Kuukautiset etuajassa?! - Terveys ja hyvä olo

bella

Olen syönyt 1,5 vuotta e-pillereitä (yasmin,nyt mercilon) ja itsellä ei ole koskaan ollut minkäänlaisia välivuotoja,ei edes tiputtelua pillereitten syönnin aikana. Viikko sitten mulla alkoi tulla välivuotoa(ko?) pilleriliuskan ollessa vielä kesken ja vuoto jatkui 6 pv putkeen yhtä runsaana kun normaali kuukautisetkin.. :? Muina oireina esiintyi alavatsakipuja, jatkuvasti pientä lämpöä (ei kuitenkaan yli 38 kuumetta) ja hyytymiä vuodon mukana. Ensin tietenkin ajattelin,että no jos tää nyt on sitten normaalia välivuotoa,mutta kun oli tuota pientä lämpöä koko ajan,ehin jo miettiä,että olis joku tulehus tai vastaava.. Arvauskeskuksessa naikkonen totesi "no hmm..enpäs kyllä oikein osaa sanoa..oiskohan ne ennen aikaset kuukautiset?" Menkat kesken pilleriliuskan syönnin?! :shock: No,nyt on viikko siis takana ja eilen,kun menkkojen olisi pitänyt alkaa,niin eipäs niitä kuulu..

Jollain vastaavia kokemuksia,onko oikeesti käytännössä mahollista,että menkat voipi alkaa jo kesken pillereiden syönnin? :roll:

Kommentit (13)

sakura

Moi!

Itselläni ei ole kokemusta, enkä muutenkaan ole mikään tämän alan ammattilainen. Mutta huomasin, että olet ilmeisesti laihtunut 3kg. Tollanenkin painonvaihtelu voi laittaa naisen hormonitoiminnan ihan sekaisin (tästä itselläni siis kokemusta). Siis niin sekaisin, että siihen tarvitsee vielä erikseen hormonihoitoa.

bella

hmm..voiskohan olla näin,että tuo nykyinen karppiruokavalio ja muutaman kilon painonpudotus olis sitten jotenkin vaikuttanut kiertoon/hormonitasapainoon..? :roll: Toivottavasti ei ainakaan jatku tämä sama onkelma seuraavien kuukautisten kanssa..

sakura

En tosiaan tiedä onko juuri sulla vaikuttanut, mutta tiedän että se on mahdollista. Tohon en osaa sanoa mitään, että meneekö se itsestään ohi. Jos vaiva jatkuu, niin liian kauan ei kyllä kotona kannata tilannetta seurailla. Minun kohdalla asia selvisi helposti yhdellä verikokeella.

Tuntuu vaan niin uskomattomalta, että oikeesti ihan muutaman kilon pudotus voi vaikuttaa niin paljon hormonitasapainoon. Kun rupesin tästä puhumaan kavereille ääneen, niin yllättävän monella oli samanlaisia kokemuksia.

figaro

Ruokavalio voi vaikuttaa pienesti, mutta noin voimalla?!

Entä raskaus? Olisiko mahdollista, että olisit ollut raskaana ja saanut keskenmenon?

Ehkä kuitenkin kannattaisi pyytää soittoaika omalta lääkäriltä ja kysyä suoraan häneltä, mistä olisi voinut johtua.

sakura
figaro
Ruokavalio voi vaikuttaa pienesti, mutta noin voimalla?!

Joo, ruokavalio voi vaikuttaa pienesti, mutta myös suuresti.

Edit: tai ei ehkä ruokavalio, mutta painon lasku.

bella

Itsellä kävi kyllä mielessä,että jospa tosiaan tuo laihtuminen on sekottanut jotenkin hormonitasapainoa,mutta kun ei niitä kiloja nyt ole lähtenyt,kun ihan muutama.. :roll:
Neuvolan täti kehotti seurailemaan tilannetta ja ottamaan yhteyttä lekuriin,jos vuoto jatkuu ja kuume ei laske. Mietityttää vaan,että olikohan nuo melki viikon kestäneet vuodot nyt sitten menkat vai "jotain muuta"..

Lainaus:
figaro: Entä raskaus? Olisiko mahdollista, että olisit ollut raskaana ja saanut keskenmenon?

:shock: :shock:

figaro

Sekin on yksi vaihtoehto.. hyvä ottaa huomioon, vaikka syökin pillereitä.

Toisaalta laihtuminen ja lihominen vaikuttaa kuukautiskiertoon. Itselläni ainakin.

Tuo kuume voi olla myös merkki tulehduksesta. Ei sitten ole mitään muita oireita ollut? Alavatsakipuja tms.?

Rixuliini
sakura
figaro
Ruokavalio voi vaikuttaa pienesti, mutta noin voimalla?!

Joo, ruokavalio voi vaikuttaa pienesti, mutta myös suuresti.

Edit: tai ei ehkä ruokavalio, mutta painon lasku.

Kyllä vaikuttaa ruokavaliokin, jos syö enemmän lihaa ja proteiinia, kuukautiset ovat varmasti runsaammat kuin niukemmalla ruokavaliolla.
Hormoneista en osaa sanoa mitään..

bella
figaro
Sekin on yksi vaihtoehto.. hyvä ottaa huomioon, vaikka syökin pillereitä.
Tuo kuume voi olla myös merkki tulehduksesta. Ei sitten ole mitään muita oireita ollut? Alavatsakipuja tms.?

Kohdun ulkopuolinen raskaus vois olla kyllä oireisiin(ainakin osaan niistä) viittaava,mutta ei ole onneksi niin pahoja alavatsakipuja ollut,että sitä epäilisin! Sitä tässä just oon miettinytkin,että jos nuo vuodot eivät olleetkaan varsinaiset menkat,niin miksei ne ole vieläkään alkaneet ja ei kai vaan voi olla raskauden vaaraa.. :shock: Ja tulehdusta ite ensi alkuun epäilinkin,mutta kun nuo vuodot nyt sitten loppui yht´äkkiä... :roll:

Hermoja raastavaa :?

Walbu

Kerrankos sitä vähän kroppa sekoilee. Voihan tuo olla että kyseessä on ollut vaan kaksi asiaa, jotka on sattuneet yhtä aikaakin.

Oletko nyt ihan ok? Onko enää kuumetta? Jos ei ole, voit varmaan tehdä niinkuin neuvolassa sanottiin ja odotella, ja jos tuo ei toistu niin unohda koko juttu- jälkikäteen on nimittäin joka tapauksessa mahdotonta varmaksi sanoa mistä tuo johtui. Jos se toistuu, mene lääkäriin silloin kun tilanne on päällä niin saatetaan saada syy kiinnikin.

Sarah

Tässä samalla voisin kysäistä mistä mahtaisi johtua se että minulla menkat ovat muuttuneet epäsäännöllisiksi jossain puolen vuoden sisällä :? Paino ei ole muuttunut enkä muutakaan syytä keksi.

marru

Mulle tuli kanssa heti mieleen että olisiko ollut keskenmeno.
Kun vuotokin oli kokkareista.

Eipä kuitenkaan syytä huoleen keskenmenoja sattuu meille kaikille, useinkaan emme edes tiedä että se on ollut keskenmeno.

Vai olisiko elämässäsi meneillään suuri mullistus, joka olisi saanut kroppasikin sekaisin?

Mulla ei kyllä ikinä oo ollu ylimääräistä vuotoa pillereiden välillä.

Jos vielä jatkuu muita oireiluja niin kannataa mennä lääkärille.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat