Miten aitous selville? - Muoti ja kauneus

nelma

Löysin kirpparilta Chloén laukun. En siis todellakaan usko että kirppareilta löytyy kivalla hinnalla kalliita merkkilaukkuja, mutta tämän kohdalla rupesin pohtimaan olisiko mahdollisuuksia kuitenkin. Laukku vaikuttaa olevan oikeaa nahkaa ja se vaikuttaa erittäin hyvälaatuiselta. Saumat eivät retkota, langanpäitä ei näy ja laukku vaikuttaa kestävältä. Miten voisin selvittää laukkuni aitouden (vaikka piraatti se varmaan onkin)?

Kommentit (11)

twix

Maateriaalit on paremmat ja ompeleet huolellisemmin tehty. Tutki etenkin laukun sisusta ja kaikki taskut. Saumoissa on usein moninkertaiset ompeleet mikäli on kyse laatutuotteesta. Lanka on paksumpaa ja vahvempaa eikä tosiaan repsota mistään, edes laukun sisäpuolelta. Kyllä halvalla tehty näyttääkin halvalla tehdyltä. Aito nahka tuoksuu erilaiselta kuin tekonahka, ainakin mun mielestä.

zanzibar

merkki laukuissa on myös aitous leimoja, metalli laattoja tai nahkaan painettuja tekstejä, tosin chloésta en tiiä.. ja jos sen on aitoa nahkaa niin kyllä se varmaan aito on sillä nahkasia piraatteja on vaikeampi tehdä ja niin kallista että jää yleensä väliin.. ja voit etsiä jostain virallisia kuvia samanlaisesta laukusta niin niissä yleensä esitellään ne aitouden paljastavat kohdat.

Emmily_

Iiks, toivottavasti!! :)

Edit: Tämmösen tekstin löysin netistä..:
"Nahka ei ainakaan vuoden 2005 laukuissa ole tasaista ja kiinteää, vaan se on todella pehmeää ja "textured" eli rakeisen oloista. Aito laukku myöskin "romahtaa kasaan" ellei sitä ole täytetty jollakin. Lukko on uudemmissa laukuissa tosin jonkin verran kevyempi.

Metalliosat ovat todellakin mattapintaisia (poikkeus hopeisella lukolla olevat laukut, kuten sinivihreä mousse), ja lukossa teksti "Chloé" on keskellä. Huom! Vetoketjut ovat aina hopeisia, mutta niissä voi olla sekä YKK-teksti tai sitten ei, riippuu laukun väristä ja valmistuserästä. Laukun sisätaskusta löytyy numerokoodi luonnollisen väriselle nahalle painettuna, koodi vaihtelee värin ja kauden mukaan. Omassa syksyn 05 Paddingtonissa (punainen) koodi on 03-05-53, mutta koodi voi olla pidempi tai sisältää myös kirjaimia.

Chloé-leimat nahassa ovat todella tarkkoja ja teräväreunaisia. Lukoissa käytetyn ompeleen kallistus vaihtelee - toisissa laukuissa ommel on lähes suora, toisissa se kallistuu enemmän. Aidon laukun pystyy tunnistamaan kuvista todella helposti, ja kuvat voi tosiaan lähettään Purse Forumille (kts. alempana) tunnistusta varten. Tuomion saa yleensä parissa tunnissa!

Suosittelen osoitetta www.purseblog.com ja sen keskustelufoorumia Purse Forum, jossa on Chloé laukuille oma osasto ja jopa erityinen tunnistusthread, jonne voi postata kuvia. Itse tunnistutin huuto.netistä ostamani Paddingtonin aitouden siellä, vaikka tiesin myyjän 100 % luotettavaksi."

Edit 2: Ja tässä vielä pari linkkiä:
http://reviews.ebay.com/Chloe-Buying-Authentic-Requires-Research-Guide-I...

http://reviews.ebay.com/Chloe-Buying-Authentic-Requires-Research-Guide-I...

nelma

Kyllä tuo tosiaan erittäin hyvin tehdyltä vaikutti, ja oikealta, paksulta nahkalta.

Chloè löytyy painettuna läpästä, mutta kyllähän niitä piraateissakin aina näkee. Koitin tutkailla nettikauppoja, mutta ainakaan ihan äkkiseltään ei löytynyt. Voihan tuo olla vaaanha malli.

Huih, jos tuo on oikea... :lol:

Carmencita

Ei ihan suoraan sitä, mitä aloittaja kysyi, mutta että kyllä kirpparilta voi aidon laukun löytää :wink: Mä ostin 20 egellä Diorin laukun, erittäin hyvälaatuinen, sisämateriaalissa Diorin tekstejä, vetoketjuhenkseleissä logo, aitoa nahkaa. Ja tosiaan tuo, että kaikki saumat yms. on ok. Mun tapauksessa kyllä samalla myyjällä (oli itsepalvelukirppis, joten en päässyt häntä näkemään) oli LV-tavaraakin ja TopShopia ja Burberryä. Suurin osa aika kuluneita ja halvalla hän ne myikin, mutta siis ilmeisesti vähän varakkaampi ihminen ja päätti sitten laittaa pikkurahalla eteenpäin. Emmäkään raaskisi mitään 400 €:n laukkua roskiin heittää, kun se alkaa olla lievästi sanottuna käytetyn näköinen. (Toi mun ostamani kappale oli kyllä täysin uuden näköinen, ilmeisesti malli ei miellyttänyt tms.) Eli ehkä voit päätellä jotain myyjän tarjoamista muista tavaroista?

zanzibar

^ pelkeimpä veikkaisin aitoa.. ei kaikille oo niin justiinsa millä hinnalla vanhat kamansa pois myy jos ei rahasta ole pulaa.. monesti jo se erottaa halvat piraatit että merkki on kirjotettu oikein..

Carmencita

Toivottavasti tämä ei mene moderaattoreiden mielestä mainostamiseksi, mutta tuolla blogissani on kuvia hankkimastani laukusta. Pistin pienen yleisöäänestyksen pystyyn, kun aloin nelman viestin johdosta epäilläni laukkuni alkuperää :lol: Epäilyttää siis lähinnä se, onko Diorilla ylipäätään tuontyyppisiä laukkuja? Vai voiko tuo olla jotain viime vuosituhannen mallistoa, kun nämä nykykappaleet on aika paljon räikeämpiä yksilöitä? Mitä mieltä?

http://tinkasuniversum.blogspot.com/

zanzibar

siis onhan diorilla ihan perus laukkujakin.. ja etenkin tuo läpyskä sisällä on aika hyvä pikku yksityis kohta joka näyttäis aidolta, vaatis turhaa hommaa värentäjiltä ni ei ne oikein tuommoiseen lähtis.. että mun mielipide on että olis aito.. ja jos tulee oikein "agressiivisia" ei varmaan oo aito kommentteja ni pistäisin ihan vaa sen piikkii et joillain on se periaate et aitoo ei voi kirpparilta löytää.. tietenki jos joku paremmin tietää ni eri asia..

Carmencita

^ Kiitti Z mielipiteestäsi! Vatvon tätä asiaa lähinnä siksi, etten koskaan voisi kuvitella tietäväni laukkuani varmaksi feikiksi ja kulkevani silti sen kanssa pitkin kaupunkia... *noloa* :lol:

Pennsylvania

Ostin tänään kirpputorilta naurettavan pienellä summalla aivan ihanan Diorin satulalaukun, jota pyörittelin vaikka kuinka kauan ja yritin kyseenalaistaa aitoutta, mutta aikalailla kaikki merkit viittaavat siihen, että aito se on. Tunnistuskoodikin löytyy, minäpähän en vain tiedä, mihin sen koodin voi laittaa aitouden selvittämiseksi. Anyone? :)

Huomenna kipaisen sinne ruokatunnilla uudelleen, ja käyn hakemassa pois yhden Louis Vuittoninkin. Jos se on aito, saan varmasti siitä ne muutamat eurot takaisin, jotka siihen nyt sijoitankin, vaikka tulisinkin siihen tulokseen, etten välitä siitä niin hirveästi.

Se osasto oli kyllä ihan täynnä Dioria, Vuittonia, Hilfigeriä, Armania yms. Ja varmaan kallein tuote oli 50 euroa, upeita mekkojakin löytyi jollain 15 eurolla. Harmi, että oltiin ko. osaston pitäjän kanssa eri kokoisia sekä kropasta, että jaloista, eli laukut olivat ainoa tarjonta, jota ihan kunnolla ostoaikeissa pääsin tutkiskelemaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat