Reseptivinkit - Terveys ja hyvä olo

bella

ositteesta http://nanninreseptit.blogspot.com/

löytyy paljon reseptejä karppaajille. Monet ainakin kuulostavat kovin hyviltä :D

Sivut

Kommentit (45)

bella

Viimeisimmästä cosmosta bongattu resepti, joka vissiin sopii myös hiilihydraattitietoista ruokavaliota noudattaville (oikaiskaa, jos olen väärässä :wink: )

Lohiomeletti salaatin kera(tai ilman) 2lle

4 kananmunaa
2 rkl vettä
½ tl suolaa
2 tl hienonnettua persiljaa
2 tl oliiviöljyä
4 palaa kylmäsavustettua lohta (halutessasi voit korvata lohen emmental-juustolla tai palvikinkulla)
Pippuria

Sekoita kananmunat, vesi, suola ja persilja ja paista oliiviöljyssä teflonpannussa. Omeletti saa jäädä hieman löysäksi pinnalta. Viipaloi lohi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Käännä omeletti ja puolita se. Asettele lohipalat omeletin päälle. Tarjoile salaatin kera. Tai ilman.

Itse en ole vielä kyllä kokeillut, mutta kuulostaa sen verran hyvältä, että taidan vielä kokeillakin! :D

figaro

Kun meitä täällä on niin moneksi ja vielä enemmän niitä, jotka kenties koittavat kevyellä ruokavaliolla päästä eteenpäin niin..

Nii-in.. Iskekääs hyväksi koettuja ja makoisia reseptejä tänne näkyville :D Rixuliinilta tulikin jo vallan mainio pellavaleipästen ohje tuonne Laihdutusrinki-threadin alle ;)

blaah:)

Tuota hiilaridiiettiä silmälläpitäen tämä on erittäin hyvä resepti. Myös vähärasvaiseen diettiin sopiva, koska kana on tunnetusti vähärasvaista.

Ja tuopahan nuo erilaiset mausteekin hieman jotain uutta :D

Noin 1 1/2 kg:n painoinen patavalmis kana
yksi sitruuna
suolaa ja valkopippuria
yksi tuore rosmariinin oksa hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä

Puhdista kana hyvin.
Pese sitruuna erittäin hyvin mutta älä kuori sitä, vaan pane se kokonaisena kanan sisään ja lisää sinne myös suola ja pippuri ja ompele kana sitten kiinni.
Tee sitten rosmariinista ja suolasta seos jonka hierot kanan päälle (joka paikkaan). Sen jälkeen voitele laakea pata öljyllä (padan pitää siis olla uuninkestävä) ja pistä lintu astiaan ja ruskista levyllä joka puolelta. laita kana sitten padassa 175 asteiseen uuniin ja kypsennä puolitoista tuntia.
Sen jälkeen kuin otat kanan pois uunista avaa ompeleet ja ota sitruuna pois. Kaada sen jälkeen viini paistoastiaan ja keitä muutamia minuutteja. TARJOILE LÄMPIMÄNÄ.

Tiedän että tämä kuulostaa kovatöiseltä, ja vie aikaa jonkin verran, mutta mulla on ainakin kaikki vieraat aina kehuneet tätä aivan kamalasti :D

blaah:)

Tätä teen yleensä tuon kanan seuraksi johtuen lukuisista kasvis syöjistä tuttavapiirissäni :D

Tämäkin on aika vähärasvaista ja sopii käsitykseni mukaan hiilaridiettiin

kolme kypsää tomaattia
kuusi punaista ja keltaista paprikaa
reilu 1/2dl hyvää oliiviöljyä
yksi sipuli viipaloituna
kaksi valkosipulinkynttä hienonnettuina
suolaa oman maun mukaan
tuoretta (mielellään) oreganoa ja basilikaa oman maun mukaan.

Upota tomaatit ja paprikat muutamaksi SEKUNNIKSI kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja kuori ne. Paloittele tomaatit ja poista siemenet paprikoista, jonka jälkeen viipaloi ne.
Pehmitä sipuli ja valkosipuli öljyssä kohtalaisella lämmöllä (ei kiehuva) Pistä joukkoon paprikasuikaleet, mausta suolalla ja hauduta muutaman minuutin ajan. Sitten lisää tomaatit ja oregano. Peitä astia kannella. Alenna lämpöä ja anna hautua noin puoli tuntia, välillä sekoittaen. Ripottele sitten sekaan hieman basilikaa ja anna hautua vielä muutaman minuutin. Pistä muhennos kulhoon ja tarjoile.

blaah:)

No nythän mä ihan innostuin :D Itse rakastan kokkailua ja käytän paljon äidin vanhoja reseptejä, joita sitten pyrin itse muuttamaan terveellisemmiksi.

Ja tässä sitten vielä yksi erittäin vähähiilihydraatinen ruoka (hiilihydraatteja yht. 6 grammaa!!!), joka on myös vähärasvainen.

Kolme rkl oliiviöljyä
yksi pieni sipuli ohueksi viipaloituna
100g keittokinkkua uhuina suikaleina
500g herneitä
Suolaa ja mustapippuria
1 1/4dl kiehuvaa vettä
2rkl hienonnettua persiljaa

Hauduta kinkkua ja sipulia öljyssä kohtalaisella lämmöllä, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitten joukkoon herneet, suola, pippuri, ja kiehuva vesi ja hauduta ilman kantta kunnes herneet ovat pehmeitä.
Laita ruoka sitten tarjoiluastiaan ja ripottele päälle persiljaa.

Rixuliini

Hetkinen, jos tuon edellämainitun reseptin herneet ovat kuivattuja, niin silloin pelkkien herneiden hiilaripitoisuus on vähintään 240 grammaa!!!
Ja jos ovat ns. tuoreita tai pakasteesta, niin silloin herneiden hiilaripitoisuus on 50 grammaaa.
Itse yritän vältellä herneitä nimenomaan niiden korkean hiilaripitoisuuden takia.
Nämä kaikki voi tarkistaaa www.fineli.fi.

blaah:)

Ahaa.. Mä kävin taas katsomassa tuon joltain toisilta nettisivuilta.

No hyvä että tuo tuli sitten selväksi, niin ei tule itsekkään enää syötyä tuota ruokaa :)

sumac

Tuntuu hullulta, että joku jättää syömättä jotain herneitä sen takia kuinka paljon (?!) niissä on hiilareita. Ensinnäkin nehän on terveellisiä ja jos niistä tykkää, niin antaa mennä vaan :D .

sumac

Sitte liikkuu sen verran enemmän, että saa kulutettua ne muutamat herneet :D. Minusta vaan tuntuu jotenkin niin hullulta noin tarkasti miettiä jotain syömisiään. Tietysti jos on tapana syödä ihan kauheet määrät kaikkea mahdollista, niin voi olla tarpeellista miettiä kuinka monta hernettä saa syödä.

Rixuliini

Jos olet aiemmin seurannut tätä, tai laihdutusrinki keskusteluja, niin olet varmaankin huomannut, että täällä halutaan nimenomaan niitä vähähiilihydraattisia reseptejä. Ja jos herneet eivät sellaisia ole, niin eikö koko reseptiltä putoa silloin pohja?
Liikun kyllä, ja myös katson mitä suuhuni laitan.
Kyse ei nyt ole siitä että; "iik, söin kolme hernettä, mitä teen?!?", vaan siitä, että esimerkiksi em. reseptiin herneitä olisi tullut 500g, eli aika paljon. Vaikka tuskin kukaan sitä määrä päivässä söisi. :wink:
Ja kaikessa on muuten olemassa kultainen keskitie. Minusta se, että katsoo eri ruoka-aineiden ravintosisältöjä, ja sen mukaan tekee päätöksensä mitä syö, mitään "hullua"...Tietenkin meitäkin löytyy joka lähtöön.
Hyvä jos sinä voit syödä mitä haluat, ja olematta kiinnostunut siitä mitä syöt!

kuunlapsi

tyhmä kysymys.. mutta kuinka paljon hiilareita/100g tuotetta on paljon?
(näin hyvin on kokkikoulun opetukset jäänyt mieleen...)

muttamutta. kokeilin tuota pellavaleipää mikä tuolla laihdutusringissä kerrottiin, tein siitä sellaisen "pitsa" version,
kaalia, sipulia, paprikaa ja kinkkusuikaleita ja päälle savujuustoraastetta ja että tuli hyvää.
että kannattaa kokeilla omia versioita kaikesta:)
(en tosin tiedä kuinka 2terveellistä" tuo loppujen lopuksi on mutta hyvää se ainakin oli..)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat