EPA / kalanmaksaöljyn käyttäjät TÄNNE! - Terveys ja hyvä olo

marru

Kiinnostaisi kuulla kokemuksianne EPAn käytöstä?
Millaisia muutoksia olette huomanneet?

Aloitin hiljatttain säännölisen EPAn käytön.
Niinä päivinä en syö EPA kapseleita, kun on kalaa tarjolla.

http://www.cosmopolitan.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=74940#74940
Keskustelua sokeri riippuvuudesta...
Tuolla (sivulla 5) ajatukseni lähti liitämään / itämään, että olisiko siitä apua myös sokeririippuvuuteen.
Tai voisiko sen puute aiheuttaa sokeririippuvuutta?

Lisäksi siitä väitetään olevan apua mm. masennukseen.

Linkki lisätietoja EPAsta
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/e-epa.html

Kommentit (12)

marru

aivan kalaöljykapseleita siis.

Oletko itse kokeillut Figaro?
Sen pitäisi olla myös hyvää ärtyneelle paksusuolelle, masennukseen, paniikkihäiriöihin, muistin toiminnalle, hermostuneisuuteen, vastustuskyvyn parantamiseen...

Masentuneille suositellaan käyttöä lopun ikää, jos kerran on taipumusta masennukseen. Ja masennus uusiutuu helposti. Yritän nyt ainakin kokeilla tätäkin.

figaro
marru
aivan kalaöljykapseleita siis.

Oletko itse kokeillut Figaro?
Sen pitäisi olla myös hyvää ärtyneelle paksusuolelle, masennukseen, paniikkihäiriöihin, muistin toiminnalle, hermostuneisuuteen, vastustuskyvyn parantamiseen...

Masentuneille suositellaan käyttöä lopun ikää, jos kerran on taipumusta masennukseen. Ja masennus uusiutuu helposti. Yritän nyt ainakin kokeilla tätäkin.

Olen käyttänyt jo pari vuotta. Tällä hetkellä tosin loppu. Tuota tuotetta suositeltiin minulle luontaistuotekaupasta, kun pöllöilin ja söin kalanmaksaöljyä. EPA yleensäkin on oppimisvaikeuksiin, kärsimättömyyteen ja tuontyyppisiin juttuihin myös avuksi.

Ja siinäkin mielessä ihan ehdoton tuota arkikäyttöön, jos ei syö kalaa ja näin ollen ei saa kalasta saatavia elimistölle tärkeitä ainesosia.

marru

http://www.iltakajo.com/tolonen.php

"Heinäkuussa 2005 julkaistiin Yhdysvalloissa tutkimus Effects of Omega-3 Fatty Acids on Mental Health (Omega-3 rasvahappojen vaikutus mielenterveyteen), joka ravistaa kalaöljyteollisuuden perustuksia. Tohtori Tolosen E-EPA ja muut vastaavat kalaöljyt eivät vaikutakaan mielenterveyteen niin vahvasti, mitä useissa yhteyksissä annettu ymmärtää. Erityisesti luontaistuotteita markkinoivat tahot ovat vaienneet tästä tutkimuksesta, vaikka kuluttajien kannalta tämä se tarjoaa hyvin mielenkiintoista tietoa"

Että lukekaapa linkki.

Ei taida olla Tolosen juttuihin luottamista.

Täytyy vain pitää huoli että syö riittävästi kalaa.

Vähän jo epäilin tossa aiemmin juttujen todenperäisyyttä ja siksi laitoinkin tänne tän EPA keskustelun.

Eli siis tyhmiä ihmisiä huiputetaan luontaistuotekaupoissa sen minkä keretään. Plääh. Ei se totuuden löytäminen aina olekaan niin helppoa.

Mutta ei kyllä tutkimuksessa kiellettykään etteikö siitä voisi olla jotain apua.

marru

figaro:
Pari vuotta olet käyttänyt.
huh huh.
Eipä taida olla vaikutusta ainakaan masennukseen?

Paljonkohan niistäkin rahoista on ropsahtanut Tolosen kukkaroon.

mihinkään ei näköjään voi luottaa.

figaro

Noinpahan. Ja en tiedä sitten, valmistajissakin voi eroa olla. Tolosen juttuihin en luota enää missään. Joutavia ovat, vaikka apteekin hyllyllä möisivät. Nestemäisenä suosittelen ennemmin tuota öljyä kuin kapseleina. Imeytyy heti ja on riittoisampi.

Lizzie

Ostin viime viikolla kalaöljy-kapseleita joissa on vielä A,D ja E-vitamiinit lisättyinä.

En tutkinut mitään Tolosen sivuja tms, vaan ihan puhtaasti sen takia että nuo on oikeasti tarvittuja aineita terveessä ruumiissa, ja minä en tosiaankaan kalaa syö joka viikko. Kaloissa on vielä se että niissä on nykyään niin paljon niitä myrkkyjäänteitä että turvallisempaa on syödä noita kapseleita. Tosin monet sanoo että kalojen terveysvaikutukset on sata kertaa suuremmat kuin ne haitat, joita tulee pienistä määristä raskasmetallia yms.

Huomasin vaan tänään ekaa kertaa ikävän sivuvaikutuksen, otin aamulla kun heräsin syömään 2 kapselia, ja nyt röyhtäillessä tulee inhottavasti kalan maku suuhun. :?

Abigail

Omega 3-dokkari tuli YLE:ltä vähän aikaa sitten. Kyllä siinä oli aika vakuuttavaa asiaa. Siinä oli tutkimustuloksia omega kolmosen hyödyistä niin lasten oppimisessa kuin masennuksenkin hoidossa.

Lania

Katoin kanssa tota dokumenttia, aika asiaa oli. Harvat ihmiset kyllä taitaa syödä kalaa 4krt/vko mikä siinä mainittiin esim sikiön hyväks, en usko että kukaan tavallinen suomalaistallaaja ainakaan liikaa kalaa syö.

En syö kapseleita tai öljyjä muuta kun satunnaisesti, pitäis varmaan kun on vakiintunu aika lailla keskimäärin 2krt/vko kalan syöminen. Plus hyvin satunnaiset kalapuikot, voiko niitä ees laskee kalaks :lol: ei ainakaan siks terveelliseks kalaks.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat