Apua, kaulakysta! - Terveys ja hyvä olo

Laurentsia

Googlesta löysin täältä aihetta käsittelevän keskustelun mutta tänne tullessani haulla sitä ei enää löytynyt. Minulla siis keskiviikko aamuna kirkkaalta taivaalta syöminen tuntui todella pahalta, ihan kuin tärykalvo olisi turvonnut ja korvan seudulla kauhea paine, tätä jatkui koko päivä.

Seuraavana päivänä korvan seutu leukaluun alta oli aivan turvonnut ja syöminen edelleen hankalaa. Perjantaina korvan alapuolen seutu leukaan kohti oli todella turvonnut, todella kipeä ja kosketuksen arka, päätä kääntäessä tuntui kauheaa kiristystä ja niinpä marssin terveyskeskukseen.

Yllätys Yllätys lääkäri sanoi ettei oikein tiedä mikä se on, tule uudestaan vklopun jälkeen jos kasvaa tai kipenee. Lauantai aamuna itkua vääntäen soitin äidilleni ja tilasimme ajan lähimpään sairaalaan jossa kaupunkimme päivystys on vkloppuisin. Lääkäri tunnusteli, kyseli, oli todella tarkka ja konsultoi asiaa tampereenkorvalääkärille. Lopulta sanoi että "kyseessä kaulakysta, viikon sisällä tampereen sairaalasta tulee kutsu sinne ja sielä he tutkivat ja poistavat nesteen koska sitä ei tehdä täälä. Jos tulee niin kipeäksi ettet saa suuta auki niin mene samantien tämän lapun kanssa sinne."

Nyt sitten eletään 600mg buranalla koska ilman ei pysty olemaan. Tänä aamuna suu olikin jo hieman jäykkä... Lääkäriltä en sitten tajunnut kysellä mikä se kaulakysta on ja mitä sille tehdään. Minua ei ole koskaan leikattu tai nukutettu tai yhtään mitään vakavampaa joten tämän kanssa olen aika jännittynyt, jos ne imeään pois jollain neulalla niin todellakin huudan potkin ja lyön niin kauan että saan rutkasti rauhoittavaa tai nukutuksen.

Onko asiasta kokemusta tai tarkempaa tietoa kellään? olisin todella kiitollinen kaikesta tiedosta. :shock:

Kommentit (2)

Rasberry

Lainaus:
"kyseessä kaulakysta, viikon sisällä tampereen sairaalasta tulee kutsu sinne ja sielä he tutkivat ja poistavat nesteen koska sitä ei tehdä täälä. Jos tulee niin kipeäksi ettet saa suuta auki niin mene samantien tämän lapun kanssa sinne."

Muistaakseni meidän mummolla oli juuri niskakysta. Hänellä oli kanssa kovat niskakivut ja kovaa turvotusta, sairaalassa sitten poistivan kystan sisäisen nesteen piikillä. Homma oli sitten sillä selvä. Eli jos on yhtään samantyylinen kuin meidän mummon niin en uskoisi tilanteen olevan kovin "vakava" vaikkakin kivulias :?

Laurentsia

juu, ei kai se kauheen vakavaa, täytynee odottaa vaan sitä kutsua lääkäriin... toivotaan että nopeeta tulee kun toinen puoli kasvoista alkaa olla aikas turvonnut :?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat