Balsamia haavoihin - luonnosta - Terveys ja hyvä olo

figaro

Onko kukaan teistä koskaan käyttänyt ihan rehellisiä luonnon antimia terveytensä pitimiksi? Rohdoksia haavoihin, omia droppeja flunssaan... Eikös niitä ole paljonkin olemassa vanhan kansan ohjeiden muodossa?

Olisi hauska kuulla kokemuksia ja ehkäpä saada vinkkejäkin ;)

Sivut

Kommentit (21)

Shandy
maaruli
Höm.. olikohan se että piharatamoa haavan päälle niin paranee.. :roll: :)

Joo :D Mummu aina laittoi meille pienenä sitä pikku naarmujen päälle. En muista oliks siitä mitään hyötyä mut oli se kivaa ainakin. ;)

vihollinen

Mäkin muistan piharatamon :) Ja muistan kyllä, että siit oli apua.. Sekä pieniin haavoihin, että etenkin esim. kantapään rakkoihin.. se rauhoitti ihoa..

Äiti kertoi joskus, että sillä oli lähtenyt syylät sormista pois niin, että yön ajaksi oli teipattu (?) syylän päälle pieni raa'an perunan palanen, niin se oli jotenkin auttanut syylän katoamiseen.

kiraffi

Valkosipulihan on kanssa semmoinen että sitä pitäisi änkeä korvaan ja minne lie kivun lievittämiseksi. Mulla ei oo mitään kokemusta, mutta oon kuullut :D http://www.kotinet.com/timo.haapajoki/Valkosipuli.htm Täällä valkosipulista!

Googlasin vähän ja löysin http://www.harraste.net/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1136743841/0 yhden sivuston. Siellä mm. tämä:

Kipua ja tulehdusta hoitavia yrttejä:

Lääketieteelliset väittämät perustuvat ao. kasveista tehtyihin tieteellisiin tutkimuksiin.

Aloe vera barbadensis miller
Käytetään sekä sisäisesti ja ulkoisesti. Sisäisesti: puhdistaa suolistoa, on ravintolisä, tulehdusta alentava ominaisuus. Hoitaa epiteeliä (myös ruoansulatuskanavat ovat epiteeliä), lisää solujen aineenvaihduntaa. Hoitaa suoliston kautta auttamalla hyvää suolistobakteerikannan tasapainoa. Ulkoisesti käytettynä lievittää tulehduksia/kipua ja hoitaa ihoa.
Mahdolliset kontraindikaatiot: Marevan- lääkitys. Voi vaikuttaa veren paksuuteen puoleen tai toiseen.

Mesiangervo (Filipendula ulmaria)
Perinteinen kipua hoitava suomalainen yrtti. Sisältää mm. salisyylihapon alkutekijöitä. Mesiangervoa käytetään sisäisesti teenä ja ulkoisesti mm. yrttiöljynä tai hauteina hoitamaan kipua ja tulehduksia. Mesiangervo alentaa mm. kuumetta. Sitä on käytetty vuosisatoja niveltulehduskiin, reumaattisiin vaivoihin, kihtiin ja sidekudostulehduksiin. Varsinkin kukkia on käytetty myös hoitamaan ruoansulatuskanaviston ongelmia.
Mahdolliset kontraindikaatiot: aspiriiniallergia, Marevan-lääkitys

Pajut (Salix ssp.)
Pajuista käytetään yleensä kuorta (kamalan kitkerää!!!) mutta myös lehdistä löytyy samoja yhdisteitä. Vaikuttavina aineina ovat fenoliglykosideja (mm. salisiini). Kuoresta voidaan tehdä keitteitä tai uutteita, joita voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Pajua käytetään hermosärkyihin, iskiakseen, lihasärkyihin, päänsärkyyn ja kuumeseen.
Mahdolliset kontraindikaatiot: aspiriiniallergia, Marevan -lääkitys.

Siankärsämö (Achillea millefolium)
Luonnon tuhattaituri, jota käytetään erityisesti ruoansulatuksen hoitamisessa. Se hoitaa siis immuunipuolutusta, on myös kipua lievittävä, verta ja maksaa puhdistava sekä elvyttää laskimo- ja ääreisverenkiertoa.
Mahdolliset kontraindikaatiot: yliherkkyys asterikasveille.

figaro

Tuo paju on hauska.. en uskaltaisi tosin edes kokeilla :shock: Olen vissiin hieman allerginen. (Tiedän, se on se siitepöly... mutta en tahdo ottaa riskiä ;) )

Amalia

Mulla pysyy heinänuha kurissa luontaistuotteilla. Tällä hetkellä puputan nokkospiikalkkia ja esmes viime kesänä jotain metkaa siedätysyhdistelmää, jossa tabujen popsiminen aloitettiin jo maaliskuussa ja ilmeisesti sitten vähitellen totutettiin kroppa sietämään siitepölyä. Toimivia ratkasuja molemmat, joskin tuo jälkimmäinen taitaa olla tehokkaampi.

SunLion

Siankärsämöä vatiin, kiehuvaa vettä päälle ja jalat sekaan ;) virkistää väsyneitä jalkoja.

Ratamon lehteä hierotaan hiukan ja sitten laitetaan haavan, infektoituneen kohdan tai vaikka jos jalassa on lasinsiru, päälle...johan paranee ;)

Amalia
figaro
Siis mitä tuotetta käytit tuohon allergiaan?

En muista enää, siinähän se ongelma onkin. Ostin tabut vyöhyketerapeutilta, joka sorvasi jokaiselle asiakkaalle sopivan yhdistelmän sen mukaan, mikä siitepöly allergisoi eniten. Mun isosisko käyttää samaa yhdistelmää edelleen, voin kysästä siltä tarkempia tietoja kunhan nähdään tässä viikonloppuna.

ivoire
SunLion
Siankärsämöä vatiin, kiehuvaa vettä päälle ja jalat sekaan ;) virkistää väsyneitä jalkoja.

Osaatko SunLion (tai joku muu) kertoa, minkä näköistä toi siankärsämö on ja missä sitä kasvaa? Mun kasvitietouteni on ala-arvoista ( :oops: ), mutta tota olis aika jännä kokeilla, koska mun jalat on jatkuvasti väsyneet.

kiraffi

Siankärsämö

[img]http://www.tts.fi/Eliaksenyrttitarha/Yrttitarha/kasvit/imagesc/siankarsa...

Monivuotinen siankärsämö kasvaa yleisesti lähes koko Suomessa niityillä, tienvarsilla, pihoilla ja vanhoilla nurmikoilla. Se leviää pintarönsyjen ja siemenien avulla pysyen sitkeästi valtaamillaan kasvupaikoilla. Siankärsämön yksittäiset kukat ovat pieniä, mutta huiskilomainen kukinto on näyttävä ja tuoksuu voimakkaasti houkutellen pölyttäviä hyönteisiä.

Mausteena siankärsämön lehdet tuovat kirpeähköä makua salaatteihin, kastikkeisiin, keittoihin, patoihin ja muhennoksiin sekä yrttisuolasekoituksiin. Ruuansulatusta edistävänä kasvina siankärsämö sopii erityisesti rasvaisten ruokien maustamiseen.

Voidaan käyttää haavojen hoitoon. Kasvista on olemassa lukemattomia legendoja, kuinka irronneet sormet, nenät ja korvat on saatu istutettua takaisin paikoilleen käyttämällä lääkkeenä tuoretta siankärsämöä tai siankärsämöviinaa.

Siankärsämöviinaa on käytetty mm. heikkovatsaisuuteen, lisäämään ruokahalua, sisäisiin verenvuotoihin, synnytys- ja kuukautiskipuihin sekä verta puhdistavana rohtona.

Hammassäryn hoidossa on pureskeltu tuoretta yrttiä tai sekoitettu sen mehua viinietikkaan ja pidetty liuosta suussa.

Nykylääketieteen käsitysten pohjalta siankärsämöllä on ruokahalua ja ruuansulatusta (sapen eritystä) lisäävä vaikutus; mm. akilleiini-karvasaine vaikuttaa tällä tavoin. Kasvin useat eri ainesosat (mm. eteerisen öljyn kamatsuleeni) estävät tulehduksia. Eteerisellä öljyllä on myös hiivasienten kasvua estävä fungistaattinen vaikutus. Parkkiaineet vaikuttavat supistavasti sekä ulkoisesti ihoon että sisäisesti suolistoon esim. ripulitaudeissa. Siankärsämö laukaisee sileän lihaksen kouristuksia ja vähentää kaasunmuodostusta. Siankärsämöllä on merkitystä myös yskänrohtona.

Kosmetiikassa siankärsämöä käytetään rasvaisen ja näppyläisen ihon hoitoon.

[url]http://www.yrttitarha.com/kanta/siankarsamo/

Aika monikäyttöinen on tämä ystävämme :)

vihollinen

Hei btw, mistä noita aloe vera kasveja saa ja onko kuinka kalliita?
onko ne ihan kukkakaupoissa nimellä "aloe vera" vai onko sil kasvil joku erilainen nimi? Ku en oo ainaka missää kukkakaupas nähny aloe vera nimel, mut haluaisin kyl semmosen

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat