antibiottikuuri - Terveys ja hyvä olo

senjaa

Miten antibiootit ja alkoholi reagoi?
Mikä siin on ettei saa juoda ja syödä antibioottei samaa aikaa?

Kommentit (5)

Laura

Alkoholi saattaa vaikuttaa lääkkeen imeytymiseen ja kuuri saattaa tavallaan keskeytyä. Ja sit tietty jos oksentaa, ni sit vaikuttaa. En sit tiedä mitenkä paljon todellisuudessa se vaikuttaa. Ite en kyl yleensä ole ottanut jos olen kuurilla olllut.

Amalia

Tota kannattaa kysyä apteekista samalla kun hakee tabut. Tai jos ne on jo haettu, kantsii soittaa vaikka Yliopiston apteekin asiakaspalvelunumeroon.

Sasuska

Se menee niin, että periaatteessa vain joillakin antibiooteilla on oikeasti väliä, juoko vai eikö. Muiden kanssa voi ottaa, mutta tosiaan tuo, että jos oksentaa, niin se lääke ei välttämättä ole ehtinyt imeytyä ja silloin pääsee bakteerit jylläämään, kun ei oo lääkettä niitä tappamaan.

Lisäksi mä en kyllä joisi muutenkaan, jos on sellaisesta syytä antibioottikuuri, että on joku flunssa tms. koska silloin on elimistö ja immuunipuolustus jo muutenkin kovilla saati että sitä entisestään heikentää viinalla. Siis meinaan jotain räkäkännejä, voihan sitä lasin tai pari ottaa.

Flagyl (lääkeaine metronidatsoli, en muista muita kauppanimiä) on sellainen antibiootti, jonka kanssa en menisi juomaan tippaakaan viinaa. Se nimittäin aiheuttaa tuon Flagylin kanssa antabus-reaktion, joka ei ole vaarallinen, mutta erittäin epämiellyttävä. Punoitus, pahoinvointi, oksentelu, vapina, vissiin jonkuntason hysteriakin mahdollisia vaikutuksia. Joillakin kuulemma hajuvesi/partavesi aiheuttanut oireita, kun niissä on alkoholia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat