan omin sormin ja onhan noita lelujakin keksitty. Opin nauttimaan itsestäni, jotta voin myöhemmin hyvillä mielin kertoa, mistä sängyssä pidän, mikä tuntuu hyvältä. Voin säälittä flirttailla kaupungilla ja baarissa miesten kanssa tuntematta huonoa omaatuntoa, ja voin itse päättää, mihin asti uuden tuttavuuden vien. Saan katsoa televisiosta juuri niitä ohjelmia, joista pidän, eikä kukaan ole kaappaamassa kaukosäädintä kädestä ja vaihtamassa kanavaa. Saan maata silloin sohvalla pitkin pituuttani, eikä tarvitse tehdä tilaa kellekään toiselle.

Onhan noita hyviä syitä siis olla sinkku. Voisin jatkaa samasta aiheesta tuntikausia, koska mielestäni on vain niin yksinkertaisen ihanaa olla itsenäinen. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka se oikea pämähtää eteeni ja muutun samanlaiseksi lampaaksi kuin kaikki muutkin rakastuneet. Toivoisin, että oppisin elämään toisen kanssa ja tekemään kompromisseja, mutta samalla säilyttäisin oman pääni ja mielipiteeni. :)

Vierailija

Oootte ihania kyllä piristi nuo jutut !!! =) tavallaan haluaisin jonkun oman kullan ja usei haaveilen, mutta nyt tajusin että mitä mä hukkaan mun elämää, pitää ottaa vaan kaikki irti tästä sinkkuudesta =D!!!! Mä voin tehdä ihan mitä vaan ikinä haluan, tutustua itteeeni ja koko maailmaan!!! ihanan jännittävää.

Vierailija

Olen ollut sinkkuna jo pitemmän aikaa ihan omasta valinnastani ja olen huomannut siinä useita hyviä puolia:

- tuntee itsensä itsenäiseksi naiseksi joka selviytyy omin avuin
- on vapaa kuin taivaan lintu eikä tilivelvollinen kenellekkään
-voi tehdä monenlaisia juttuja ja pitää hauskaa sekä piristää itseään flirttailemalla
-sekin on plussaa että kavereiden suhdekriisejä kuunnellessa voit ajatella säästyväsi niiltä huolilta itse
-voi bilettää ja vetää överitkin ilman kiinni jäämisen pelkoa
- voi toteuttaa monelaisia spontaaneja tekoja muilta kyselemättä

tavallaan voi tehdä monia asioita, joita varattuna ei voi mutta toisaalta varatut voi tehä asioita joita sinkut ei voi, eli siis varmaan vähän "plus miinus nolla" tilanne vai?

Vierailija

Oon ollu oikeestaan koko elämäni sinkkuna. Yhtä lyhyttä suhdetta lukuunottamatta, joka ylty rakkaudeksi ilman seurustelua. Molemminpuoliseksi. Mutta ei siitä sen enempää.

Välillä sitä turhaantuu kun on yksin. Ei oo sitä, jonka viereen käpertyä. Ei oo sitä jonka kanssa voi harrastaa seksiä, aina kun haluaa. Kaiken lisäksi olen niin nirso, että sitä ei baarista bongaamallakaan oikeen löydy. Mutta mieluummin hoidan ite itteni kuin saan osakseni huonoa kohtelua ja käsittelyä.

Mieluummin siis oonkin sinkku, kuin seurustelisin väärän ihmisen kanssa. Samoista syistä, mitä muutkin täällä on luetellu. Eli on vapaa tulemaan ja menemään miten haluaa, voi flirtata kenen kanssa tahansa joka vastaan tulee, ja jos sopiva osuu kohalle voi aina lähentyä niin paljon kun hyvältä tuntuu.

Jos asuisin isommalla paikkakunnalla, todennäköisesti nauttisin sinkkuudestani enemmän mielenkiintoisten miesten määrän ollessa korkeampi, mutta kotikaupungissani kaikki tuntevat kaikki kulkemissani piireissä ja lähes jokainen on joko isoveljeni tai entiseni kaveri, ja sen takia ei kiinnostu minusta. Tai on jo varattu. Tai sitten minun vain pitäisi alkaa huolia muitakin kuin oikeasti tyylisiäni miehiä.

Turhauttavinta on, kun nyt läheiset ystäväni seurustelevat melkein joka ikinen. Vaikka he ovatkin itsenäisiä, miehet vievät heidän ajastaan niin paljon, ettei kavereille sitä läheskään niin paljoa jää. Ja kyllähän itsekin viettäisin aikaa miehen kanssa jos semmoinen olisi, joten ymmärrän heitä.

Mutta paljon mieluummin olen sinkku, kuin väärän ihmisen kanssa. Kaikenlisäksi välttyy kaikilta niiltä sydänsuruilta ja ahdistuksilta, joita suhteessa voi olla. Koiran hankkiminen alkaa kuitenkin jo näillä yksinäisten öitten määrillä tuntua pakottavalta tarpeelta. Mutta eipä ole mitään, joka estäisi minua muuttamasta paikkakunnalta pois tai vaihtamasta viikonloppusuunnitelmiani. Joten olen tyytyväinen tähän. Se sopiva mies tulee kun tulee, nyt pitää vain ottaa kaikki tästä sinkkuudesta irti minkä voi.

Vierailija

Mä olen ollut koko elämäni sinkkuna ja se sattuu kun kaverit vaan puhuu mun kulta sitä ja mun sulta sitä ja me tehtiin näin. tulee vähän orpo olo.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat