*Kirsi ja Arto

Vierailija

Kirsin ja Arton kantapöydässä
olli olli olli olli olli olli

mailisnuutinen

Ydinvoiman armoilla... (a) http://www.youtube.com/watch?v=YnGJeJoFm7A&feature=youtu.be
Ydinvoiman armoilla... (b) http://youtu.be/tBKCEj5FZc0
Olli H.
          ------------

Suomen suurimmat
pori pori pori pori

Kuten aina aidosta EKOenergiasta puhuttaessa mykkyys , vaikeneminen ja suoranainen tiedon pimitys on Suomen ydinahdingon maassa se miten asiaa käsitellään. Porin tuulivoimalat vetävät jo parhaillaan SM suomenennätystuotosta. Viimeisin tieto oli huikaiseva 45% maksimitehon vuosipysyvyysarvo. Mitään ei asiasta tietenkään kerrota niin missään. Ydinala määrää ja hiljaa pitää kaikkien tiedotusvälineitten olla.

Niin  paitsi tietysti minä. Kattavaa pläjäytystä Suomen suurimmista tuulivoimaloista Porin Ahlaisten alueella. Voimaloita tehdään 12 kpl. Jokaisen voimalan teho on suurin koko maassamme 4 500kW. Koko puiston tuotantoteho On yksinkertaisesti JO huikea 53MW! Voimaloiden tornien korkeus on uskomaton 140m. Noin 80m alamastosta on saksalaisen erikoistoimittajan tuottamia. Viimeisenpäälle kustomoitua. 25cm paksuista erillisistä betonipaloista kasaan LIIMATTUJA kaunottaria.

 Näin mastosta sadatan joustosaumaliimoin sekä joustavia, että jäykkiä. Lisäksi sisäbetoni on puristusta kestävää kuoriosaa ja taas ulkokuori on vetoa kestävää erikoisbetoniosaa. Maston ylin osa noin 60m on sitten taas teräskuorirakennetta.
Mastotekniikassa käytetään todella erikoisia maston sisällä roikkuvia koko maston pituisia tonnin painavia erikoisvaierinippuja. Jotka aiheuttavat pelkästään ylhäältä roikkuessaan maston taipumissuunnalle vastakkaista "piiskasivallusliikettä".

 Itse maston betonipinnat on karhennettuja erikoismaalikäsiteltyjä. Siipien pituus turbiineille on uskomattomat 128m. Näillä saavutettava pyyhkäisypinta- ala 1,3 hehtaaria. Niinollen voimala pyyhkäisee optimikorkeudesta tuulienergiat aina 0,24km korkeuksista asti. Voimalalle ennakoidaan uutta suomenennätystason maksimipysyvyyttä yli 50-55% tasoilla.

Käytännössä tuplat yli ydinvoimalan reaktorien tuottamaa hyötysuhteita siis.  Hankkeen hinta on superominaisuuksistaan huolimatta aina vaan laskevalla tuulibisneshinnoilla 70 miljoonaa. Eli hiukan yli miljoona vain megawattia kohden.
Vertailkaa tätä siihen kun Pyhäjoen 1 200MW ydinvoimalan hinta hissattiin  JUURI liki +60% Jo likemmä 7 miljardiin. Eli jopa venäläisellä ydinvoimalan JO lähtöhinta on 5,25 miljoonaa/ megawatti.

 Eli YLI 4 kertaa k a l l i i m p a a ! Lisäksi tuulivoimalan startatessa hinnallaan kustannuksiin EI tule ydinvoimalle tutut 30% polttoainekululisät. Eikä 40% henkilöstökuluja. Puhumattakaan miljardiluokan ydinJÄTTEEN 100 000v maksettavista kuluistaan. Huomaa kyllä kättelyssä m i k s i Japanin hallituskin pitää tuulivoimaa yli 3- kertaa halvempana kuin ydinvoima. Puhutaan nykyään jo jopa 5-kertaisesta tuuliedusta!

PS. Ydinteollisuus tuhosi systemaattisesti Suomen tuuliylpeyden Win - Windinkin. Nyt kaikkia yhtiön ohjaamia tuulivoimaloita makuuutetaan oudosti satapäisesti pitkin maakuntia pysäksissä. Jotta tuulivoimaloitten käyttöasteita saataisiin keinoteltua pohjamutiin kannattamattoman ydinvoiman hyväksi. Sairasta, jopa TVO:n 1 000kW tuulivoimala on tuulesta piittamatta seisonut jo päiväkaudet Olkiluodossakin.
      --

Päivitetty 9.1.2013 11:50, julkaistu 9.1.2013 09:53
Porin Ahlaisiin nousee Suomen suurin tuulipuisto
Kuva: Tomi Glad/SK/Arkisto
Ville HammarbergLähetä palautetta toimittajalle

    Tuuliwatti Oy aikoo rakentaa Suomen suurimman tuulivoimapuiston.

Tuuliwatti Oy rakentaa Porin Ahlaisten Peittooseen 12 tuulivoimalaa seuraavan kahden vuoden aikana. Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin tuulipuistoinvestointi, jonka arvo on 75 miljoonaa euroa.

Peittoon voimalat ovat suurimpia, mitä Suomeen on rakennettu. Kukin mylly on 140 metriä korkea ja teholtaan 4,5 megawattia. Roottorin halkaisija on 128 metriä ja lapojen pyyhkäisypinta-ala 1,3 hehtaaria. Voimaloiden lisäksi rakennetaan uusi sähköasema ja 18 kilometriä voimalinjoja. Tämän uskotaan parantavan sähkönjakelun laatua Pohjois-Porin alueella.

Ensimmäiset tuulivoimalat valmistuvat vielä tämän vuoden aikana ja viimeiset ensi vuoden kesään mennessä. Kansallisena tavoitteena on nostaa vuosittainen tuulivoiman tuotanto yhdeksään terawattituntiin vuoteen 2025 mennessä. Tuuliwatti Oy on St1 Oy:n ja S-Voima Oy:n yhteisyritys.

      -------------------
F.B. 2013 A.P. Juu kattelin googlemapista tuon Rauman Pu- 239 keskuksen Lakarin pääkonttorin paikkaa oliko se nyt Ohio ja sattumoisin siinä viekussa oli EI Kristillinen pytinki ei varmaankaan ole sattumaa..............
20 tuntia sitten · En tykkääkään

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat