e-pillerit + raskaustesti

Seuraa 
Liittynyt9.10.2013

Heipsan!

Minulla ei ole sen suurempaa syytä epäillä, että olisin raskaana, mutta haluaisin näin once and for all saada suljettua sen mahdollisuuden pois. Mietin siis, milloin viimeistään voidaan sanoa, että raskaustestin antama negatiivinen tulos on ihan varmasti luotettava?

  Tilanteeni on siis se, että osaan tarkkaan sanoa, milloin sitä seksiä on viimeksi tullut harrastettua, ja voin sanoa, että siitä on jo yli kolmekymmentä päivää.

  Kun esimerkiksi ClearBluen sivuja selailee, niin e-pillereiden kohdalla suositellaan, että testi tehtäisiin aikaisintaan 19 päivää yhdynnästä/unohduksesta, ja mikäli vieläkin epäilee raskautta, niin kokeilemaan uudestaan kolmen päivän päästä. Voisiko tästä siis olettaa, että raskaustesti on täysin luotettava, kun se on tehty 22 päivää viimeisimmän yhdynnän jälkeen?

  Olisipa kivaa, jos jollain olisi taas vastauksia! :)

Kommentit (4)

m m
Seuraa 
Liittynyt13.6.2013

Testejähän on erilaisia, toiset on herkempiä kuin toiset havaitsemaan hcg-hormonia ja suositushan on myös tehdä testi aina aamulla, jolloin pitoisuudet on korkeimmillaan. Mutta kyllä minkä tahansa testin pitäisi olla luotettava kun yli 30 päivää on kulunut, itse tein raskaustestin 27 päivää edellisistä kuukautisista ja sain jo selkeän positiivisen tuloksen. Tilanteeni tosin on sillä tavalla eri, että en toki sillä hetkellä syönyt enää pillereitä vaan olin ne aiemmin lopettanut. Mutta jos asia epäilyttää, niin tee testi nyt ja toinen vaikka vielä varmuudeksi viikon päästä, niin saatpahan ainakin mielenrauhan :)

FreakyLady
Seuraa 
Liittynyt9.10.2013

kiitos m m!

jos tarkkoja ollaan, on kulunut vähintäänkin jo sellaiset 38 päivää, ja mietinkin, että voiko mitenkään olla mahdollista, että jos siittiöt tosiaankin elävät maksimissaan 7 päivää + munasolun ikä n. päivä + muistaakseni n. 7 päivää kesti se matka eli 14+1 = 15 ja 38 - 15 = 22. eli jos hormonia on erittynyt jo vähintään 22 päivää, onko periaatteessa mitenkään mahdollista, että se EI näkyisi testeissä? :D

Minnapa
Seuraa 
Liittynyt19.6.2013

Kaikkihan aina on mahdollista, ainahan on olemassa poikkeuksen poikkeuksia. Joillakihan tulee kuukautiset, vaikka ovat raskaanakin, joten. Mutta suurimman osan ajasta kyllä ne luotettavia on.

FreakyLady
Seuraa 
Liittynyt9.10.2013

Minnapa: on kyllä totta, että poikkeuksien poikkeuksia löytyy!

 

kuitenkin, jos ihan siittiöiden elinikää (yli 7 päivää on ilmeisesti mahdoton ja seitsemänkin saa olla melkein "tyhjiössä" ) katsotaan, voidaan huomata, että sen hedelmöittymisen on tapahduttava 8 päivän sisään hedelmöittymisestä. ilmeisesti tuo vauhtikin on melkoisen vakio, millä hedelmöittynyt munasolu liikkuu, sillä jos se ei ajoissa pääse kiinnittymään, niin sehän surkastuu - ja tuon hormonin tuotto alkaa ilmeisesti välittömästi

luulisi siis olevan jokin käytännössä absoluuttinen päivämäärä, jolloin tuon hormonin on testeissä näyttävä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat