* Vasama halpaa tuulesta.

Vierailija

Vasama lokakuu 8 2015. Sivu 5

"Sähkö maksoi Suomessa viime kesänä huomattavasti enemmän kuin Ruotsissa. Jyrkkä hintaero jatkuu marraskuulle asti. Suurimman hintaeron mittasivat heinäkuussa, jolloin sähkö maksoi Ruotsissa 0,8snt/kWh ja hintaSuomessa oli 7,6snt/kWh! ( 10- Kertainen!)

Ruotsissa ja Norjassa sähköä tuotetaan merkittävästi myös vanhoilla tuulivoimaloilla. Minkä käytöllä säästetään vesivoimaa kasvavasti. Suomen sähkön hinta muodostuu suurimmalta osaltaan ydinsähköllä. Sähkön hinta Ruotsista määräytyy sateitten ja kasvavasti tuulien mukaan. Ja tilanteen arvellaan pysyvän tällaisena seuraavan vuosikymmenenkin!"

*Miksi sitten edes OL-3 laitoksen käynnistäminen ei laske Suomen sähkön hurjaa hintaa? Selitys on tyly ja yksinkertainen. Jo NYT Fennovoiman tuottaman takuusähkön hinta ydinsähkölle ei voida luvata kuin 7- kertaa Ruotsista tuotavaa tuulisähköä KALLIIMMAKSI! Toisaalta OL-3 voimalan viivästymisten lisäkustannukset kirjoituksen mukaan pitävät Suomalaisen ydinsähkön myös jatkossa kerrotulla tavalla 10- kertaa kalliimpana.

Juuri tällaiset Vasaman kaltaiset paljastukset valaisevat erinomaisen HYVIN miksi Ruotsissa 4 reaktoria on päätetty laittaa kannattamattomana lahtipenkkiin. Ruotsissa ja Norjassakin jatkuvasti lisääntyvät tuulivoimalat alkavat tuottajina muuttaa markkinat pysyvästi. Nyt alle 1snt/kWh hintaiseksi kuoletettua vanhaa tuulisähköä käytetään kasvavasti säästämään 2snt/kWh hintaista vesisähköä. Ja samalla tämän tuulivoimaa kalliimman vesisähkön varastoimiskyky kasvaa kohisten.

Suomi kilpailee siis Euroopan energiamarkkinoille 10-kertaa kalliimmalla 7,6snt/kWh ydinsähkön ylijäämällään. Samalla kun Ruotsi ja Norja tarjoavat rajattomasti tuulivoimaloilla säästettävää vesisähköään Suomen sähkön sijaan. Vielä jostain syystä Viro maksaa Suomen kalliista ydinsähköstä pyydetyn kiskurihinnan. Mutta ei kauan. koskaViron tuulivoimalat kasvaa kohisten. Norjalle ja Ruotsille Suomi ei pärjää koskaan ydinvoimin. Mitä jää käteen? Venäjälle kelpaa toki Suomen ydinsähkö. Mutta millä hinnalla? No Venäjä saa Mankkala periaatteellaan Fennovoimasta omansa. Eikä TAATUSTI tule maksamaan Suomesta tulevasta sähköstään kuin kerrotun Ruotsalaisten hinnan. Tappiota tulossa Suomen ydinkeisareille loputtomasti ja PALJON. Onneksi Ruotsi korjaa voitot 10- kertaa halvemmalla tuulisähköllään!

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat