Sairaalloista mustasukkaisuutta

Vierailija

Olen pian 20v täyttävä nuori nainen. Olen seurustellut 4kk 14vuotta vanhemman miehen kanssa ja suhteemme on mennyt mielestäni suurelta osin aivan mahtavasti. Ikäero ei ole kummallekaan minkäänlainen ongelma, itse koen itseni vanhemmaksi mitä todellisuudessa olen, kuntaas mieheni on hieman lapsellisempi ja nuorekkaampi mitä hänen ikäisensä yleensä.

Erosin 5kk sitten miehestä jonka kanssa seurustelin puolitoista vuotta, jossa koin paljon väkivaltaa, haukkumista sun muuta. Ero oli itselleni raskas sillä välitin miehestäni kaikista hänen teoistaan huolimatta. Nykyinen mieheni erosi muutama vuosi sitten ja hänellä on edellisestä suhteesta kaksi lasta.

Ongelmana on se, etten tiedä onko suhteellamme minkäänlaista tulevaisuutta vaikka molemmat kovasti niin tahtoisivat. Jouduin katkaisemaan välini ex-mieheeni kokonaan, mikäli joku miespuolinen henkilö soittaa minulle, tulee välittömästi riitaa siitä että kuka ihme se mies on, miksi hän soitti ja olenko harrastanut hänen kanssaan joskus seksiä, vaikka kyse olisi ihmisestä jota en koskaan näe ja joka saattaa kysyä vain kuulumisia. Hän ei myöskään hyväksy sitä että lähtisin kotoa kavereiden luokse käymään, ei päästä minua yksin oikeastaan minnekään, ellei kyseessä ole sukulaiseni.

Ymmärrän kyllä mustasukkaisuuden mutta koska olemme vasta niin alkuvaiheessa olen miettinyt tätä asiaa monesti, olen myöskin sanonut miehelleni useita kertoja ettei tuollainen ole millään tavoin normaalia eikä suhteemme tule kestämään jos en koskaan saa minkäänlaista "omaa aikaa" ystävieni suhteen.

Nykyään eivät edes entiset ystäväni minulle soittele, sillä he tietävät etten mihinkään ole tulossa vaikka mikä olisi..

Välillä on mies suuttunut jopa sellaisista asioista että kun katsomme telkkaria ja sieltä tulee jokin sarja, saatan huudahtaa leikilläni "ahh", jostakin pulleasta, oikeasti rumasta miehestä ja nauraa jälkeenpäin. Olemme suht "hassu pariskunta", pelleilemme päivittäin, saatamme selitellä aivan ihme juttuja, mutta kumpikin älyävät nämä vitseiksi, tämä edellinen vetoni kuitenkin sai mieheni suuttumaan aikalailla. Hän otti minua käsistä kiinni ja veti lattialle, katsoi vihasesti ja huusi minulle. Yritin selittää asiaa, mutta hän vain suuttui. Noin 10 minuuttia myöhemmin tuli hän istumaan viereeni, hymyili ja pyysi pusua. Totesin etten ymmärrä miksi hänen täytyy suuttua älyttömistä asioista, sillä itse en saa esimerkiksi suuttua siitä jos hän katsoo telsusta "pornoa" ja käskee minua tulla katsomaan kun telkkarissa on paljon alastomia naisia. Itselläni on erittäin huono itsetunto, vaikka olen normaalipainoinen ja ihan nätti.

Sen verran vielä että hänellä ja hänen ex-naisellaan on niitä yhteisiä lapsia, ymmärrän sen täysin että he soittelevat silloin tällöin (kun lapsista on kyse), mutta se etten itse saa pitää minkäänlaista kontaktia ex-miehiini/miespuolisiin kavereihini menee yli hilseen, kun hän itse juoruaa lastensa äidin kanssa puhelimessa, nauraa paljon ja puhuu monesta muustakin asiasta kuin lapsista. Ja kaiken kukkuraksi hän poistuu yleensä lastenhuoneeseen todennäköisesti siksi etten itse kuulisi mitä hän puhuu. 

Mikäli mieheni on kännissä, on hän monta kertaa sanonut sanasta sanaan näin "Ihan turhaan olet mustasukkanen exästäni, kun en mä sitä koskaan takaisin enää saa"- mielestäni tuo osottaa sen, että olen jonkinlainen kakkosvaihtoehto, mikä en missään nimessä tahdo olla, sillä minulle olisi miehiä vaikka millä lailla.

Mustasukkaisuus meinaa pilata suhteeni, en jaksa tälläistä enää, mutten toisaalta tahdo pilata kaikkea sitä hyvää mitä hänen kanssaan olen kokenut kun muidenkanssa en. Millä ihmeen keinolla saan miehelleni selitettyä ettei tämä voi toimia näin, vai olenko aivan onnettomassa tilanteessa suhteeni kanssa ?

Auttakaa tyhmää..

Kommentit (5)

Minnapa
Seuraa 
Liittynyt19.6.2013

Eihän tuollainen tosiaan normaalilta kuulosta. Haluatko oikeasti jäädä suhteeseen, jossa toinen rajoittaa sinua, eikä näe asiassa ongelmaa? Jos haluat vielä yrittää, istu hänen kanssaan alas ja keskustele vakavasti tästä ongelmasta. Jos mies ei ymmärrä eikä halua muuttua, niin itse tuossa tilanteessa ainakin jättäisin sen. Ellen olisi jo jättänyt aiemmin. Koska voit löytää miehen joka on kaikkea tuota kuin nykyisesi, mutta ei ole sairaalloisen mustasukkainen.

Vierailija

Ymmärrän itse ettei se normaalia ole ja mieheni kyllä kuuntelee kun asiasta puhun, muttei tunnu sisäistävän asiaa ja sitä miltä minusta tuntuu..

Hankalia asioita nämä parisuhteet tosiaan.. 

Onko kellään samantyyppisiä kokemuksia ?

Sunqueen
Seuraa 
Liittynyt11.10.2011

Hui kuulostaa pahalta! :/ En itse ole ollut väkivaltaisessa tai mustasukkaisessa parisuhteessa, mutta luulisin että tuossa nykyisessä suhteessasi olisi aika paljon yhtäläisyyksiä sen edellisen, väkivaltaisen suhteesi kanssa. Eikös väkivaltaiset suhteet juuri ala tuollaisella toisen menojen, tekemisten ja sanomisten rajoittamisella ja selvästi jo väkivaltaakin on ollut kun sanoit, että mies veti sinut käsistä lattialle. Älä anna itsellesi käydä samoin kuin viime suhteessasi! Lähde ajoissa. Tunnistat kyllä varmasti merkit, muttet halua sitä myöntää. Onhan se vaikeaa, mutta pyydä ystäviltäsi vaikka apua ja ulkopuolisen näkemystä asiaan. Siihen ei kannata koskaan tuudittautua, että mies muuttuisi. Voihan sitä vähän aikaa katsella, jos kyse on vaan alkusuhteen epävarmuudesta, mutta pahemmaksi tilannetta ei pidä päästää!

Vierailija

Sunqueen, kiitos vastauksesta ja juu se on kyllä totta ettei saisi päästää asiaa menemään huonommaksi.. Tahdon olla mieheni kanssa enkä usko että hän minua koskaan täysillä löisi taikka vastaavaa, mutta toisaalta mistäs sen tietää.. Hän on muuten täysi unelma ja uskon että ketä tahansa hänet tahtoisi mikäli tuosta mustasukkaisuudesta pääsisi jotenkin eroon.. Saattaa myöskin olla että itse pelkään menettäväni elämästä jotain mitä en ole muidenkanssa kokenut..

paola
Seuraa 
Liittynyt13.10.2013

Nyt oli pakko rekisteröityä, että saan kirjoitettua. Tuli todella paha mieli, että olet vielä noin nuori, ja olet ehtinyt jo kokea useamman noin paskan suhteen :( Nyt äkkiä karkuun tuolta mieheltä!

1. Normaaliin parisuhteeseen ei kuulu väkivaltaa, järjettömiä rajoituksia ja sääntöjä kenen kanssa saat olla yhteyksissä, tuon mittakaavan mustasukkaisuutta jne.

2. Se mies _ei muutu_. Älä kuvittele, että saat sen muuttumaan. Hän ei ole täysi unelma, jos käyttäytyy noin. Hänen huono käyttäytymisensä ei ole mikään hänestä erillinen osa, joka jotenkin vain häviää ja sen jälkeen hän onkin unelmien prinssi. Jos hän on sairaalloisen mustasukkainen ja pitää sinua hätävarana, niin sitten hän on sellainen.

3. Etsi omanikäisesi mukava nuori mies, joka kohtelee sinua hyvin ja jonka kanssa olet suurinpiirtein samassa elämäntilanteessa. Olet sen arvoinen. Älä tuhlaa aikaasi kusipäihin. Olet hädin tuskin täysi-ikäiseksi ehtinyt, ehdit tavata vielä lukemattomia miehiä, joista lähes kaikki ovat ihanampia ja sinua paremmin kohtelevia kuin nämä sinun tämänhetkiset miehesi. Et vielä tiedä paremmasta, koska sinulla on käynyt huono tuuri miesten suhteen, mutta usko minua, kadut vanhempana, jos jäät ansaan huonoon suhteeseen.

4. Eikö väkivalta ala aina juuri noin? Haluatko toistaa entisessä suhteessasi kokemasi väkivallan?

5. Olette seurustelleet vasta 4 kk. Siinä ajassa hädin tuskii ehtii oppia tuntemaan toisen, ja siltikin nyt jo hänestä on paljastunut tuollaisia piirteitä. Haluatko todella tietää, mitä muuta hänestä vielä paljastuu? Nyt olisi vielä helppo lähteä kun seurustelu on vasta alussa. Älä tuhlaa nuoruuttasi.

6. Sanoit, että et ole kokenut vielä näin ihanaa suhdetta ja pelkäät menettäväsi sen. Etkö haluaisi kokea ihan oikeasti ihanaa suhdetta? Sellaista jossa sinua arvostetaan, et ole vain ex-vaimon korvike, saat tavata ystäviäsi ja olla oma itsesi? Se vasta ihanaa onkin. Saatat menettää sen, jos tyydyt tuohon.

Anteeksi suorat sanat, mutta tiedät itsekin tekstiesi perusteella, että kaikki ei ole tuossa suhteessa kunnossa.

 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat