Syöpä testeihin? - Terveys ja hyvä olo

beep-

Noniin..
En tiedä miten alottaisin mutta..
Serkullani huomattiin uutenavuotena syöpä, hänellä on luusyöpä joka on levinnyt keukoihin ja maksaan ja jotain selkäytimeen tai sellaista. Serkkuni on vasta 12 vuotias joten on todella ikävää että hän joutuu kokemaan jotain niin kauheeta. Ei ole vielä varmaa selviääkö hän vai ei.

Tässä aloin ihmetellä että miten pääsee syöpätestiin koska koko juttu pelottaa minua nyt kun suvussakin on ollut paljon syöpää. Voiko lääkäriin vain mennä ja sanoa että haluaa tehdä testin? Minulla on ollut kauvan aikaa ollut kauheeta väsymystä, päänsärkyä, pahoinvointia ja nivelet todella kipeinä. en ole muuta tehnytkään kun vain nukkunut kokoajan koska aina väsyttää.. Verikokeita on tehty monta ja hemoglobiin on hyvä. Ja mitään selitystä tähän ei löydy :(.. Mietiskelen että voisikohan sitten syynä olla syöpä minullakin? haluaisin mennä testeihin, mutta miten sinne sit pääsee?

PS. ne oikeen löytänyt tällaista syöpä keskustelua täältä, mutta jos niitä on niin kertokaa toki!

Kommentit (5)

Mimia

Toisille tulee syöpä (kasvain) ja toisille ei. Syöpiä on niin monenlaisia, että hulluksi tulet jos kuvittelet jokaisen pienen oireen olevan merkki mahdollisesta syövästä! :o Ja etenkin jos luet juttuja netistä, joissa kerrotaan syövän ja muiden sairauksien oireista, niin varmasti alat saada niitä. Mieli pystyy niin ihme temppuihin ja luulosairautta kannattaa tosiaan välttää.

Mutta jos sinua kovasti huolettaa tuo serkkusi sairaus, niin tottahan toki voit käydä juttelemassa lääkärille siitä että olet huolissasi ettei vain sinulla ole samaa. Ehkä lääkäri testaa sinut, ehkä hän vain haluaa jutella kanssasi tästä. Kuitenkin en todellakaan usko että pääset testeihin tuosta vaan, sillä ei ne testit ihan ilmaisia kuitenkaan ole ja muutenhan kaikki voisivat testauttaa itseään miten usein ja miltä tahansa taudelilta. Eikä tuollaisessa ole järkeä.

Rasberry

Muakin kiinnostaisi hirveästi päästä johonkin perinpohjaiseen tutkimukseen, jossa mut kuvattaisiin ja tutkittaisiin päästä varpaisiin. Katselen liikaa Faktan dokkareita joissa ihmisiä kuolee leukemiaan tms. jotka ovat olleet oireettomia vuosikymmenet. Kun se havaitaan, onkin jo liian myöhäistä :roll:

Omalla isoveljelläni todettiin myös luusyöpä 3 vuotta sitten jouluna. Hän meni tutkimuksiin kuntosalilla tulleen lihasrevähdyksen vuoksi, joka ei ottanut parantuakseen puoleen vuoteen. Tutkimuksissa hänellä havaittiin luusyöpä, joka oli tuhonnut kokonaan hänen oikean jalkansa reisiluut. Myöhemmin syöpää löydettiin myös hänen kallostaan. Tutkimukset pistettiin rivakasti käyntiin, ja hänen koko kroppansa käytiin läpi muidenkin esiintymisen varalta, joita ei onneksi kuitenkaan löytynyt, sitten alkoikin jo olemassa olevien tuhoalueiden hoito.
Reisiluussa muhinut syöpäkasvain leikattiin. Hänelle jouduttiin tekemään avohaava lonkkaluun kohdalta puoleen väliin säärtä, jotta koko reisiluu olisi mahdollista avata. Se avattiin tuhottu kudos sekä syöpä poistettiin ja luu täytettiin luumassalla. Tästä leikkauksesta on nykyisin jäljellä vain järkyttävän kokoinen arpi. Kallossa ollut syöpä ei ole pahanlaatuinen, eikä ole osoittanut kasvamisen tai "elon" merkkejä, joten sen annetaan olla, eikä sitä aleta poistamaan kerta syytä siihen ei varsinaisesti ole.

Joskus oli isän kanssa puhetta mahdollisista kokeista, joissa saisi tutkittua itsensä totaalisesti. Tarkkaan en muista mitä isä sanoi, mutta muistaakseni kunnallisesti kyseinen tutkimus olisi miltei mahdoton. Jos mitään tiettyä sairautta ei ole, ja tutkimus olisi ns. turha, ei kunnallinen sairaanhoito sitä rahoita. Joten kalliiksi tulisi maksaa henkilökohtaisesti kaiken maailman varjoainekuvaukset, kokeet, grafiat jne. :roll:

mimuli

Itsekin olen pohtinut noita päästä varpaisiin tutkimuksia..

Aloittajalle, olisi varmaan hankala mennä tutkimuksiin, kun ei tietäisi mitä tutkittaisiin. Ja sitä kautta tulisi juuri tämä, jotta pitäisi testata kaikkea mahdollista, mikä taas ei olisi järkevää eikä varmaan kovin helposti mahdollistakaan.
Mutta tosiaan, voithan käydä lääkärissä, ainakin juttelemassa jos ei muuta.

SunLion

mutta noiden selittämättömien oireiden perusteella voisi päästä yleiselläkin puolella sillä perinnöllisyystaipumustakin näemmä löytyy.

Niin...ja nuo nivelkivut ja väsymys (juuri tuollainen että aina vaan nukuttaa..) voi selittyä esim. http://www.poliklinikka.fi/?page=6879420&id=5641113 kilpirauhasen vajaatoiminnallakin..onko suvussasi kilpirauhassairauksia? kannattaa pyytää nuo kokeet. Kun itse menin valittaan oireita tuohon, multa tarkastettiin samalla myös valkosolut yms (poissuljettiin vähän että oisiko viitettä syöpään tms). Tämä sairaus on huikeasti yleistynyt. Hormonikorvaushoito antaa hyvän/kohtalaisen terveyden ja tosiaan tuon löytää verikokeiden perusteella.

Lisäksi löytyy ketju foorulta: http://www.cosmopolitan.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=541&highlight=kil... kilpirauhasista

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat