UUSI ULKOMAALAISLAKI - Yleinen keskustelu

Tuhkimo II

Hallituksen seuraavan 17.2. järjestettävän täysistunnon aiheena on http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/organisaatio/taysistunto/... esitys laeiksi ulkomaalaislain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta.

Hassua, että http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=HE+166/2007&base=erhe&... tällaista, äärimmäisen hätiköidysti kokoonkursittua lakia runnotaan väkisin läpi eduskunnassa, eikä valtakunnanmediat pidä uutisoimisen arvoisena siitä kertomista.

Yritänkin herättää keskustelua ja kysyä, miltä sinusta tuntuu, että nenäsi edestä ollaan päättämässä sellaisen lain voimaansaattamisesta, jonka suurimmat epäkohdat ovat mm. seuraavat:

- Rötöstelleelle ulkomaalaiselle voidaan myöntää jatkuva oleskelulupa, jos maasta poistaminen ei ole hänestä riippumattoman teknisen esteen vuoksi mahdollista.
- Karkotettavalle turvapaikanhakijalle voitaisiin myöntää jatkuva oleskelulupa humanitaarisen suojelun perusteella. (karkotus on muuten eri asia kuin käännytys, karkotuksen saadakseen täytyy olla melkoinen kriminaali)
- Lakiesityksen perusteluissa tekninen este voisi olla esimerkiksi liikenneyhteyksien puuttuminen, matkustusasiakirjojen puuttuminen tai se, että vastaanottajavaltion viranomaiset suhtautuvat kielteisesti hänen tuloonsa.

Tarkennan kysymystä vielä siten, että miltä sinusta tuntuu tällainen lakiesitys sen tosiasian valossa, että esimerkiksi http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg ulkomailla syntyneet tekivät yli puolet Helsingin raiskauksista vuonna 2007. Yli puolet!

Niin, miltä tuntuu kun tällaisten ihmisten osuutta Suomessa halutaan väen vängällä ja suomalaisille siitä kertomatta lisätä?

Kommentit (3)

omaruru

Ainakin tuossa Esityksen pääasiallinen sisältö- kohdassa puhutaan tilapäisestä oleskeluluvasta (ei jatkuvasta) ja maasta poistamisesta (ei karkottamisesta). Täytyy kyllä sanoa etten jaksanut koko esitystekstiä lukea, joten en ehkä lähtisi mitään kauhean tiukkaa mielipidettä nyt muodostamaan.

(Maahanmuuttoa ei minusta ole järkevä väkisin lisätä eikä vähentää, olennaisempaa olisi pitää huolta siitä, että jo maahan tulleet pääsisivät mahdollisimman nopeasti jaloilleen. Vastaanottokeskuksille pitäisi ohjata lisää rahaa, jotta niillä olisi kunnon resurssit toimia. Tunnen muutaman alaikäisen nuoren, jotka ovat asuneet vastaanottokeskuksessa, ja olen käynytkin siellä. Aika ankeat olot siellä on, täällä päin se sijaitsee vanhassa mielisairaalassa... Hups, nyt meni vähän ohi aiheesta. :oops: )

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat