* YDINpooli.

Vierailija

Asiakasnumero TEM/2955/08.05.01/2012
03.09.2013
No: 735
kuuleminen@tem.fi

YDINpooli
pooli pooli

Harrisburgin ydinonnettomuus USA:ssa 1979. Ydinteollisuus on tehnyt siitä lähtien kaikkensa jotta tämä historiallisen vakava reaktorin sulamisen onnettomuus unohdettaisiin kokonaan. Mutta on tässä muutakin josta ei tapahtuman taustoineen tiedetä.

Muistan elävästi miten TVO:n johdon keskustelutilaisuuksina seuraavina vuosina palavenerattiin aiheesta tuskaillen. IAEA on kuten tiedämme kansainvälinen ydinyhteisö. TVO kuuluu siihen myös. Harrisburgin onnettomuus maksoi miljardeja. Kaikkien maailman 450 ydinvoimalan kesken on keskinäinen ydinonnettomuuksien vakuutukset JAKAVA YDINPOOLI. Systeemi on varsin yksioikoinen. Jokainen Harrisburgissa ydinonnettomuudessa menetetty miljardi tuotti silloinkin jokaiseen ydinvoimalaan vastaavasti jaetun n. 2 miljoonan korvausmaksun velvoitteet.

TVO:n johto hikoili kauhistuneena maksellessaan näin kertyviä miljoonia ja miljoonia USA:n suunnattoman kalliin ydinonnettomuuksien tilityksiin vuodesta toiseen. Muistan miten TVO:n sähköjohtajamme Keskinen usein palasi tähän kipeään aiheeseen. Rahaansa vastaan TVO sitten kun muuta ei voinut lähetti pari insinööriään katsomaan USA:n kolmenmailin saarelle asti minne miljoonansa tuhlattiin IAEA:n ydinpoolien kautta. Suomella kuulema ei ollut mitään mahdollisuuksia laistaa. Maksut lankesivat vääjäämättä maailman jokaisen reaktorin kiintiön mukaan auttamatta!

No Japanin TEPCON onnettomuuden jälkipyykin rahasummat edustavat jo 77miljadiin kohoavaa ydinturvavastuusummaa jo. Samaa 1979- kaavaa noudattaen TVO:n pitää maksaa nyt rakentamakseen tulleesta peräti 4kpl reaktoristaan JO no katsotaan:

77 000 000 000e/ 430 maailman reaktoria= 179 miljoonaa/reaktori* 4kpl = 716 000 000e!
Loviisan 2 reaktoria ja Fennovoima mukana Suomi maksaa Japaniin= 1,25 Miljardia !
--

Mikähän maamme tiedotusvälineitä oikeasti vaivaa kun tällaisien kankkulan kaivoon survoutuvien miljardisummien uutisointiin EI edes uskalleta? Huomatkaa, että Harrisburgiin survotit vastaavat miljoonat eivät ole tuottaneet y h t ä ä n mitään takaisin! Uutisointi näistä ydinvoimaloitten ristikkäisistä vastuuverkostoista on ollut harvassa kuin vesi erämaassa. Miksi HITOSSA tällaisista toteutetuista kammotuksista EI uskalleta keskustella, saati paljastaa missään? Miksei USA:n tapauksessa valtio maksanut?

Siitä yksinkertaisesta syystä, ettei yhä t ä n ä k ä ä n päivänä yksikään yksityinen vakuutusfirma suostu vastuuvakuuttamaan suurriskisiä kalliita ydinvoimaloita. USA:ssa on YHÄ sama käytäntö, valtio EI halua maksaa ydinvastuuvakuutuksia kannattamattomana! Mikään ei siis ole tilanteessa muuttunut USA:n antamalla esimerkillä 35 vuodessa. Tämä On pääsyitä siihen miksi Harrisburg pysäytti USA:n ydinhankkeet kuin seinään. Niin paitsi SE, ettei asiasta edelleenkään julkaista missään lehdistöissä tietoja!

Sydämen sulamisonnettomuus – Wikipedia
fi.wikipedia.org/wiki/Sydämen_sulamisonnettomuus?
Sydämen sulamisonnettomuus (myös Kiina-ilmiö) on ydinonnettomuus, jossa ... tapahtui Harrisburgin ydinonnettomuudessa Yhdysvalloissa vuonna 1979.
----------
Jatkoa..

*Tarkennettua dataa YLE-TV Arenan uutisointiin. Outoa tässä miksei Suomen korrupoitu lehdistö vaan uskalla valaista:

Ranskan Hollande antoi potkut hänen energia ja ympäristöministerilleen, joka julkisesti kritisoi leikkauksia hänen talousarvioonsa aiemmin tässä kuussa.

Presidentti Hollande on luvannut leikata Ydinenergian osuutta maan sähköntuotannosta on 50 prosenttiin 75 prosenttista vuoteen 2025 mennessä. Hän on myös sanonut haluavansa sulkea maan vanhimman reaktorin Fessenheim, lähellä Saksan rajaa, vuoteen 2017 mennessä.

Greenpeace sanoi kunniaksi hänen lupauksensa, Hollande on lopetettava ainakin 10 reaktoria vuoteen 2017 mennessä ja 20 vuoteen 2020 mennessä. Kampanja ryhmä sanoi tämän pitäisi ajaa alas myös Tricastin, joka on rakennettu yli 30 vuotta sitten.

11 huhtikuu 2013 Lähettäjä Christina MacPherson | Ranska, uusiutuva | Jätä kommentti
Ranska - lopettaa ydinvoiman kotona, mutta haluaa myydä Intiaan.
----------

Sydämen sulamisonnettomuus – Wikipedia

fi.wikipedia.org
Sydämen sulamisonnettomuus (myös Kiina-ilmiö) on ydinonnettomuus, jossa ydinreaktorissa olevan ydinpolttoaineen

Sydämen sulamisonnettomuus – Wikipedia

fi.wikipedia.org
Sydämen sulamisonnettomuus (myös Kiina-ilmiö) on ydinonnettomuus, jossa ydinreaktorissa olevan ydinpolttoaineen

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat