*Uraanikaivoksiin miljardeja.

Vierailija

Uraaninkaivauksiin MILJARDEJA I

u kaivos u kaivos u kaivos

Huippuhype hiljaisuus jatkuu enteellisesti uraanikaivosten puolella. Kuten muistamme Obaman ja Putinin välit jäätyivät 2013 kun kumpikaan maa ei enää suostunut jatkamaan asepurku- uraaniensa lahjoittamisia ydinteollisuuden polttoaineiksi. Tämä tarkoittaa hurjaa muutosta 2013 lopussa kun katoaa käytännössä 50% vuosikymmenet ilmaiseksi maailmalla jaettujen uraanipolttoaine- erien tunku.

2008 Kuten myös muistamme lopetti käytännössä kaikki Euroopan uraanikaivokset. Koska tuosta vuodesta lukien uraanikaivoksien malmit loppuivat energiapositiivisessa mielessä lopullisesti. Venäjä lopettikin silloin myös energiauraanin kaupalliset toimitukset kannattamattomana.

Australian uraanintuotannon 30% maailmanosuus romahti puoleensa. Kanada koki 28% osuudellaan vieläkin rumemman kolmososittumisensa. Vielä 1980-luvuilla yli puolet maailman uraaneista tekaissut Missiyssipihietikoista toimittaneen maan osuus romuttui kokonaan. Obaman mukaan vain 3% USA:n uraaneista tulee omasta maasta enää! Mistä jenkit repii paukkumustansa ollaan oltu totaalisen hiljaa. Kunnes TVO:n Lokakuun 2013 Uutisia Olkiluodosta vuodatti seuraavan megatietovuotonsa:

http://kuvaton.com/k/YRuU.jpg

[img]http://kuvaton.com/k/YRuU.jpg[/img]

Mistä artikkelissa oikeastaan On kyse? Otetaanpa valaisevia esimerkkejä. Posiva kaivaa 650ha kokoisen Olkiluodon saaressa vastaavantyyppisellä tekniikalla hengenvaarallista Onkaloaan 420m meriveden alla. Tai siis suoraan meren alle eivät uskalla, koska yli 40 ilmakehän paineen vesisyöksyjä kaivoksiinsa kammotaan kuolemanvaarallisina.

JOSTAIN kumman syystä Kanadan kaivokset on vielä selkeästi SYVEMPIÄ! Posiva on varannut muutaman km pitkiin luolastoittensa tekoon h u i k a i s e v a t 3 000 000 000e hinnat! Englannin kanaalin alle vedetyt tunnelit maksoivat jo silloin miljardeja poikineen. Todella kallista uraania Kanada siis hakee.

--

Uraaninkaivauksiin MILJARDEJA II

u kaivos u kaivos u kaivos

- Kaikki luolaseudut on tekstin mukaan ensin SYVÄJÄÄDYTETTÄVÄ huippuvaarnallisten käsiin 600m syvyyksistä räjähtelevien metaanijääklatraattien päällä kun työskentelevät. Fukushimasta kerrottiin, että reaktorialusien suurenergiset ja miljardien syväjäädytysten kustannukset kaatavat valtiotalouksia.

- Kaivauksiin on Kanadassa pakko hengenvaarallisina käyttää kalliita miljardien teollisuusrobottilaitteistoja. Koska yksikään ihminen ei umpinaisiin uraanikaivoksiin enää suostu. Tällaisissa kaivoksien oloissa kun säteilyn keskellä 40v kuolevat mainarit syöpään. Posiva kaivattaa surutta miehillään ja SILTI hommaan palaa siis miljardeja!

- Uraanimateriaalien suunnattomien tonnimäärien jo pelkkä fyysinen nostaminen puolesta kilometristä pelkillä roboteilla on käsittämättömän hankalaa ja kallista energian haaskuuta. Siksi alkujalostus on pakko tehdä kalliisti ja poikkeuksellisesti maan alla.

- Edes Posiva ei malttaisi millään riskeistä huolimatta betonoida kaikkia Onkalonsa osia. Miksi ihmeessä tämä äärimmäisen kallis toimenpide Kanadassa on totaalisen pakko tehdä kautta kaikkien luoliensa? .. Uutinen vaikenee tästäkin täysin. Mutta karkaava ydinmateriaali on siis p a k k o yrittää lukita jotenkin maan poveen hinnoista piittaamatta.

- Posiva ei niinikään BETONOI kaikkia luoliaan kuten on näköjämään pakko tehdä Kanadassa. Itse asiassa Posiva parhaillaan kauhistelee JO 7m mittaisten "betonisten koetulppaustenkin" maksavan miljoonia/kpl poikineen!

Maailmassa siis ei KOSKAAN olla kaivettu grammaakaan malmikiveä noin monimutkaisin suunnattoman kustannuksen menetelmin. Onkin päivän selvää, että betonoinnit ja kaivosalueitten uskomattoman epätoivoisesta olosuhteista johtuen on ollut PAKKO keksiä miljardikustanteiset kaivokset.

--

Uraaninkaivauksiin MILJARDEJA III

u kaivos u kaivos u kaivos

Malliksi pari peruslaskelmaa teille. Talvivaaran uraanintuotanto vaatii jo nyt 3,3km2 kokoisen alueen vuodessa 20m paksuudelta. 66 000 000m3 ja noin 190 000 000t/v. Tällaisen tuottotunnelin pelkkä betonointi kuluttaa 100 miljoonan tonnin betonikulutukset/ v. ! Silti Talvivaarankaan uraanilla ei toimi edes y k s i reaktori Suomessa!

Kanadan mallissa on paljon muutakin heikkoutta. Puolen kilometrin syvyydessä etenevät robotit tekevät kaivuutaan silkkana sokkona. Noin paksun kallion "sisään" kun ei nähdä mittanormaaleilla läpi enää suoraan. Lisäksi rikkaammasta malmiosta on vaan porattava kömpelösti läpi tusinakivihehtaarien toiseen esiintymään läpi uraanittomien osuuksien megahukkaprosentein.

- Tunnelin halkaisija kuvasta katsoen luokkaa 5m-6m. Tällaisilla "tuotonäpräilyjen " saadaan edes porattua ylös tuskin 10% kohdesuonista!

- Kanadan tiivis ja kova peruskallio on kuten Suomessakin vain suurenergioin murskattavissa jalostuspulvereiksi. Suomessa uraaninkaivussa lähdetään liikkeelle totaalisilla jopa 900km2 kokoisilla AVOKAIVOKSILLA.

- Kanadassa jos missä on saatu verenkarvaat kokemukset avokaivosten megatuhohaitoista. Ja on selvää, että tunnelikaivostoimilla yritetään peitellä edes kosmeettisesti näitä megatuhojen lisääntymisiä suuttuneelta kansalta. Sopiikin kysyä mikseivät nämä uraaniyhtiöt tee samaa Suomessa. Eli painu tuhoineen maan poveen piiloon?

- Kaksi keskeistä tulee heti mieleen. SUUNNATTOMAN kallista! Ja koska Suomessa valtiomahti sallii sikailla maassaan jätteitä tuottaen vailla rajoituksia! Lisäksi se, ettei Suomen kallioperässä OLE ylipäätään uraania kaivettavaksi edes noin.

- Vielä y k s i keskeinen kysymys. Miksi i h m e e s s ä tämä tekniikkamuutos pidetään suurelta yleisöltä totalitäärisesti salassa? Koska tällaiset ratkaisut kertovat miten 2008 energianegatiivisuudet ja 2013 ASEpurku- uraanien loppumiset aiheuttavat suurpaniikkia siitä mistä uraania ylipäätään jatkossa edes saadaan.

- Huomatkaa nyt tekstiin piilotettu:" Cigar Lake ON maailman SUURIN hyödyntämätön uraaniesiintymä!". Kuitenkin Kanadan uraanintuotannon osuus maailmalta EI edusta edes 10%. Joten millaisista osuuksista tuleekaan loput? Talvivaaran kaltaisista 20-kertaa energianegatiivisista 0,02% malmioistapa tietty! Ei suomeksi sanottuna Kazastanin uraaniköyhiä aavikoja tuhansin neliökilometrein rikkihapottaen ja liuottaen.

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat