Huono vastustuskyky - Terveys ja hyvä olo

_zatu_

taotao83, jos kerran lastenohjaaja olet niin päiväkodeis ym kaikki nuhat sun muut leviää tosi helposti :D mun äitikä ei sairastanut mitään ennen ku vaihto alaa ja alko koulunkäyntiavustajaks niin kyllä nyt melkein joka pöpö iskee :)

Sivut

Kommentit (24)

SunLion
Tonde
5 ja puol vuotta sitten lopetin lihan ja lintujen syömisen, enkä ole sen jälkeen potenu ku pientä nuhaa sillon tällön.
Tosin jos näillä on joku yhteys, ni sit se on varmaan tosi yksilöllistä, koska esmes mun kaverilla tulee pää kipeeks, jossei se saa lihaa muutamaan päivään...
eiköhän kaveris kohalla kyseessä oo enemmänki se että on tottunu syömään raskaammin?

ja älkää kasvissyöjät käykö kimppuun että kyl kasvisruokakin täyttää :P uskon että se täyttää, mutta tarkoitin että voi käydä noin jos yhtäkkiä jättää lihan pois, eikä pikkuhiljaa...ja ruoanmäärä mahd. vähenee.

Rixuliini
marru
Avantouinti parantaa stressinsietokykyä ja parantaa vastutuskykyä.
Kannattaa kokeilla.
Mieheni harrastaa avantouintia ja oli viimeksi flunssassa 5 vuotta sitten..

Tuota minäkin haluaisin kokeilla, mutta taidan olla liian mukavuuden ja lämmönhakuinen. :wink:

marru
Liian alhainen huoneilman kosteus kuivattaa myös limakalvoja. Joten kuivalla huoneilmalla yskä ja nuha iskee helpommin, johtuen limakalvojen kuivuudesta.

Olen huomannut tuon. Meillä on ilmeisesti kämpässä tosi kuiva ilma, ja mua on heti ruvennut yskittämään paljon enemmän, pihalla se taas helpottuu...Tai sitten tuo yskä johtuu eläinpölystä..

marru

Avantouinti parantaa stressinsietokykyä ja parantaa vastutuskykyä.
Kannattaa kokeilla.
Mieheni harrastaa avantouintia ja oli viimeksi flunssassa 5 vuotta sitten.

Lisäksi tuli mieleeni....
Näin talvella usein iskee flunssa.
Useimmissa kodeissa huonilma on aivan liian kuivaa.
Ihanne olisi 40 % Kovimmilla pakkasilla meilla oli vain 22%.

Liian alhainen huoneilman kosteus kuivattaa myös limakalvoja. Joten kuivalla huoneilmalla yskä ja nuha iskee helpommin, johtuen limakalvojen kuivuudesta.

Kannatta kuivattaa pyykkiä makuuhuoneessa, niin saa kosteutta huonetilaan. Vanhan aja kikka oli laittaa kiehuva vesikattila potilaan sängyn viereen. Kosteassa ilmassa on myöss helpompi hengittää.

Suihkun ja saunan oven jätän raolleen kun tulen talvella suihkusta. Saa lisää kosteutta huonetilaan.

Ilmankostuttajiin kerääntyy usein homeita ja itiöitä. Eli niistä saattaa olla enemän haittaa kuin hyötyä.

Kannattaa hankkia digitaalinen läpömittari, jossa näkyy myös huoneilman kosteus.

taotao83

Mulla on kans huono vastustuskyky. Ärsyttää ku pääsee ekasta nuhasta eroon, niin eiköhän kohta toinen ala. Mullaki oli pari vuotta sitte iha hyvä vastustuskyky. Ei ollu ku ehkä pari kertaa vuessa nuha, mut ku valmistuin lastenohjaajaks ja pääsin töihin, niin eiköhän sit nuha kierre alkunu.

Lania
Monkku
Mulla itellä loppu sairastelu melkein kokonaan sen jälkeen ku lopetin tupakin polton.

Hmm, mä en oikein ymmärrä omaa nurinkurisuuttani. Ennen kun elin kahvilla ja tupakalla ja ryypiskelin oikein olan takaa, ei ollu mitään hätää. Nyt kun oon vähentäny kaikkia kolmee tosi rutkasti ja ruokakin on järkevää, ni nuhat tulee sata kertaa useemmin kun ennen ja on muutenki outoja vaivoja. En sit tiä kumpi vaihe on/oli kannattavampi :P

Monkku

Jos sulla on stressiä tai jotain niin ne voi olla psykosomaattisia oireita ja puhjeta sen takia.Mulla itellä loppu sairastelu melkein kokonaan sen jälkeen ku lopetin tupakin polton.Se tapahtu reilu vuosi sitten enkä ole varmaan kertaakaan ollu kunnolla kipeä sen jälkeen.Sitten yks syy voi olla jos liikkuu todella ahkerasti niin voi iskeä ylikunto ja sillon tulee melko heikko olo ja vastustuskyky laskee.Senkin olen kokenut ja palautuminen vie yllättävän kauan aikaa.Tohtorille vain!

Daisy

Mulla oli vielä noin vuosi takaperin vähän vastaavaa ongelmaa. Säännöllisesti joka toinen viikko tuli kurkku kipeäksi ja enteili pahempaa flunssaa, mutta sitten sain jotenkin taltutettua tuon noidankehän aisoihin.

Yhtenä syynä saattoi olla, että nautin niihin aikoihin "varmuuden vuoksi" auringonhattu-uutetta (tietääkö kukaan? Erittäin pätevä lääke flunssa-aikana!). Sitten kerran kuulin, että jos tätä nauttii vain turhaan, se toimiikin elimistössä juuri päin vastoin, eli heikentää vastustuskykyä. Kun lopetin sen turhan syömisen, en ole ollut enää koko ajan kipeäksi tulossa.

figaro

Sama juttu täällä! Pidin itseäni yltiöterveenä enkä oikeasti sairastanut juuri koskaan.. Ennen kuin v. 2000 tuli ensimmäinen angiinakierre ja samaan syssyyn ruusukierre. Tämä johtui mitä ilmeisimmin surun ja uuden koulun aiheuttamasta stressistä.

Viime vuosi oli pitkään aikaan järkyttävin sairastelujeni takia. Vähän päästä jotakin ja erityisesti tuo kurkku (kuten olen muissa threadeissa jo kertonut)! Eipähän nuo monet antibioottikuurit varmastikaan ole ainakaan vahvistaneet vastustuskykyä sairauksia vastaan, joten.. Kierre vain vahvistui. Nyt olen siis menossa risaleikkaukseen helmikuussa.

Onko sinulla ollut stressiä jostain asiasta enemmän kuin normaalisti? Oletko pukeutunut säihin sopivasti? Onko sinulle aina määrätty sairastumiseesi antibiootteja? Näissä kysymyksissä voi olla myös vastaus.. :)

E

Minulle on tullut aivan yhtäkkisesti aivan järjettömän huono vastustuskyky. Kun ennen en sairastanut lähes lainkaan muiden sairastaessa, nykyään poden jatkuvasti jonkunlaista flunssaa tai tulehdusta :(

Flunssia tulee putkeen kerta toisensa jälkeen, heti kun entinen on ohi, on uusi jo kierroksessa. Korvat, kurkku, silmät, yskä, nuha, kuume..

Elän kohtalaisen terveellisesti, ulkoilen ja liikun päivittäin, tupakointia olen vähentänyt paljon, ylipainoa ei ole. Elikkä mitään vastustuskykyä alentavia tekijöitä ei pitäisi siis kamalasti olla.
Vitamiinilisiä syön päivittäin, syön aikalailla monipuolisesti.

Carrie

Mun vastustuskyky on nykyään ihme kyllä parantunut. Ennen sairastelin useammin, mutta elämäntavatkin olivat epäterveellisemmät. Kai siitä liikkumisesta ja ravinnon järkevöittämisestä on edes jotain hyötyä ollut :)

pornohiiri

Mulla on ollut huono vastustuskyky koko elämäni. Kurkku ja korvat on tosi usein kipeänä ja nuha jatkuvasti.. Olen sairastanut varmaan kaikki tautit vähintään kerran! :D umpilisäkekin on leikattu.. :wink:

marru
Tonde
5 ja puol vuotta sitten lopetin lihan ja lintujen syömisen, enkä ole sen jälkeen potenu ku pientä nuhaa sillon tällön.
Tosin jos näillä on joku yhteys, ni sit se on varmaan tosi yksilöllistä, koska esmes mun kaverilla tulee pää kipeeks, jossei se saa lihaa muutamaan päivään...

toi kuulostaa minusta aika omituiselta... hmm.
En ole ikinä ennen kuullut moista.

Taas muuten kuulin hehkutettavan, kuinka hyvää liikunnan harrastaminen on vastutustuskyvylle....

Ei muutakun heti aamulla ylös ulos ja lenkille.

maaruli

Tästä taisi löytyä vastaus siihen miksi mun poikaystävä sairastui kun meni armeijaan. Siellä taitaa myös olla kamalan kuiva ilma.. Kun se kuulemma yskiikin siellä jatkuvasti. Ja sekään ei siis normaalisti oo juuri koskaan kipeä. Siellä ei vaan taida voida tehdä paljoakaan asian hyväksi.

Myös mulla taitaa olla aika huono vastustuskyky, oon vähän väliä kipeänä. Oon syöny pitkän aikaa multivitaa ja eilen päätin että alan syödä aktiivisesti gelfilustuotteita. Tai jos laiskottaa niin haen apteekista maitohappobakteereja. :)

miss nurse

mä oon todella usein kipeä, varsinkin virus-peräisiä tauteja jotka loppupeleissä menee keuhkoihin. Noh, viime syksynä menin hengenahdistuksen takia läkärillle niin kas! Astma-diagnoosin sain! se selvittää kuulemma useat sairasteluni ainakin osittai... :?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat