APUA. Miten laittaa ruokaa?!! - Terveys ja hyvä olo

Disturbance

Voi hitto vie,

Tassa se taas nahdaan. Ei mitaan hajua, miten kokata! Osaan keittaa munia ja tehda salaattia ja perunamuusia, mutta siihen se jaakin.

Nyt olisi tarkoitus opetella. Keittokirjoja ei loydy.

Jaakaapissa ei ole paljon mitaan, lahinna vihanneksia. Kauppaan ei paase. Kaapista loytyy jotain, mutta oman ongelmansa synnyttaa
1) kasvissyomista kokeileva poikaystavani jolle pitaisi myos kokata,
2) lihaa, missaan muodossa, ei ole
3) mikrouunia ei ole
4) pastaa ei ole missaan muodossa, riisia voi olla jos etsin
5) kaikenlaista purkkijuttua loytyy kylla, mutta mita niista voi tehda?!
6) leipaa ei ole
7) jos koitan tehda keittoa, mita siihen laitetaan?
8 ) Ei jaksaisi munakasta joka ilta!

Osaan ehka tehda ruskeaa kastiketta... mutta onnistuuko se ruskeista jauhoista? Mita sinne joukkoon laittaa, jos ei lihaa?

Ja tasta pitaisi tulla ihan paivallista, eli pelkka salaatti ei riita...

Pistakaa ihmeessa ideoita ja resepteja ja omia ehdotuksia ja kokemuksia, vaikka ei talle paivalliselle ehdikaan niin mielellaan oppisin jatkoa varten!!!

Sivut

Kommentit (26)

Disturbance

Ei hyvalta nayta.

- Luomumaitoa
- Avomaakurkkuja
- Ketsuppia
- Avokado tai pari
- Tuoretta ananasta
- Omenoita muutama
- Munia
- Tomaatteja
- Vihreita papuja
- Tuoreita pienia punajuuria
- Kesakurpitsa
- Voita
- Purkkipapuja
- Puoli purkkia jotain pastakastiketta
- Soijakastiketta
- Purjoja
- Pari palaa kurpitsaa
- Fetaa, vahan
- Perunoita
- Porkkanoita
- Hunajaa
- Ruskeeta sokeria (ei fariini-)
- Sailykelohta
- Oliivi- ja maapahkinaoljya
- Kastikejauhetta
- Kuivattua ananasta
- Manteleita
- Purkkitomaatteja
- Purkkilinsseja (en oo koskaan maistanut linsseja!)
- Purkkiporoa ja puolukkahilloa
- Jotain salaattia.

Uh huh.

Rixuliini

En minäkään koskaan oikein mistään ohjeista kokkaile..
Tuo sinun valikoima vaikuttaa hyvältä, meillä ei taida löytyä edes noin paljoa tavaraa kaapeista. :lol:
Eli teet vaan niin että kaikkea mahdollista mistä itse tykkät niin pannuun, ja saat aikaan hyvää pataa. Mausteita sekaan tietenkin, ja sitten vaikka salaattia lisukkeeksi!
Ja tuo vihannessosekeitto on myös hyvää, jos vaan sattuu sauvasekotin löytymään.

Elma

Ei liity asiaan, mutta onko totta, että Australiassa ruoka, siis aivan perusruoka-aineetkin, maistuvuu täysin erilaiselta kuin Suomessa?

Joku maailmaa nähnyt joskus väitti, että ruoka on Australiassa monesti ihan erimakuista kuin sama ruoka Euroopassa.

Lania

Oon harjaantunu tekeen jämäruokia. Kaapista kaikki liikenevä -peruna, sipuli, porkkana, paprika, kesäkurpitsa, sienet, tomaatti, purjo, feta, jauhelihakastikkeen jämät, mikävaan- vuokaan. Pakkasesta sekavihanneksia, katkarapuja, mitä vaan, kaapeista riisiä, makaronia, tonnikalaa, papuja, edelleen mitä vaan.

Ei aavistustakaan miten jotain uunivuokaa "oikeesti tehään", mutta yleensä vaan ensin lämmitän/valmistan (esim jauheliha) ruokaa jotenkin, sitten isken vuokaan ja uuniin. Mausteita ja vähän juustoo päälle ni se on siinä. Ei ehkä kuulosta aina herkulliselta, mutta jos iskee mukaan kaikkee mistä tykkää, niin harvoin siitä pahaa tulee.

Jos taas haluan ihan oikeesti opetella tekeen jotain "oikeita" ruokia ja aterioita, niin sitten vaan katon kirjasta että miten se suunnilleen menee, ja kokeilen. Tai keksii ite, miten ja missä vois yhdistää ne aineet mitä tykkää syödä. Ja taas kokeilemalla oppii.

Rahel

Punajuuret, perunat ja sipulit suikaleiksi ja voideltuun vuokaan. Ripottele väliin mausteita (suolaa, mustapippuria ja vaikka jotain yrttiä, esim. rakuunaa jos sattuu löytymään) ja feta, päälle tilkka maitoo (jos on kermaa, niin aina parempi). Salaatti ja kaikki tuore yhteen, voit lykätä sekaan myös papuja jos haluut.

Rahel

Lisää vinkkejä: Porosta voi tehdä mureketta, jos sen sekaan laittaa mausteita, munia ja korppujauhoja. Sen lisäksi keitettyjä perunoita ja porkkanoita (porkkanat voi maustaa hunajalla). Puolukkahillo sopii poron kanssa.

Jälkkäri: Ota pari munaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ruskean sokerin kanssa ja valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Jauha mantelit. Yhdistä vaahdot ja mantelijauhe varovasti sekoitellen. Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperia tai voitele se. Pohjalle tuore ananas paloina ja päälle taikina. Paista uunissa.

Teen opiskelun ohella duunia kokkina. :D

Fansku

Joo no kastiketta ei ainakaan tehdä niin, että rasva laitetaan tulikuumalle levylle kattilaan!! Sen olen kokeillut eilen ja kun kattilassa ei ollutkaan enää keltaista rasvaa sulaneena vaan sen sijaan mustaa liejua kattilan pohjalla niin ihmettelin ääneen että oliko tää kattila näin likanen??? Vaikka se ei selvästikään ollut likanen kun aloitin. Kyllä siinä mies taas totesi, että hän ei kyllä hämmästy enää mistään kun olen kerran patakäsineet (vai mikä niiden nimi on) tulessakin keittiössä hillunut! Mutta ihan vinkiks muille, että ei siis tulikuumalle levylle tai sitten nopeaa toimintaa ja muita aineksia nopeasti, ettei rasva ehdi palaa! :wink:

zizi
Disturbance

Osaan ehka tehda ruskeaa kastiketta... mutta onnistuuko se ruskeista jauhoista? Mita sinne joukkoon laittaa, jos ei lihaa?

!

Mun henkilökohtanen suosikko on nykyään pavut ton ruskeen kastikkeen kanssa. Teen miehelle jauhelihakastiketta ja sit itselle sellasta kasvisversiota. Eniten tykkään valkosista pavuista tomaattikastikkeessa, mutta muutkin käy. Yksinkertasta ja hyvää...

taki
Disturbance
Ei hyvalta nayta.

- Luomumaitoa
- Avomaakurkkuja
- Ketsuppia
- Avokado tai pari
- Tuoretta ananasta
- Omenoita muutama
- Munia
- Tomaatteja
- Vihreita papuja
- Tuoreita pienia punajuuria
- Kesakurpitsa
- Voita
- Purkkipapuja
- Puoli purkkia jotain pastakastiketta
- Soijakastiketta
- Purjoja
- Pari palaa kurpitsaa
- Fetaa, vahan
- Perunoita
- Porkkanoita
- Hunajaa
- Ruskeeta sokeria (ei fariini-)
- Sailykelohta
- Oliivi- ja maapahkinaoljya
- Kastikejauhetta
- Kuivattua ananasta
- Manteleita
- Purkkitomaatteja
- Purkkilinsseja (en oo koskaan maistanut linsseja!)
- Purkkiporoa ja puolukkahilloa
- Jotain salaattia.

Uh huh.

Sähän voit tehdä vaikka mitä! Oikein gourmet ainekset sulla ainakin on.
-keitto:linsseistä, kesäkurpitsasta, (tomaatteja, jos punaisia linssejä), liraus maitoa
-Tee lohkoperunoita(helppoja ja nopeita)->oliiviöljyä ja mausteita, tarjoa fetan ja paistetun lohen kanssa
-Salaatti:porkkanaraastetta ja hunajaa
-jälkiruoka: pilko ananasta ja omenoita pannulle voin, sokerin ja rouhittujen manteleiden kanssa.

((tää tulee nyt varmaan vähän myöhässä))

Jzzu
Dubyamoa
heh, voisin tulla tänne myös epätoivoilemaan: eli miten tehään keittoa? siis tiiän kyllä mitä aineksia keittoon voi laittaa mutta mitä se liemi on? vettä? miten sen saa maistumaan joltain?

Liha-, kana- tai kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ennen muita aineksia.
Yleensä maustaa sopan muuten aika sopivasti mutta suolaa voi vielä maun mukaan lisäillä. :wink:

Disturbance

Toi manteli-ananas-sosso kuulostaa taivaalliselta... :P Meilta on nyt puolet noista mun luettelemista aineista jo loppu, mutta taidan koittaa tota heti ku saadaan taas manteleita!!

Ja en oo varsinaisesti huomannut ruoka-aineiden maussa eroa suomalaisiin. Tietysti taalla syodaan paljon enemman tuoreita vihanneksia ja hedelmia kuten just toi tuore ananas, mitka ois kotimaassa ihan hirveen kalliita. Ja ne kaikki on taalla myos ihan hyvia, kun on viela tuoreitakin, ja kun meian perheessa syodaan vain luomua! Mitahan kaikkea eksoottista se maailmaa nahnyt kaveri oli sitten koittanut? Sen voin sentaan sanoa, etta kaikki ruoka Englannissa on aivan kuvottavaa, jos kaupasta ostat valmiina. Ruoka-aineitakin on erilaisia naftinlaisesti valikoimissa, kuten jugurtti, juusto ja leipa! Kaupan ruoka onkin ainoa, mita kovasti Suomesta kaipaan :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat