Löytöeläimet - Yleinen keskustelu

zera

Onko kukaan hankkinut lemmikkiä löytöeläintalosta? Te, jotka olette hankkineet, ois kiva kuulla minkälaista on ollut, miten on sujunut koulutus, sisäsiistiksi opettaminen jne?

Siskoni hankki kaksi koiraa tuolta viron koiratarhalta ja olen alkanut itsekin tutkiskella noita koiratarhojen sivustoja. Alkoi todella surettamaan niiden kohtalo. En hankkisi koiraa sieltä sen vuoksi, että olisi halpoja vaan siksi, että haluaisin antaa jollekin raukalle uuden kodin ja onnellisen loppuelämän.

Mitä mieltä löytöeläimen hankkimisesta?

VIRO

http://www.pelastetaankoirat.com/
http://www.rekkurescue.com/
http://www.pets.ee/fi/
http://paidenpakolaiskoirat.nettisivut.fi/

ESPANJA
http://www.kulkukoirat.com/
http://www.espanjankoirat.com/

VIIPURI
http://sitebuilder.viipurinkoirat.fi/page1.aspx

SUOMI
http://www.boondocks.fi/
http://www.loytoelaintalo.fi/

Sivut

Kommentit (21)

TaskuMyy

Kaveri haki jätkänsä kanssa(nyk. eronneet) Virosta kissan, tai no se kissa tuotiin Suomeen ja hakivat sen Helsingistä.
Hyvin on kotiutunnut ja todella kiva kisu :)

SinRuid

Jos vielä joskus koiran hankin, niin se on ehdottomasti löytöeläin. Ja mitä todennäköisemmin ulkomailta, täällä Suomessa kuitenkin on tuo "tarjonta" pienempi (ja hyvä niin).

Kepatäti

Mäkin tahtoisin joskus ottaa rescuen, mutta tällä hetkellä tiiän, että ei yksinkertaisesti rahkeet riittäis. En uskaltais edes ottaa aikuista koiraa vaikka kuinka tietäisin sen tulevan hyvistä oloista, kun ei sitä kuitenkaan tiedä, miten sopeutuu uusiin oloihin. Puhumattakaan sitten, että ulkomailta jostain tarhasta koiran, jonka taustasta ei yleensä joko ole tietoa tai sitten se tausta ei ole mukavaa kuultavaa.

Ihailen siis ihmisiä, jotka tälläiselle eläimelle kodin pystyvät tarjoamaan ja toivon mukaan joskus olen yksi heistä. Tällä hetkellä kuitenkin jo pennusta kunnon koiran kasvattaminen on niin iso haaste etten siihen kaipaa enää lisä"riskejä". :)

Mutta jos tietoa, taitoa ja oikeanlaiset olosuhteet on niin siitä vaan! :)

Vierailija

[-=iitu=-]

Itse otin toisen koirani sen ollessa neljän vanha. Otin sen eräältä perheeltä, jolla ei ollut erinäisistä syistä mahdollisuutta pitää sitä. Parempaa koiraa saa kyllä hakea! Se on nykyisin todella tottelevainen ja kuuliainen koirakansalainen. Sopeutui meille muutamassa päivässä. Aion ottaa seuraavan koirankin rescuena, mielellään ulkomailta.. Tsemppiä koiranhankintaan! :D

marimma

Mua häiritsee että niistä elukoitten hankkimisista tehdään niin kamalan vaikeeta. Ihmekkös jos on eläinkodit täynnä elukoita ja resurssit alkaa hupenemaan.
Elukkaa ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman että menee/on yhteydessä eläintaloon ja sitten ne kaikki rokotuspakotteet ja kaikki muut. En enää edes muista mitä kaikkea niitä oli. Niihin on joka tapauksessa jääny mun elukoitten hommaamiset niitä reittejä. Mä mielummin otan näitä ilmasia elukoita joita muut niin paheksuu.

Deify

Mun mielestä on taas ihan hyvä et on tiettyjä kriteerejä varmistamaan että eläin tosiaan saa huonon kohtelun jälkeen hyvän kodin. Ei niitä voi kenelle tahansa luovuttaa.

marimma
Deify
Mun mielestä on taas ihan hyvä et on tiettyjä kriteerejä varmistamaan että eläin tosiaan saa huonon kohtelun jälkeen hyvän kodin. Ei niitä voi kenelle tahansa luovuttaa.

No joo, mutta mä vielä ymmärrän että ne eläinkodissa leikataan ja rokotetaan jne ja että niistä sitten peritään maksu. Mutta että jos se lähestulkoon velvottaa kissan koko iäks olemaan yhteydessä eläinkotiin niin HUHHUH

Deify

Ainekin täällä päin ei todellakaan velvoiteta pitämään yhteyttä koko ikää. Ja se yhteydenpito ei ole päivittäistä, eikä edes kuukausittaista. Tuskin sitä kenenkään kiusaksi tehdään, vaan ihan eläimen parhaaksi.

zera

Mä pitäisin kyllä mielelläni yhteyttä siihen koiratarhaan, josta koirani aikoisin hankkia. Lähettelisin kaikkia kirjeitä ja kuvia sinne. :D

tata

Me otettiin (tai porukat, mut luen itteni edelleen "meihin" vaikka omillani olenkin :D ) nykynen koira perheeltä, joka ei voinu pitää sitä enää. Sopeutu hyvin ja nyt ollu jo monta vuotta meiän perheen jäsen :)

Jesssi-

Olen harkinnut että joskus(en siis todellakaan vielä vaan joskus tulevaisuudessa)hankkisin lemmikin,siis koiran tai kissan,ja nimenomaan löytöeläimen.Tosin ne riskit on aika suuret mutta...Jotenki se ajatus että sillä antais kodin jonkun hylkäämälle eläimelle on ihana :) Minuu ei kyl vois vielä viedä mihinkään löytöeläintaloon,kävis liikaa sääliksi ne raukat siellä ja haluisin heti moooonta kissaa ja koiraa ja vaikka mitä :lol:

Nyytikki

Meidän katti on otettu Mikkelin löytöeläintalolta, MESYltä. Heidän toimistaan pelkästään kiittämistä. Ruokkivat ja hoitavat tarkoin, tenttaavat hieman kissan ottajia ja mikä tärkeintä: eivät anna kissoja ilmaiseksi minne vain.
Tietenkin meillä on ilmoitusvelvollisuus, jos kissa joutuisi vaihtamaan kotia tai se kuolisi äkillisesti. Ja jestas, tietenkin kissa rokotetaan ja steriloidaan/kastroidaan.

Olen saanut soittaa heidän päivystyspuhelimeensa ihan milloin vain, kun on ollut kysyttävää ja aina olen saanut hyviä neuvoja. Pennun rokotukset, sterilointi ja huolto noin 80 eurolla ei tosiaan ole paljoa, kun pelkästä steriloinnista jo joutuisi muuten maksamaan tuon verran.

Minusta eläintalon toiminta tosiaan antaa enemmän kuin ottaa - olen omasta tahdostani lahjoittanut sinne toisinaan rahaa ja lähettänyt joulukortteja, muuten kissan perään ei ole kyselty.

Ja kissat yleensä oppivat viiden viikon iässä jo sisäsiisteiksi, jos ei ole jo valmiiksi, eläintalolla kouluttavat. Meillä ongelmana oli, että kissamme tuli niin nuorena (7vkoa) eläintalolle orpona, että se ei ollut tutustunut muihin kissoihin ja myöhemmin sähisi jokaiselle, kun ei oikein tiennyt mitä ne olivat. Otimme kuitenkin toisen kissan ja johan selkisi, eli ei ongelmia.

Kissa on ollut erittäin sopeutuvainen uusiin paikkoihin ja tilanteisiin, myös matkustamiseen, kun on pennusta asti ollut siellä sun täällä ja matkustellut. Rohkea on myös, mutta samalla niiiin hellyydenkipeä... :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat