Vierailija

http://yle.fi/uutiset/tunnen_oloni_turvalliseksi_kunhan_en_nayta_kuka_olen/7803296

 

"– Minua on nimitelty ja uhkailtu. Olen saanut kuunnella tappouhkauksia sekä kaikkia juutalaisia että itseäni kohtaan, kuvailee Henrik Grynfeld kokemuksiaan yläkoulun opettajana Malmön maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä, Rosengårdissa.


Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki on saanut antisemitistisen maineen. Yle Uutisten tapaamat juutalaiset vahvistavat käsitystä.

– Häirintää juutalaisia vastaan tapahtuu. Erityisesti nuoret joutuvat sen kohteeksi, mutta myös muut, sanoo juutalaisen seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Jehoshua Kaufman.

Antisemitismi liitetään monesti äärioikeistoon ja uusnatseihin, mutta Malmössä juutalainen yhteisö kokee suurimmaksi uhaksi radikaaleimmat maahanmuuttajat Lähi-idästä.

– Kyse on ennen kaikkea muslimimaista tulleista nuorista miehistä, joilla on asenteita ja vihamielisyyttä, Kaufmann sanoo.

Israelin ja Palestiinan konflikti läsnä Malmössä

Opettaja Grynfeldin mukaan uusnatsit eivät huoleta häntä lainkaan, muslimit sitäkin enemmän. Kaukainen Palestiinan konflikti kiristää ryhmien välejä myös Malmössä.

– Jos ei pidä Israelista, ei ehkä pidä myöskään juutalaisista, Grynfeld tuumaa.

...

Opettaja Henrik Grynfeld sanoo jopa harkitsevansa paluuta syntymämaahansa Puolaan, koska juutalaisten asema on käynyt Malmössä niin hankalaksi.

– Tunnen oloni turvalliseksi, kunhan en näytä kuka olen. En kulkisi täällä kipan tai Daavidin tähden kanssa, hän sanoo."

Pääsevätkö juutalaiset jälleen kerran uuden ja uljaan monikulttuurisuus-ideologian ensimmäisiksi uhreiksi? 

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat