Magnesiumista apu ahdistukseen?kokemuksia?

Vierailija

Hei ! luin just tuossa että magnesiumin puute voi olla syynä paniikkihäiriöön/ahdistukseen. Onko kellään kokemusta että ahdistus/panikointi olis lieventyny magnesiumlääkkeillä? :) jos syöt niitä lääkkeitä niin kertoisitko kokemuksiasi?

Kommentit (5)

Vierailija

Magnesium EI ole lääke vaan hivenaine.

 

Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri muotoina. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Magnesiumöljy, Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti, Mg-tauraatti, Mg-glukonaatti, Mg-laktaatti, Mg-aspartaatti, Mg-malaatti ja Mg-orotaatti, Mg-fumaraatti, Mg-glysinaatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti ja Mg-sulfaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi (toimii ulostuslääkkeenä).

Magnesiumin puute väestössä on yleistä. Se ilmenee vähäisenä magnesiumin pitoisuutena veressä (seerumissa) ja myötävaikuttaa sydäntauteihin ja -kuolemiin, osoittaa uusi saksalainen 10-vuotinen seurantatutkimus. Valitettavasti suomalaiset lääkärit eivät yleensä mittaa potilaittensa veren magnesiumin pitoisuutta, jolloin puute jää huomaamatta ja korjaamatta. Sitä vastoin joka tuutissa ylistetään kalsiumia, jota monet suomalaiset saavat aivan liikaa maitotuotteista, jonka nauttimisen myötä on vaarana se, että meidän magnesium-ongelmat pahenevat entisestään. Tämä johtuu siitä, että liiallinen kalsium estää mm. magnesiumin imeytymistä. Joidenkin tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2121

Yksi tärkeimmistä aineista painonhallinnassa on magnesium, jota tarvitaan yli 300 kehon reaktiossa, kuten aineenvaihdunta, entsyymit, energiantuotanto ja tukirangan kasvu. Magnesiumin puutos on syynä moniin nykypäivän sairauksiin ja vaivoihin.
http://www.magneettimedia.com/?p=9492

esim. Citymarketista saa hankintatukun sitraattia kympillä 3kk satsi eli halpaa on. Muut hyvin imeytyvät täytyy tilata ulkomailta.
http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96

Alhaisen elimistön magnesiumpitoisuuden omaavat henkilöt sairastuivat tai menehtyivät 60% todennäköisemmin iskeemisiin sydänsairauksiin seuraavan kymmenen vuoden aikana.
http://ht.ly/lNtLE

Hiljattain on julkaistu noin 15 vuotta kestänyt japanilaistutkimus, johon osallistui lähes 60 000 ihmistä. Se osoitti, että riittävä magnesiumin saanti vähensi sydänkuolemia peräti 50 %.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/viralliset_diabetessuositukset_ovat_hengenvaarallisia_eika_niilla_parane_yksikaan_potilas/

Magnesium ja sen tarpeen testaaminen
http://kaisajaakkola.fi/2013/09/magnesium/

 

Ahdistuksen hoito ravinnolla:

http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

Vierailija

Ravinnolla todellakin on merkitystä ja sitä tutkitaan jo kaikkialla tieteellisesti.

9 keinoa torjua ahdistusta ilman lääkkeitä
http://www.terve.fi/elamanhallinta/9-keinoa-torjua-ahdistusta-ilman-laakkeita

Kenen mieli on sairas?
http://www.hs.fi/tiede/Kenen+mieli+on+sairas/a1385110497297?ref=hs-art-top-3

Mind-altering microorganisms:
the impact of the gut microbiota on brain and behaviour
http://www.ucc.ie/en/cns/news/newsarchive2012/Mind-alteringmicroorganisms.pdf

Suoli ja tunteet
http://www.ts.fi/teemat/tiede/565050/Suoli+ja+tunteet

Gut Bacteria Might Guide The Workings Of Our Minds
http://www.npr.org/blogs/health/2013/11/18/244526773/gut-bacteria-might-guide-the-workings-of-our-minds

Mutta jos ei lääkkeiden haitat haittaa, niin lääkettä nassuun.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

Ahdistuksen oma-apu
http://www.vahvistamo.fi/vahvistamo/tunteet/tunteiden_aakkoset/ahdistus/ahdistuksen_oma-apu

Vierailija

 50 - 100µ ...siis mikrogrammaa. Syön 50 ja talvella testattiin eikä ollut edes luku yläkantissa. Ikäihmisille suositellaan jopa 100 talvisin.

Magnesium on erittäin tärkeä sydämelle ja  varsinkin jos harrastaa liikuntaa, syö mangnesiumia niin ei tule lihaskramppeja.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat