Ruoansulatus (?) - Terveys ja hyvä olo

satuuh

Lisää kuituja suosittelen minäkin. Ja jos vatsa on usein sekasin suosittelen myös maitohappobakteeri valmisteita, joko esim. mehuina, jugurttina yms. tai sit ihan kapseleita/jauheena.

Kommentit (5)

Nannerl

Mustakaan tuo ulostuskertojen määrä ei ole mitenkään epänormaali, mutta jos asioidessa joutuu kovasti ähkimään ja puhkimaan, niin silloin on varmaan jonkinsorttisesta ummetuksesta kyse.

marimma

Äiti ainakin sano että on huolestuttavaa jos pienet lapset ei käy joka päivä kakkoshädällä. Aikuisillakin mun mielestä ihan sama, stressi ja muut nyt tietty vaikuttaa kanssa, mutta jos näitä ei ole niin onhan se melkosen mietityttävää että onkohan nyt kaikki ihan kunnossa :?

SunLion

Minkälaista ruokavaliota harrastat? Syötkö kuituja? Ulosteen tilavuus kasvaa ja liikkuvuus :P paranee kun syöt kuituja...tämän pitäisi auttaa myös ilmavaivoihin, ummetukseen ja sellaseen.

Kannattaa googlata hyviä kuidunlähteitä. Lisää ruokavalioosi mm. ruisleipää ja kasviksia runsaasti.

Toiset lääkärit sanoo ettei joka päiväinen ulostus kuulu välttämättä normaaliin suolentoimintaan....eli hyvä että kuitenkin useita kertoja viikossa käyt.

EDIT: kokeile myös nauttia nestepitoisia ruokia ja juoda enemmän (vettä ja sellasta :P). Jos oot kahvin juojia, sekin tehostaa vatsan toimintaa.

Jadakiss

Onpa vähän nolo juttu, mutta onko normaalia, että viikossa tulee vain noin 2-3 vessakäyntiä (siis sillä isommalla hädällä) ja silloinkin vähän? :D :shock: Mulla on ollut tälleen jo pidemmän aikaa... Tuntuu, että ei ole kyllä ihan toi ruoansulatus kunnossa. Maha usein kipeä ja menee helposti sekasin. Mahakin on ruvennu pömpöttää aika lailla... :? No mutta joo... osaako joku tähän vastata? :D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat