Vesilasku - Yleinen keskustelu

Mariposa

Asuuko kukaan forumilaisista pääkaupunkiseudulla rivitaloasunnossa n. 55-65 neliömetriä?

Kysyn, koska saamme puolen vuoden välein noin 100 euron lisälaskuja taloyhtiöltämme omasta vedenkäytöstämme. Kaikki muut 22 asuntoa, jotka taloyhtiömme käsittää saavat aina pelkästään palautuksia (jotain 5-10 eurin suuruisia).

Siis vedestä maksetaan joka yhtiövastikkeessa aina sama summa, joka puolen vuoden välein tarkistetaan vesimittarien luvun yhteydessä.

Meitä on kaksi ihmistä ja käymme kerran päivässä suihkussa ja astianpesukone päällä noin kerran viikossa ja samaten pyykinpesukone.

Vesimittarimme on jo kertaalleen vaihdettu, mutta ei auttanut. Vesilaitoksen mukaan mittarin mukainen veden kulutuksemme vastaa nelihenkisen perheen veden kulutusta omakotitalossa.

Taloyhtiö pisti viimeisimmän lisälaskun jäihin, koska vaadimme jonkinlaista tutkimusta asiaan. Tutkimuksen tekemisestä vastattiin seuraavaa: mikäli joku vuoto löytyy, taloyhtiö maksaa tarkastuksen. Mikäli vuotoa ei löydy (ns turhaan revitty auki), niin joutuisimme itse maksamaan ko. tutkimuksen. Emme ole toistaiseksi vastanneet asiaan mitään, ja lasku on edelleen jäissä. Aikaa on kulunut noin 3,5 kuukautta laskun saapumisesta.

Muilla kokemuksia vesimaksuista?

Kommentit (12)

nakymaton_ninni

Pakko tuossa on joku virhe olla, ei kaksi ihmistä voi käyttää noin älyttömiä määriä vettä. Mulla oli vanhassa asunnossa vesimittari, kävin päivittäin suihkussa ja välillä kylvyssä, siltikään ei vesimaksua tullut kuin se 10 e kuussa.

Toi asia kannattaa ehdottomasti tutkituttaa ja selvittää.

figaro

Juu.. täällä vesimaksu on ollut muutaman kympin kuukausien aikavälillä ja asutaan okt:ssa kahdestaan. Ei ole ihan normaalia tuo teidän touhunne..

ynnej

Mulla ei oo vesilaskusta mitään kokemusta mut munkin mielestä kuulostaa vähän oudolta et teiltä laskutetaan niin paljon... Pakko siinä jotain vikaa on olla :?

Mariposa

Ollaa yritetty vaikka mitä. Ollaan pidetty kirjaa joka aamu ja joka ilta (siis aivan hulluuteen asti) vesimittarin lukemista ja yllättävän kovaa tahtia menee mittari eteenpäin. Täytyy katsoa, kun lähdemme joulun välipäivinä 3 vuorokaudeksi pois, että onko mittari liikkunut eteenpäin.

Mutta en tiedä, toimiiko taloyhtiössä oikein, sillä isännöitsijä on aika omituinen.

Meillä oli tuossa jokin aika sitten niin, että mikäli toinen meni ensin suihkuun ja oli siellä n. 5 min, niin seuraavalle suihkussakävijälle ei sitten enää riittänytkään vettä. Kiroilin, kun olin esim juuri saanut shampoon päähän ja sitten tulikin vain jääkylmää vettä. Soitin isännöitsijälle asiasta, joka sanoi, ettei sitä ehditä tulla tutkimaan tällä viikolla (siis päivä oli keskiviikko kun soitin asiasta), eikä oikeastaan seuraavallakaan että sitä seuravalla viikolla sitten ehkä. Kysyin, että pitääkö meidän siis pestä itsemme kolme viikkoa kylmällä vedellä, johon isännöitsijä mutisi jotain kummallista. Mies soitti sitten uudestaan isännöitsijälle ja selitti samaa asiaa. Loppujen lopuksi jotain viikon päästä asiaa sitten tultiin katsomaan. Huoltomies oli paikalla noin minuutin verran ja sanoi, että kaikki putket on kunnossa, kiitos ja hei hei. Mieheni sitten sanoi, että oletko ihan tosissasi, sillä lämmin vesi loppuu alle 10 minuutissa. Huoltomies sanoi, että okei kokeillaan sitä nyt sitten. Vettä juoksutettiin ja sitten kun se lämmin vesi loppui alle 10 minuutin kuluttua, sanoi putkimies yllättyneenä, että ai se loppuikin noin nopeasti. Sitten korjasi sitä monta tuntia, ja lämmintä vettä on sen jälkeen tullut ihan normaalisti.

Että tällainen taloyhtiö!

Maruchka
Dubyamoa
Sä voisit käydä oikeusaputoimistosta kysymässä että kenen kuuluu mahdollinen "tutkimus" maksaa. Jotenkin musta tuntuu että se on joko taloyhtiön tai omistajan heiniä.

Mun tietääkseni ainakin. Varsinkin, jos jotain häikkää löytyy todella, että esim jokin putki on rikki tai liitos vuotaa tai vastaavaa.

figaro

Lieköhän vanha talonyhtiö ja vanhat putkistot?!

Ja tuosta veden juoksemisesta: Raksuttaako mittari silloinkin, kun mikään hana ei ole päällä? Koska sitä se ei saa tehdä.

Maruchka
figaro
Ja tuosta veden juoksemisesta: Raksuttaako mittari silloinkin, kun mikään hana ei ole päällä? Koska sitä se ei saa tehdä.

Niin, silloinhan se olisi selvä juttu, jos kerta mittarikin on vaihdettu jo.

Smooth

Asuin tuon kokoisessa rivari kaksiossa yhden tytön kanssa ja meillä vesilasku oli 14€ per naama kuussa. Me kyllä käytettiin sitä vettä aika paljon esim. pesukone oli monesti pyörimässä viikon aikana ja käytiin molemmat joka päivä suihkussa.
Tosissaan kuulostaa aika oudolle, eikä tuo palveluystävällisyys parhaimmalle kuulosta. Tuossa rivarissa missä silloin asuin oli ns. hyvä palvelu, mutta nykyisessä kämpästä jos valittaa niin suhtaudutaan tyyliin "taas ne nuoret valittaa turhasta".

Mariposa

Täytyykin koettaa tuota, että lasketaan tietty määrä vettä ja katsotaan, että mitä mittari sitten näyttää.

Isännöitsijä ei tällä hetkellä ole koskaan paikalla, kun yritämme asiasta soittaa, eikä myöskään ole vastannut soittopyyntöihin, joten saa nyt nähdä, mikä on "tasauslasku", joka tulee vuodenvaihteen jälkeen.

Ajateltiin, että jos se on taas joku ihan järjetön, niin pistetään sitten kunnon show pystyyn, ja kieltäydytään maksamasta laskua, kunnes asia on tutkittu, ja vaaditaan vaikka kirjallista vastausta siihen, miksi taloyhtiö ei tutkimusta ole suorittanut eikä ole aikeissa kai suorittakaan. Edellinen tasauslasku, joka tuli siis jo kesäkuun lopussa on edelleen jäissä, eikä taloyhtiö ole lähettänyt siitä meille vieläkään uutta laskua, joten saa nähdä, yritetäänkö sitäkin nyt sitten tässä vuodenvaihteen jälkeen tulevassa tasauslaskussa kenties periä.

Ajattelin myös soittaa laki24 neuvontaan, jos siellä osaisivat vastata siihe, onko taloyhtiöllä velvollisuus tutkia ja maksaa tutkimus. Isännöitsijän suhtautuminen on juuri sellainen, että sanotaan noille nuorille ihmisille ihan mitä soopaa tahansa. (Tai siis siltä ainakin vaikuttaa)

Pai25

Mullakaan ei ole moisesta kokemusta, mutta aika hurjalta kuullostaa moinen. Kannattaa vaatia tosiaankin tohon asiaan selvitystä, ei toi voi pitää paikkaansa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat