Huono itsetunto parisuhteessa

Vierailija

Olen aika kauan kärsinyt tästä ongelmasta, nimittän huonosta itsetunnosta. Olen seurustellut nyt noin puoli vuotta ja mies on täydellinen mulle, hän on oikeasti mun unelma mies ja tekee mut onnelliseksi. Mutta välillä tuntuu että huono itsetuntoni syö sitä onnea. Mieheni kohtelee minua juuri niinkuin haluan itseäni kohdeltavan parisuhteessa, eikä hänen käytöksessään ole vikaa. Ongelma on lähtöisin oman pääni sisältä, olen kärsinyt huonosta itsetunnosta jo ennen seurusteluamme. Pidän mm. itseäni rumana, tai en oikein mitenkään erityisen näköisenä. En pidä itseäni kauniina, korkeintaan nättinä joskus, mutta useimmiten olen tyytymätön peilikuvaani. Lisäksi en pidä kovinkaan paljon luonteestani, tai tuntuu että siinä on paljon vikaa. Olen liian sisäänpäin kääntynyt, en ole tarpeeksi puhelias, olen yksinkertainen ja tyhmä, sanon tyhmiä juttuja jne. Välillä suoraan sanottuna vihaan itseäni ja itkenkin sen takia. Suhteen aikana itsetuntoni on hieman parantunut kun olen huomannut, että toinen oikeasti välittää ja näyttää sen, mutta silti tuo mörkö tulee itsessäni esille. Syyllistyn joskus myös mollaamaan itseäni poikaystäväni seurassa, sanon itseäni rumaksi tai tyhmäksi ja jos hän kehuu vaikka nätiksi, niin tyrmään sen sanomalla että "enpäs ole". Tiedän ettei kukaan mies tykkää tuollaisesta, mutta teen sitä tahtomattani silti, en kuitenkaan sen takia että kalastelisin kehuja. Välillä tuntuu uuvuttavalta elää näin, haluaisin nauttia täysillä suhteestani mutta välillä tuntuu etten siihen kykene, koska koen etten ole tarpeeksi hyvä poikaystävälleni. Tiedän että hänen eksänsä on ollut todella kaunis ja mietin, että miten poikaystäväni tyytyy nyt tällaiseen kuin minä. Vertaan itseäni kauniisiin julkkiksiin ja toivoisin näyttäväni heiltä. Lisäksi asiaa ei helpota se, että tiedän poikaystäväni ihailevan tiettyjä julkkisnaisia, joihin myöskin vertaan itseäni ja tunnen typerää "mustasukkaisuutta", koska tiedän ettei ulkonäköni ole lähelläkään näitä naisia.

Onko täällä muita samojen ajatusten ja ongelmien kanssa kamppailevia? Onko se vaikuttanut parisuhteeseen ja miten olette ongelmasta selvinneet?

Kommentit (2)

hapsu
Seuraa 
Liittynyt3.10.2013

Minulla oli sama ongelma, itsetuntoni oli huono ennen suhdetta. Se hetkellisesti parani alkuhuumassa, kun oli ihanaa että joku oli kerrankin kiinnostunut ymsyms. Itsetunto kuitenkin romahti taas, kun aloin epäilemään miestäni uskottomuudesta ja sitten se kaikkista hänen vakuutteluistansa huolimatta paljastui todeksi. Nyt teen kovasti töitä että saisin sen takaisin. Tunnen itsekin, että oma epäonneni syö muuten nykyään melko hyvää parisuhdetta. Etkai vain epäile miestäsi mistään? Minulla tämä aiheutti eniten ongelmaa, pelko siitä että hän repsahtaa muihin naisiin.

Kannattaa puhua miehesi kanssa asiasta, sano että pidät julkkiksia paremmannäköisinä ja sinusta tuntuu että hän haluaa heitä enemmän kuin sinua. Muista kuitenkin aina, että nykypäivänä suuri osa naisista on "liian täydellisiä ollakseen totta." Jos miehesi kuolaa Facebookissa jotain povipommia, tämä saa luultavasti kiittää varustuksestaan hurjankokoisia push up liivejä ja kuvakulman valintaa. Tv-lähetykseen ei yksikään naistähti pääse ilman kuvanmuokkausta ja niin täydellistä meikkausta, että on mahdotonta tietää miltä he näyttävät naturaalina. Ja voin luvata, että jos miehesi mielestä pornotähdet ovat jotenkin erikoisia, hän menee varmasti hämilleen kun muistutat että kuinka suuri osa heidän ruumiistaan on silikonia tai muuta keinotekoista täyteainetta. Ei kai hän mitään barbinukkeja pidä paremmannäköisinä kuin sinua, miksi sitten jotain melkein yhtä feikkejä naisia?

Vierailija

Hapsu, ikävää kuulla että olet joutunut kokemaan tuollaista :/ Tuo jos mikä murskaa itsetunnon kokonaan, olisin itse tuossa tilanteessa varmaan aivan hajalla. Toivottavasti menneisyytesi ei kuitenkaan vaikuta liikaa nykyiseen parisuhteeseesi.

En epäile miestäsi mistään, enkä todellakaan pelkää hänen pettävän. En tiedä olenko vaan sitten vaan niin huonolla itsetunnolla varustettu, kun aina mieleen hiipii ajatus että "mitä se mussa oikein näkee". Miehelläni on myös hieman itsetunto-ongelmia, mutta minun mielestäni aivan turhaan. Kerron hänelle usein kuinka hän on minun silmissäni komein mies ja olen täysin rehellinen tuossa asiassa.

Ja ollaan me juteltukin esimerkiksi noista julkkiksista ja olen selittänyt että vertaan itseäni helposti niihin huonon itsetunnon takia ja mieheni kyllä ymmärsi sen, joten se auttoi vähän asiaa. Kuitenkin ajatus silti häiritsee vähän mieltäni, kun tiedän millaiset naiset mielyttää mieheni silmää. Eivätkä nää naiset ole edes mitään povipommi tyrkkyjä, mitä ehkä normaalisti miehet kuolaisi, vaan ihan nättejä "naapurintyttömäisiä" naisia, joiden ulkonäköä itsekin kadehdin. Kai pitäs olla tyytyväinen ettei mies kuolaa muovisten feikkinaisten perään.

Kai tää kaikki lähtisi sillä kun vaan oppisi hyväksymään itsensä ja uskomaan, että toinen pitää kauniina. On vaan pirun vaikeaa välillä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat